Tirsdag den 6. august 2002


Seniorboliger på Buddingevej

Der kommer sandsynligvis til at blive bygget seniorboliger på de tre kommunalt ejede grunde på Buddingevej i Gladsaxe, som i foråret blev budt til salg med henblik på opførelse af boliger.
Oplægget fra kommunen gik på enten at opføre ungdoms- eller seniorboliger.
 
Der er kommet ti tilbud på køb af grundene og forslag til byggeri, og de fleste har projekter om seniorboliger på bedding.
Projekterne involverer byggeri af mellem 26 og 30 boliger.
Blandt tilbudsgiverne er to boligselskaber, resten er private firmaer.
 
Der er endnu ikke taget politisk beslutning om, hvem af de ti, der skal rende med grundene – det sker formentlig først på økonomiudvalgsmødet den 20. i denne måned.

Høje Gladsaxe-røver for landsretten

Den sidste gerningsmand bag et røveri mod Danske Bank i Høje Gladsaxe sidste sommer skal i dag have sin sag for i Østre Landsret.
Gladsaxe Byret gav i januar den 27-årige gerningsmand fire år og tre måneders ubetinget fængsel for at have planlagt et væbnet røveri sammen med to andre, men den dom har han anket.
 
Hans medskyldige har tidligere forklaret, at den 27-årige mente, at vennen skyldte ham penge for 100 gram heroin, som efterhånden løb op på en gæld på 35.000 kroner. Derfor pressede han vennen til at begå væbnet røveri mod Danske Bank i Høje Gladsaxe.
 
Han deltog ikke i selve røveriet, men overvågede, at vennen og én person til begik det.
Den 27-årige røver med iransk baggrund forklarede dengang i retten, at "det bare var en leg, der blev til alvor, og det havde han ikke regnet med". Af den grund betragtede han sig selv som uskyldig. Det gjorde byretten ikke, da det ved retssagen kom frem, at det var ham, der havde planlagt røveriet og sørget for både våben og flugtkøretøj.
I dag vil det så vise sig, om landsretten ser anderledes på det.

Slog mor og søster

En ung mand fra Værebro blev i går idømt 20 dages ubetinget fængsel for at have sparket døren ind til sin mors lejlighed og slået både hende og sin søster med flad hånd.
 
"Min mor har ødelagt hele mit liv". Med udgangspunkt i den holdning forklarede den unge mand i går til Gladsaxe Byret, hvorfor han i juli måned i år sparkede døren ind til sin mors lejlighed i Værebro og gav både hende og søsteren en lussing.
Men selv om retten medgav, at han var provokeret af sin mor, undgik han ikke en ubetinget fængselsstraf på 20 dage.
Han har nemlig flere tidligere domme for vold, og både mor og søster udtalte i deres vidneforklaringer, at han har slået sin mor mange gange tidligere.
Hun har altid " pisket en stemning op" og kaldt han "lede narkoman" og andre, lidet flatterende betegnelser, fortalte han i retten.
 
I dette tilfælde kogte sindene over i familien, da tiltalte mente, at søsteren, der skulle passe hans hund og lejlighed under en ferierejse, skyldte ham penge for en telefonregning og omfattende ødelæggelser i lejligheden.
Med da han i en måned forgæves havde forsøgt at tale med hende i telefonen og skrevet flere breve til hende, troppede han til sidst op foran mors og søsters lejlighed i Værebro.
Da de stadig ikke ville tale med ham, sparkede han døren ind, hvor hans mor stod med et boldtræ. Han mente selv, han handlede i selvforsvar, da han slog ud efter moderen, men det mente retten ikke. Søsteren gik i mellem de stridende parter og fik ligeledes en lussing.
 
Manden er tidligere narkoman, men er nu i behandling og på lykkepiller. Han gav i retten udtryk for et ønske om at få sit liv tilbage på rette spor. Det var da også en væsentlig begrundelse fra rettens side til, at dommen blev på 20 dage i stedet for de 40, som anklageren plæderede for.
Den tiltalte modtog dommen med synlig lettelse.

Premiere på ny kommunal hjemmeside

Gladsaxe Kommune har fået helt nyt udseende.
I hvert fald i ude i det såkaldte cyberspace – dér hvor alting starter med www og hvor snabel-a erstatter den almindelige postadresse.
I denne måned barsler kommunen nemlig med en ny hjemmeside på internettet. En satsning
på rundt regnet et par millioner kroner.
 
"Det er vores forventning, at det vil være et vigtigt informationsværktøj for alle borgere i Gladsaxe og at vi ved hjælp af vores nye hjemmeside kommer til at stå klarere i folks bevidsthed – med andre ord, at flere borgere bliver opmærksomme på alle de mange tilbud vi har i vores kommune", siger
vicekommunaldirektør, Hans H. Jensen.
 
I denne uge får Gladsaxeborgere i øvrigt en lille tryksag ind ad brevsprækken om den nye hjemmeside.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Knallertkørere stak af fra ulykke

Gladsaxe politi efterlyser vidner til et færdselsuheld på cykel- og gangstien langs Hillerødmotorvejen søndag over middag, hvor en kvindelig jogger blev kørt ned af to unge mænd på en bordeauxrød knallert.
I stedet for at stoppe op og hjælpe den tilskadekomne kvinde, flygtede knallerten fra ulykkesstedet i fuld fart i nordgående retning.
 
Kvinden har beskrevet de to unge fartbøller som værende ca. 180 cm. høje, slanke af bygning og så var passageren bag på motorkøretøjet iført hvidt tøj.
Og Gladsaxe politi hører altså gerne fra vidner til færdselsuheldet eller, endnu bedre fra to knallertkørere med samvittighedskvaler.

Politiet på vagt i bageriet

At fange lovovertrædere og sørge for god ro og orden hører normalt til dagligdagen for Gladsaxe politi, men hvem skulle have troet, at dét, at vogte over kanelsnegle, franskbrød og morgenkryddere
også var en arbejdsopgave for ordensmagten?
Søndag morgen opstod der på det nærmeste panikstemning i bageriet i Høje Gladsaxe, da en hord af sultne kunder måtte vente forgæves på at få lov til at købe morgenbrød. Butikken var åben og hylderne var forsynet med masser af friskbagt – det eneste der manglede, var en ekspedient bag kasseapparatet.
En ansat hos politiet var tilfældigvis også nede efter morgenbrød. Han tog naturligvis affære og konstaterede ved nærmere eftersyn, at der slet og ret ingen medarbejdere var i butikken.
Det lykkedes politiet at få kontakt med ejeren af bageriet, og det viste sig, at bageren havde glemt at lukke døren til butikken da han gik hjem fra vagt og den ekspedient der normalt skulle have betjent kunderne havde uheldigvis sovet over sig.
Derfor måtte de uniformerede passe bagerbutikken i godt og vel en halv time – der var dog
ingen betjening og der blev heller ikke givet nogen form for rabatter, forsikrer vagthavende hos Gladsaxe politi.


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet