Tirsdag den 3. December 2002


Købte sportstøj for 7.500 med stjålet dankort

Sportstøj for 7.500 kroner er på ulovlig vis blevet købt ind i Sportsmasterbutikken i Bagsværd.
Den 11. november brugte en ca. 30-årig kvinde et stjålet dankort til at få bragt orden i julegaveindkøbene sammen med sin ca. 13-årige søn. De to talte ifølge politiet tyrkisk sammen.
Dankortet var forinden blevet stjålet fra en mand på Nørrebro, som tilsyneladende også havde fået luret pinkoden af.
I hvert fald benyttede kvinden rette kode, da hun handlede for de 7.500 kroner, og kortet blev i øvrigt først spærret dagen efter.
Manden, der fik frastjålet sit dankort, kan ikke fortælle, hvornår det er blevet taget og heller ikke oplyse, hvordan koden er blevet afluret.
Kriminalpolitiet i Gladsaxe har først fået sagen på bordet i går, men mener allerede nu at kunne fastslå, at de to ikke kender hinanden på forhånd, og at der således formentlig ikke er tale om aftalt spil.

Børn fjernes på grund af fejl

Omkring 200 børn i Gladsaxe er tvangsfjernet fra deres hjem, og det beror tit på tilfældigheder, om et barn bliver fjernet fra deres far og mor.
Det mener Lizzie Christensen fra Søborg, der i en årrække har måtte nøjes med at se sin datter en time en gang om måneden.
Det gør det svært at have en almindelig hverdag og få et ordentligt job, siger hun.
"Folk kigger jo skævt til en, når man fortæller, man har fået tvangsfjernet sit barn. De tror, man er tosset i hovedet, og de fleste af os er jo så autoritetstro, at vi tror på, at det offentlige har ret. Men der er tit tale om fejl i sagsbehandlingen, begået af sagsbehandlere, der ikke har noget fornuftigt at foretage sig", siger Lizzie Christensen, som i alt har fået tvangsfjernet sin nu 12-årige datter tre gange.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Kritik af Udlændingestyrelsen

Der er intet at udsætte på Gladsaxe kommunes kontrol med udlændinge.
Det mener Dansk Folkeparti, der alligevel barsler med en stramning af kontrollen.
Ifølge byrådsmedlem Klaus Kjær er der nemlig stadig huller i den procedure, der hidtil har skulle hindre, at udlændinge, der har fået inddraget deres opholdstilladelse, alligevel kan bo i en kommune og måske hæve overførselsindkomster.
 
Fra første januar 2003 kan Gladsaxe selv tjekke udlændinge, der vil flytte her til på Udlændingestyrelsens database.
Men det ændrer ikke på situationen før første januar, mener Klaus Kjær.
Ifølge ham har Udlændingestyrelsen ikke altid har oplyst en kommune om en borgers inddragede opholdstilladelse, og derfor kan der være udlændinge uden opholdstilladelse i Gladsaxe.
Kommunen har én gang fået sådan en meddelelse, men Klaus Kjær ser snarere det lille antal som et eksempel på den manglende kommunikation fra Udlændingestyrelsens side, end at omfanget af problemet er lille.
Han afviser dermed, at der er tale om at sætte en klapjagt i gang.
 
"Der er tale om, at nogle udenlandske borgere opholder sig ulovligt i landet. Og måske optager plads i boligkøen eller får offentlige ydelser. Og er de vist ud af landet, så skal de selvfølgelig ikke være her, så er det ligegyldigt, hvor de kommer fra", siger Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti, som til januar vil stille forslag i Gladsaxe byråd om at samkøre oplysninger fra udlændingestyrelsens database og cpr-registeret, og på den måde sikre, at der ikke er udlændinge, der opholder sig ulovligt i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

47-årig tiltalt for blufærdighedskrænkelse

En 47-årig mand får i dag sin dom ved retten i Gladsaxe, hvor han står tiltalt i en sag om blufærdighedskrænkelse.
To kvinder først i tyverne har anmeldt ham for fem gange i tidsrummet fra april til august at have optrådt uden underbukser ved affaldsskakten udenfor sin lejlighed. Den ene af de to veninder bor over den anklagede.
Den anden kvinde havde angiveligt under sine besøg oplevet mandes uterlighed på trappen fire gange, en enkelt gang stod han med sin penis i hånden.
Det var dog først, da veninden også oplevede den nøgne mand, at de valgte at anmelde det.
 
Manden nægtede sig skyldig ved retsmødet i går. Han oplyste, at han sommeren igennem ofte havde kastet sit køkkenaffald i skakten kun iført underbukser.
Men han afviste på det bestemteste, at han skulle have optrådt med nøgen underkrop.

Moderniseret plejehjem indvies i dag

I eftermiddag er der indvielse på omsorgscentret Bakkegården i Bagsværd
Bakkegården har bl.a. fået 80 nye plejeboliger, dagcentret er blevet udvidet og stuerne i de gamle afdelinger er blevet moderniseret fra A til Z, fortæller distriktsleder Ruth Cyano.
"Det betyder meget, både for beboerne, men også for personalet, som har fået meget bedre arbejdsforhold. Vores stuer er blevet større, der er kommet karnapper med dejligt lysindfald, så det er blevet nogle rigtig rare forhold, og beboerne er meget glade for det", siger distriktslederen.
 
Ombygningen af Bakkegården har stået på i nær ved to år, og i eftermiddag klokken halv tre bliver de nye faciliteter så officielt indviet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet