Onsdag den 4. December 2002


Penge til åbningstid i svømmehal

Nu skal der findes penge, så den nye svømmehal i Bagsværd kan holde åbent, når behovet er der.

En presset økonomi så ellers ud til at tvinge hallen til at lukke hele juli måned, fordi der ikke er sat penge nok af i budgettet til personale.

Men for første gang nogensinde benyttede et byrådsmedlem fra en brugerbestyrelse sig af retten til at begære en sag flyttet fra brugerbestyrelsen til det politiske fagudvalg, i dette tilfælde kultur-, fritids- og idrætsudvalget.

Der sidder tre fra byrådet med i brugerbestyrelsen for Bagsværd stadion og svømmehal, og det var socialdemokraten Peter Nielsen, der også er udvalgets formand, der stod bag begæringen: "Næsten alle partier i byrådet står bag opførelsen af svømmehallen, så jeg ikke forestille mig andet, end at der er vilje til at finde pengene i kommunekassen, hvis der altså ikke kommer så mange mennesker, at problemet løser sig af sig selv ved den højere indtægt".

Hvis der ikke findes penge til den forventede åbningstid, så ligger der nu flere forslag til, hvordan samme åbningstid kan skæres ned. Enten som foreslået i juli, i morgenåbningen, i weekendtiderne eller som en god, hensigtsmæssig blanding af alle forslag.


Røveri mod Dagli Brugsen

Bevæbnet med en kniv og maskeret med elefanthue begik en ung mand i går eftermiddag røveri mod Dagli Brugsen på Rybjerg Allé.

Røveriet skete klokken tyve minutter over to hvor gerningsmanden kom ind i forretningen og truede personalet til at udlevere ca. 10.000 kroner, alt imens en medgerningsmand holdt vagt udenfor butikken. De to flygtede efterfølgende fra stedet i retning mod Tv-byen.

Den ene røver beskrives som værende ca. 25 år og 170 cm. høj, under røveriet var han iført en blå Scott-jakke, blå Adidas-bukser med hvide striber langs buksebenet og sølvknapper og hvide sko.

Signalementet af den mand der holdt vagt udenfor butikken er til gengæld meget sparsomt, udover at vidner har beskrevet ham som værende lidt højere end 170 cm.

Gladsaxe politi hører gerne fra eventuelle vidner til røveriet.


Unge tager imod hjælp

De hjemmebesøg og omsorgsgrupper, som sundhedsplejen i Gladsaxe i to måneder har tilbudt børn og unge, der har mistet en nærtstående, har fået så mange henvendelser, at sundhedsplejerske Lise-Lotte Rasmussen betragter det som en god start:

- Vi har besøgt fire unge i deres respektive hjem, og dem har vi nu dannet en omsorgsgruppe med. Så alt i alt er det gået godt, selv om vi har haft meget travlt, siger sundhedsplejerske Lise-Lotte Rasmussen, der har været med til oprette tilbuddet til børn og unge i Gladsaxe.


Uvished omkring Christianehøj

Skæbnen for Dagcentret Christianehøj i Søborg er endnu ikke afgjort.

Gladsaxe kommune har ellers bebudet, at driftsaftalen mellem forvaltning og den selvejende institution skal opsiges og genforhandles, men nu er sagen midlertidigt udsat.

En omfordeling af udgifterne mellem amter og kommuner medfører, at Gladsaxe med den nuværende driftsaftale med Christianehøj fremover kommer til at betale en større andel for de Gladsaxe-borgere, der bruger centret, end tilfældet er i dag.

800.000 kroner skal der i alt findes ekstra på næste års budget, hvis aftalen ikke ændres.

Men socialpolitikerne kan tilsyneladende ikke blive enige om, hvilken aftale, der fremover skal gælde, selv om forvaltningen har oplistet fem forslag at vælge imellem.

Derfor er embedsmændene sendt tilbage i tænkeboksen for at komme op med et forslag, som kan tække flertallet af socialpolitikerne.

Chrisitanehøj er et dagcenter for fysisk og psykisk handicappede samt sindslidende, primært for borgere under 67 år, men i virkeligheden kommer også mange over 67 på centeret. Forvaltningen mener, at de i stedet bør henvises til kommunale tilbud, men det har flere af socialudvalgets medlemmer svært ved forsvare. De mener, at de 800.000 kroner, kommunen årligt vil spare på at henvise de ældre til et andet tilbud, hurtigt kan give bagslag i form af hospitalsindlæggelser.

Derfor skal embedsmændene nu komme med yderligere forslag, heriblandt et, der tager udgangspunkt i, at også borgere over 67 år kan frekventere Christianehøj.

I dag er det Christianehøj selv, der vurderer, hvem der skal henvises til centeret, og det er et andet punkt, som forvaltningen gerne ser ændret.

Embedsmændene mener nemlig, at kommunen også skal have ret til at henvise og afvise borgere til centeret. En mulig løsning kunne være, at kommune og center gør det i fællesskab.

Christianehøj kommer formentligt først til politisk debat igen til foråret.


En sag til referat

Et uovervejet lune eller magtfordrejning?

Det spørger Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti om i en klage til tilsynsrådet over det, som han opfatter som en afvisning af et protokollat ved det seneste byrådsmøde i Gladsaxe.

Sagen handlede om nye bænke på Søborg Torv, og til den ønskede Dansk Folkeparti at få ført nogle bemærkninger til protokols.

Bemærkningerne var for omfangsrige, mente mødeleder borgmester Karin Søjberg Holst, der derfor bad Klaus Kjær korte ned i dem.

Det ville han ikke høre tale om, så selvom bemærkningerne i deres fulde længde er kommet med i byrådsreferatet, så har Klaus Kjær altså klaget.

I går besluttede økonomiudvalget i Gladsaxe, hvor i øvrigt både borgmester og Klaus Kjær sidder med, at sende svar på klagen.

I svarudkastet hedder det, at der ikke var tale om en afvisning af protokollatet, men om en ordveksling om det hensigtsmæssige i korte protokollater. Det hedder videre i brevet: "Denne opfattelse er efterfølgende dels søgt tydeliggjort for Klaus Kjær mundtligt, og dels bestræbt klarificeret ved brev tilsendt Klaus Kjær".

Kun Klaus Kjær selv stemte imod svaret på klagen.


Bøde for at gå uden bukser

Det koster 2.500 kroner at vise sig på trappeopgangen uden underbukser.

Det må en 47-årig mand sande, efter han i går af Gladsaxe byret blev idømt 10 dagbøder af 250 kroner for at have optrådt trusseløs fem gange, mens han bar sit skrald ud til affaldsskakten ved sin lejlighed.

Det var en ung kvinde i opgangen og hendes veninde, der anmeldte ham for blufærdighedskrænkelse, efter de begge flere gange havde mødt ham nøgen på trappen og, ved en enkelt lejlighed, mens han befamlede sig selv.

Episoderne fandt sted fra april til august, og manden, der nægtede sig skyldig, medgav, at han om sommeren tit bærer affald ud blot iført underbukser, men afviste, at det skulle være sket, mens han var nøgen.

Han har nu 14 dage til at beslutte sig for, om han vil anke dommen.