Onsdag den 11. December 2002


DF: Ekstra stoppested til skolebus

Sikkerheden for de skolebørn, der hver dag skal passere et stort vejkryds for at komme i fritidsklub, skal forbedres.
Det mener Dansk Folkepartis medlem af børne- og undervisningsudvalget.
Som vi tidligere har fortalt i Nyhedsmagasinet, så er forældrene til de yngste elever på Gladsaxe og Enghavegård skoler bekymrede for deres børn, når de sættes af skolebussen. De børn, der skal videre til fritidsklubben Grønnegården skal nemlig krydse vejen, for at komme over til klubben.
 
Derfor har skolebestyrelsen på Gladsaxe skole anmodet om, at få et ekstra stoppested på ruten, så skolebussen også holder ved Grønnegården. Men den anmodning har kommunen afvist, med den begrundelse, at børnene er store nok til at færdes i trafikken, ligesom det grønne lys ved forgængerovergangen ved vejkrydset er blevet forlænget, så det nu skulle være muligt at nå over, inden signalet igen skifter til rødt.
 
"Sådan som jeg ser det, så er det børn, som vi lige nøjagtig slipper fra SFO´en, i aldergruppen mellem 3. og 4. klasse. De skal lige pludselig til at passere en stor vej. Hvis jeg kan være med til at gøre forældrene trygge i deres børns færden når de går fra skole, ved at vi kører den lille smule over til Grønnegården, jamen så vil jeg meget gerne være med til det", siger Dansk Folkepartis Kristian Niebuhr.
Han vil nu stille forslag i børne- og undervisningsudvalget, om at ruten forlænges med de nødvendige få hundrede meter efter skoletid. Det ekstra stop vil koste kommunen omkring 20.000 kroner årligt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Flere vandboringer i Søborg

Nu går forsyningsafdelingen i Gladsaxe kommune et spadestik dybere ved Søborg Vandværk.
Det kniber nemlig med at få vand nok op af de fire boringer, der i dag forsyner Gladsaxe med drikkevand, og derfor anbefaler embedsmændene, at man foretager to ekstra boringer, der går ned til 100 meters dybde i forhold til de eksisterende boringer, som kun er cirka 50 meter nede i jorden.
 
Problemet med de to boringer er, at det er usikkert, om der overhovedet kan komme vand nok op af de boringer og om kvaliteten er god nok.
Men alternativet er, at Gladsaxe skal købe vand af Københavns kommune, til en pris på cirka 3 kroner mere pr kubikmeter.
 
Gladsaxe har tilladelse til at indvinde 750.000 kubikmeter vand om året, men sidste år var mængden faldet til 600.000.
Skal Gladsaxe købe den mængde af København, vil det koste næsten en halv million kroner.
Derfor kan de 540.000 kroner som de to boringer vil koste, vise sig hurtigt at være tjent ind.
Det vil dog kun være en midlertidig løsning, indtil en undersøgelse har vist, om der kan etableres boringer syd for vandværket, ved Utterslev Mose.
De ekstra boringer er på miljøudvalgets dagsorden i morgen, torsdag.

Integrationssamarbejde i AB

Idrætsklubben AB lægger nu op til et tættere samarbejde med Gladsaxe Kommune.
Specielt når det gælder det sociale område og integration af unge er der muligheder for samarbejde, vuderer næstformand i AB, Bent Kreutzfeldt. "Vi har jo i AB fundet ud af, at vi gør et rimeligt stort stykke socialt arbejde. Vi har jo i nærheden af os en større boligkarré, hvor der bor en masse mennesker, heriblandt også mennesker med anden etnisk baggrund. Disse mennesker er begyndt at komme på AB og bliver langsomt integreret i den danske sportsånd. Og det tror jeg, er utrolig sundt, og det mener jeg, kunne udbygges endnu mere. ABs anlæg lider jo under, at der er en kanon belastning mellem 16 og 20, men om formiddagen er det gabende tomt. Og masser af de her mennesker, det kan dreje sig om etniske minoriteter, det kan også dreje sig om unge arbejdsløse, har jo formiddagen fri. Så hvorfor ikke sammen med kommunen lave et eller andet, så vi kan aktivere dem i nogle sportslige aktiviteter, i stedet for de hænger nede ved en kina-grill f.eks.? Der mener jeg, at vi virkeligt kan lave et eller andet sammen", siger Bent Kreutzfeldt.

Integration igen på byrådsmødet

Målsætninger for energi- og vandforbrug i kommunale ejendomme i Gladsaxe, besparelser på børne- og undervisningsområdet og revision af reglerne for dagrenovation, storskrald og genanvendelige materialer.
Det er blot nogle af de i alt 25 sager, som byrådet i aften skal behandle på årets sidste byrådsmøde.
Og så er det også i aften, at politikerne, igen, skal udpege medlemmer til integrationsrådet.
 
Det er ni måneder siden, der første gang var opstillingsmøde for kandidater til rådet, men siden da er der sket en mængde administrative fodfejl, der har udsat sagen gang på gang.
Men nu skulle det være ganske vist; følger byrådsmedlemmerne indstillingen fra embedsmændene, vil de seks, der blev valgt på sidste opstillingsmøde, blive udpeget af byrådet, sammen med otte repræsentanter fra boligselskaberne, skolerådet, foreningslivet og arbejdsmarkedets parter.
Og efter en konstituering skulle de 14 medlemmer kunne komme i gang med det, der er formålet med rådet; nemlig integrationsarbejdet.
 
Radio Gladsaxe transmitterer hele byrådsmødet fra klokken 18 og frem til det sidste punkt på dagsordenen, og det bliver genudsendt i sin fulde længde i morgen fra klokken 09.30.

Grøn premiere

Der kommer et grønt islæt til Gladsaxe Bios premiere på Ringenes Herre, De to tårne, i næste uge.
Ud over, at flere af biografgængerne har lovet at klæde sig ud og opføre diverse rollespil, så vil den lokale Agenda 21 og Den grønne guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen, også være til stede på premierenatten.
 
"Vi vil lave en happening umiddelbart inden premieren. Hvad den handler om, vil jeg ikke afsløre, men jeg kan da fortælle, at man kan vinde gaver og vinder man spillet, bliver man Ringenes Herre", siger den grønne guide, Jesper Bjerring Larsen og fortsætter: "Vi gør det selvfølgelig for at få fat i en befolkningsgruppe, vi ellers ikke kommer i kontakt med på vore møder".
 
Ringenes Herre, De to tårne, vises første gang i Gladsaxe Bio præcis klokken to minutter over midnat, natten til onsdag den 18. december, og vises i de efterfølgende dage flere gange dagligt, og her vil agenda 21 og Jesper Bjerring Larsen også være at finde ved biografen.

Tilskud til de frivillige

Julegaverne falder tidligt i år.
I hvert fald for de foreninger og klubber, der har søgt Gladsaxe kommune om tilskud til frivilligt socialt arbejde.
De får nemlig alle fire de penge, de har søgt om;
Kræftens Bekæmpelses lokalforening får 25.000 kroner til oplysningsarbejde, Aktivitetsklubben Gyngemosegård bevilges 5.380 kroner til teleslynge og kopimaskine, den nye Hyggeklubben for førtids- og folkepensionister bliver tilgodeset med 5.000 kroner til udstyr og køkkenredskaber til opstart af klubben, og endelig modtager frivillighedsformidlingen 13.000 kroner til støtte til opstarten af et nyt projekt.
 
Selv om politikerne således har bevilget næsten 50.000 kroner til det frivillige, sociale arbejde i Gladsaxe, så er der stadig penge tilbage på den godtgørende konto.
Der har i alt været afsat 367.000 kroner til tilskud det sociale arbejde i år, men ved årets udgang er der 72.000 kroner til overs. De penge bliver nu overført til det nye frivillighedshus på Taxvej i Bagsværd, til blandt andet at dække mødeaktiviteter, reklame og indkøb af udstyr.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet