Mandag den 4. Februar


Røveri mod Super Best i Bagsværd

Brutalt overfald på pengetransport i Bagværd i forbindelse med et røveri begået lørdag aften mod Super Best på Bagsværd Hovedgade 128.
Bevæbnet med trækøller overfaldt og gennembankede tre unge mænd en chauffør fra firmaet Dansikring, hvorefter de tvang ham til at udlevere nøglerne til supermarkedet. Røverne slap afsted med ca. 180.000 kroner.
 
De tre gerningsmænd beskrives som værende mellem 15 og 20 år, 175 – 180 cm. høj og spinkle af bygning. De var iført sorte elefanthuer og mørke bukser, den ene bar en lys dunjakke, og de andre henholdsvis hvid og mørk tætsiddende jakke.
 
Det brutale overfald og røveriet fandt sted lørdag aften, fem minutter i syv, lige før håndboldkampen mellem Danmark og Tyskland.
Og eventuelle oplysninger i sagen skal ske til Gladsaxe Politi på telefon 39 69 14 48.

Truede med at slå sin sagsbehandler ihjel

Det var en rystet og grædende kvinde, der i fredags i Gladsaxe byret stod tiltalt for vold og trusler om vold mod embedsmand i funktion.
Den 29-årige polske kvinde mødte sidste efterår op på beskæftigelsesværkstedet på Vandtårnsvej i Søborg. Ude af sig selv råbte hun, at hun ville slå sin sagsbehandler ihjel, og at hun hadede hende, fordi hun havde ødelagt hendes liv. Sagsbehandleren var ikke til stede, og en socialrådgiver prøvede at få hende ned på jorden:
- Hun var som et hysterisk lille barn og slog ud med armene som et møllehjul på min brystkasse og arme, forklarede socialrådgiveren i retten.
 
Flere gange troede personalet, at de havde fået held med at dæmpe den oprevne kvinde, men hver gang for hun op igen med nye trusler mod sin sagsbehandler og socialrådgiveren.
Da en mandlig ansat på to meter lagde armene omkring polakken, strøg hende over skuldre og hår og talte beroligende til hende, faldt hun omsider til ro og satte sig hen i hjørnet, hvor hun græd stille.
 
I retten forklarede den polske kvinde, der i øvrigt havde tolk med, at det kun var sagsbehandleren, hun havde noget imod, fordi hun manipulerer med folk og ikke kan lide fremmede.
Den tiltalte indrømmede, at hun havde råbt og skreget, men ikke at hun forsætligt havde slået socialrådgiveren.
Hun var så frustreret, fordi hun var i aktivering på en skønhedsklinik, hvor hun var glad for at være, men samtidig stresset og psykisk påvirket af, at hun ikke kunne tale dansk og ikke kunne forstå, hvad kunderne sagde til hende.
Derfor havde hun bedt sin sagsbehandler om at komme på sprogskole, mens hun var i aktivering. Det havde sagsbehandleren ifølge den tiltalte afslået, og derfor løb bægeret over den dag i oktober.
 
Anklageren fastholdt, er der var tale om vold og trusler om vold mod embedsmand i funktion, og pointerede, at dette normalt straffes med ubetinget fængsel.
Forsvareren derimod krævede frifindelse, fordi hans klient ikke havde til forsæt at skade nogen.
Retten valgte en blød mellemlanding på 20 dages betinget fængsel, da den mente, der var formildende omstændigheder. Blandt andet, at kvinden, der har boet fire år i Danmark, ikke tidligere er straffet, er gift og mor til en treårig datter, og at hun så åbenlyst angrede.
 
Den polske kvinde skrev efter hændelsen til socialrådgiveren og undskyldte for sin opførsel, og i retten i fredags brød hun ud i gråd, da hun fik det sidste ord:
- Jeg er så ked af det, at jeg ikke kan sige noget.
Kvinden er stadig i aktivering, men er i mellemtiden også kommet på sprogskole.

Flere langtidsledige får arbejde

100 nyoprettede stillinger til langtidsledige i Gladsaxe er det kontante udbytte af et målrettet samarbejde mellem kommunen og lokale virksomheder. Og det er vel at mærke "rigtige" job, som skal etableres i løbet af i år.
Med en faldende arbejdsløshed er det i dag ofte mennesker med andre problemer end arbejdsløshed, der er ledige. Som forvaltningen beskriver det, er der tale om "ledige med nedsat arbejdsevne og nedslidte og marginaliserede borgere" og en målrettet kampagne skal altså hjælpe disse mennesker med at få fodfæste på arbejdsmarkedet.
 
"Tallet rasler ikke ligefrem ned, men der er dog sket en nedgang i arbejdsløsheden på syv procent blandt kontanthjælpsmodtagere på et år," fortæller souschef i arbejdsmarkedsafdelingen i Gladsaxe kommune, Jette Mogensen.
 
Det svarer til et fald på 130 mennesker fra år 2000 til 2001. I den statistik tæller både aktiverede og passive kontanthjælpsmodtagere samt revalidender.

Granitskader på Søborg Torv
Det kommer til at koste forsikringsselskabet Codan mindst 75.000 kroner i erstatning at et transportfirma kom til at stille en af de fire tons tunge granitskulpturer på Søborg Torv skævt.
Dermed knækkede der nemlig et hjørne af det nederste trin på den trappelignende skulptur.
 
Billedhuggeren Poul Isbak står for skulpturerne, der er placeret i torvets nye bassin.
Han har sagt god for, at hjørnet er blevet pålimet trappen igen med en superlim, der efter sigende skulle være mere holdbar end granitten selv. Revnen efter limningen ser ud som en naturlig åre i stenen, som i øvrigt kommer til at ligge under vand.
 
Hver af skulpturerne repræsenterer en værdi af 150.000 kroner, og erstatningstilbudet fra Codan udgør derfor halvdelen af nyværdien.
Derudover ventes kommunen, som bygherre på torvet, at stille krav om en fem års fuld sikkerhedsperiode, hvis hjørnet alligevel knækker af.
 
Og mens vi er ved granit og Søborg Torv, så skal vi lige nævne en anden uheldsramt trappe.
En vognmand til supermarkedet Prima var så uheldig at køre ind i trappen, så der røg en del granitflager af. Det har ellers været nævnt, at det var frosten der var den skyldige, men vognmanden har indrømmet og vil også erstatte skaderne.

Kons: Besparelser på aftenskolerne vil betyde færre elever

Regeringens planer om at skære i tilskuddet til bl.a. aftenskolerne vil få betydelige konsekvenser, vurderer det konservative medlem af Gladsaxe Byråd, Henrik Sørensen.
"Aftenskolernes virksomhed vil blive meget mindre i de kommende år. Man har sparet på området op gennem halvfemserne, så der er faktisk ikke så meget mere at spare. Vi så i forbindelse med de sidste besparelser, at f.eks. mange pensionister simpelthen ikke længere går på vores hold. Og hvis man skærer i tilskuddet endnu en gang, jamen så kan man forvente,at vi vil miste rigtig mange kunder", siger Henrik Sørensen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Rekordstort fremmøde ved nytårsfest

Der var rekorddeltagelse da Gladsaxe Internationale Venskabsforening var samlet til den traditionsrige nytårsfest fredag aften. Ca. 100 gæster deltog i festen, der foregik på restaurant Bolden.
"Der er jo tradition for sådan en nytårsfest og folk hygger sig gevaldigt", sagde Ole Brage, som har været medlem af venskabsforeningen i mere end 15 år.
 
Som det sig hør og bør til en nytårsfest var der også sang og taler - og festtaler var den ny formand for den lokale venskabsforening i Wilmersdorf i Tyskland, Katrin Lück.
 
I morgen tirsdag bringer Nyhedsmagasinet en reportage fra den populære nytårsfest i Gladsaxe Internationale Venskabsforening.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin