Tirsdag den 17. December 2002


Røvere i S-toget

En gruppe unge mænd har i den forløbne uge begået flere røverier i S-togs linie H der kører mellem Farum og Frederikssund.
Mændene frarøver personer deres penge og Dankort og tvinger ofrene til at udlevere deres pinkode
og til at stå af toget og følge med til en dankortautomat, hvor gerningsmændene hæver kontanter på det stjålne kort. Derefter bliver ofrene igen tvunget til at følge med i S-toget, hvor de senere bliver sat af på en tilfældig station.
Røverierne foregår om aftenen især omkring Buddinge, Bagsværd og Kildebakken Station og ofrene er typisk unge mænd.
 
Gladsaxe politi har nu et meget detaljeret signalement af de tre gerningsmænd, som alle beskrives som værende mellem 20 og 25 år.
Den ene mand er ca. 180 cm høj og spinkel af bygning. Han har ørering i det ene øre, og bar under røverierne sort strikhue og jakke og blå cowboybukser og så bliver han kaldt for Thomas af de andre.
Den anden gerningsmand er mørk, formentlig afrikaner, ca. 170 cm. høj og tæt bygget. Han har sorte slangekrøller og han var iført beigefarvet jakke og en baseballkasket med bogstaverne S.D.
Den tredje mand er formentlig af arabisk afstamning, og han er ca. 180 cm. høj og spinkel af bygning, og så har han mørkt ca. 4 cm. langt hår med en lys stribe, Og han var iført
en kortærmet skjorte med hvide, blå og sorte vandrette striber.

Legeplads afspærret på grund af forurening

Jorden på legepladsen ved børneinstitutionerne Kløvergården og Lynggården på Esberns Allé i Søborg er så forurenet med bly og tjære, at dele af legepladsen nu er spærret af, indtil den forurenede jord er blevet fjernet.
 
"Det skal siges, at på langt størstedelen af ejendommen der er det lettere forurening, men der er så et enkelt område, hvor der er kraftig forurening med tjærestoffer. Det område er i øjeblikket afspærret, der kommer børnene ikke", fortæller Majken Strange fra kommunens miljøafdeling:
 
Forureningen på legepladsen blev opdaget i forbindelse med en orienterende undersøgelse af overfladejorden på stedet.
Kløvergården og Lynggården er blandt de 10 udvalgte børneinstitutioner, som miljøafdelingen i øjeblikket kigger nærmere på, fordi de ligger på en potentielt forurenet grund, det kan f.eks. være tidligere lossepladser der nu er fyldt op eller grunde, hvor der har været industri.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Begik røveri med baseballkølle

Bevæbnet med pistol og baseball-bat begik to unge mænd i fredags røveri mod supermarkedet Fakta på Stengårds Allé i Søborg.
 
Kort efter lukketid klokken ca. tyve minutter i otte kom to maskerede mænd ind i butikken, formentlig ad en bagdør, som uheldigvis ikke var blevet låst. De to mænd gik direkte ned i kælderen, hvor dagens omsætning var ved at blive gjort op, og her truede de en ansat til at lægge pengene i en medbragt taske, mens de øvrige blev bedt om at lægge sig ned.
 
Den ene gerningsmand beskrives som værende mellem 15 og 20 år, 165 til 170 cm. høj og almindelig af bygning og så var han iført en sort elefanthue. Den anden mand bar dykkerbriller under røveriet. Og Gladsaxe Politi hører gerne fra eventuelle vidner.

Forvaltningen rykker ud

Gladsaxe kommunes teknik og miljøforvaltning har ekstra travlt op til denne jul.
De 90 medarbejdere er nemlig i gang med at pakke ned i flyttekasser og sige farvel til rådhuset og kolleger.
For at skabe plads til de omkring 100 mennesker fra lokalkontorerne, der fra det nye år skal sidde på rådhuset, skal hele teknik- og miljøforvaltningen flytte ud.
 
Flytningen blev en realitet, da politikerne sidste efterår vedtog at nedlægge lokalkontorerne, for dermed skulle der skabes plads til omkring 100 medarbejdere fra socialforvaltningen. Og det blev altså teknik- og miljøforvaltningen, der måtte vige pladsen.
 
Forvaltningsdirektør Jørgen Sterner og de andre flyttende embedsmænd forventer at være på plads i deres nye hjem på Rosenkæret den 13. januar.
Forvaltningen er stadig åben for borgerne, men håber på forståelse i flytteperioden.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Sådan ser en sygedagpengemodtager ud

Er man kvinde mellem 32 og 51 år, så er man i risikogruppen for at blive sygedagpengemodtager i Gladsaxe.
Det viser en sygedagpengeprofil, som socialforvaltningen har udarbejdet. Den er en beskrivelse af 123 sygemeldte i en tilfældig uge i år og udgør cirka 20 procent af samtlige modtagere af sygedagpenge i Gladsaxe.
Den viser desuden, at er man oven i købet faglært eller ufaglært og arbejdsløs, så er risikoen endnu større for at blive ramt af sygdom.
Og profilen viser også, at det især er borgere, der sygemelder sig på grund af problemer med bevægelsesapparatet, der ender som langtidsledige.

Genbrugsstationen udvides

Nu bliver der plads til mere skrammel i Gladsaxe.
Kommunens Genbrugsstation på Turbinevej skal nemlig udvides; fra de nuværende 3.200 kvadratmeter til omkring 5.600.
Og går det som forventet, vil det store genbrugsareal stå klar til indvielse til august næste år. Men lige nu undersøger den tekniske forvaltning, om man kan lave en niveaudeling ved indleveringen, så det bliver lettere at komme af med affaldet.
Men med den løsning overstiger forvaltningen umiddelbart budgettet på de næsten 6,3 millioner kroner, der er afsat til udvidelsen. Derfor skal embedsmændene nu kigge nærmere på andre løsninger, der ikke koster så meget.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet