Fredag den 9. august 2002


Øget kriminalitet i Gladsaxe

Den anmeldte kriminalitet i Gladsaxe er steget næsten mere end dobbelt så meget som gennemsnittet for landet.

Mens stigningen i straffelovsovertrædelser på landsplan er steget med 4,9%, så er procentsatsen i Gladsaxe politikreds steget med hele 7,6% i første halvår i forhold til samme periode sidste år.

De første seks måneder i år er der således begået 1.934 indbrud, heraf de 627 i villaer. Antallet af røverier er gået op fra 29 i 2001 til 74 her i år, ligesom også sager om vold og voldtægt er det.

Men handleplaner og omfordeling af de politimæssige ressourcer skal være med til at dæmme op for den uheldige udvikling, siger kriminalinspektør hos Gladsaxe politi, Niels Larsen: "Vi har taget en af vores mest erfarne efterforskere ud af det daglige arbejde. Han sidder nu og samler tal og andet statistisk materiale, der skal gøre os bedre i stand til at målrette vores arbejde mod de vigtigste brændpunkter. Der er også udarbejdet handleplaner for alle områder, så folkene ved, hvad vi arbejder hen imod."

Gladsaxe politi har i lighed med andre politikredse skullet aflevere en del mandskab til EU-topmøder, og afspadsering og ferieafvikling kan komme til at spænde ben for efterforskningen i de såkaldt lettere sager såsom villaindbrud.


Flygtninge fordelt

Står det til udlændingestyrelsen skal Gladsaxe i de næste tre år modtage 43 flygtninge, men Foreningen af kommuner i Københavns Amt, FKKA har tidligere stillet spørgsmålstegn ved fordelingen af flygtninge.

Det er FKKAs opfattelse, at Gladsaxe og de øvrige kommuner i amtet har modtaget flygtninge nok, og at andre kommuner bør tilbyde bolig til en større del af de mennesker, der kommer til landet som flygtninge.

På grund af uenigheden kommunerne imellem har udlændingestyrelsen ud fra en ren matematisk udregning fordelt flygtningene.

Det tal siger for Gladsaxes vedkommende 15 til næste år og 14 hver i 2004 0g 2005.

FKKA skal i slutningen af denne måned drøfte styrelsens forslag og ud fra medlemskommunernes udsagn beslutte, om foreningen kan acceptere fordelingen.


Seniorboliger på industrigrund

En bevaringsværdig fabriksbygning på den gamle Hagens Fjedre-fabrik på Gladsaxevej i Søborg risikerer nu at blive revet ned.

Til gengæld kan der komme til at skyde 20 splinternye seniorboliger op på industrigrunden, der er nabo til Marielyst-bebyggelsen.

Grunden er stærkt forurenet, men ejeren vil, hvis han vel at mærke får lov til at bygge boligerne, selv stå for at rense jorden.

De tyve seniorboliger foreslås opført i fem toetagers villaer som ejerlejligheder med en gennemsnitlig størrelse på 95 kvadratmeter.

Førend der rives så meget som et enkelt bræt ned af den bevaringsværdige bygning eller tages et spadestik til nye, så skal der vedtages en ny lokalplan for området.

Politisk behandles sagen første gang på tirsdag i økonomiudvalget.


2 x fartbøde

Der er fuld fart på skolevejene. Forældre og lærere er med til at gøre børnenes skoleveje usikre. I alt har politiet siden mandag afsløret over 2.128 ulovligheder på skolevejene. Blandt dem var en Gladsaxe-far, der havde travlt med at aflevere børnene og derfor kørte 82 km/t på skolevejen. Han blev noteret, men glemte åbenbart hurtigt alt om færdselssikkerheden. For 10 min senere– efter et besøg hos bageren – kørte han atter forbi skolen, denne gang med 66 km/t. (Ritzau)


Vægtløfter dopet

Vægtløfteren Kristian Siggård fra Bagsværd VK under Dansk Vægtløftnings-Forbund er efter en dopingkontrol ved træning i vægtløfterklubben den 24. maj i år fundet skyldig i indtagelse af anabole steroider.

Dermed bliver vægtløfteren udelukket fra al idræt under Danmarks Idræts Forbund i to år gældende fra den 17. juni 2002.