Tirsdag den 5. Februar


Politiet uden afgørende spor efter overfald på pengetransport

Gladsaxe politi står stadig uden afgørende spor efter det brutale overfald lørdag aften på en pengetransport ved Super Best i Bagsværd.
Bevæbnet med trækøller gennembankede tre unge mænd en chauffør fra firmaet Dansikring, som var på vej ind i supermarkedet for at hente dagens omsætning. De tvang ham til at udlevere nøglerne til Super Best og forsvandt kort efter fra stedet med dagens omsætning på ca. 180.000 kroner.
 
Røverne var maskeret med elefanthuer og bar handsker, så i øjeblikket har vi meget lidt at gå efter, siger vicekriminalkommisær Michael Liebst Sørensen til Nyhedsmagasinet. Og Gladsaxe politi hører meget gerne fra eventuelle vidner til røveriet, der fandt sted lørdag aften klokken fem minutter i syv.
 
De tre gerningsmænd var mellem 15 og 20 år og spinkle af bygning. De bar som nævnt sorte elefanthuer under røveriet. Den ene af mændene havde en lys dunjakke på mens de to andre var iført henholdsvis lys og mørk tætsiddende jakke.

Mangel på dagplejere

Det er svært at skaffe kvalificerede dagplejere nok i Gladsaxe, og det mærkes især i de tre lokalområder Søborg, Bagsværd og Stengårdsdistriktet.
I Søborg og i Bagsværd søger de dagplejere, fordi der ganske enkelt er kommet flere småbørn til, mens der i Stengårdsdistriktet er tale om, at en dagplejer stopper.
 
Kornblomsten i Bagsværd er et af de dagplejehuse, der nu søger en dagplejer. Her giver leder Anne Margrethe Jørgensen sit bud på, hvorfor det er svært at lokke folk til at se efter de små rollinger:
"Vi kan godt mærke, at arbejdsløsheden er faldet og at der derfor ikke er så mange om budet. Og så skræmmer det nok nogle at skulle arbejde i eget hjem. Men det er samtidig det, der lokker andre, det, og så den frihed, der er forbundet med, at man i vid udstrækning selv kan tilrettelægge sin dag", siger Anne Margrethe Jørgensen.
 
Blandt andre fordele ved at være dagplejer tæller også muligheden for at passe eget barn i eget hjem – og så oven i købet få penge for det.
Men pengene kan afholde nogle fra en hverdag med de små: En dagplejer tjener 16.000 om måneden. Men dertil kommer en trækprocent på omkring 40, som skyldes, at man arbejder i sit eget hjem og selv skal betale for kosten for de tre til fem børn, man er dagplejer for.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Mere udendørsliv på torve

Der skal skabes mere liv og atmosfære på torve og pladser i Gladsaxe.
Det mener lokalpolitikerne, der vil give mere favorable vilkår til interesserede i stadepladser og udendørsservering – i hvert fald på det nyrenoverede Søborg Torv.
Det mest ophidsende og atmosfærefyldte på de fleste andre torve i kommunen er en pølsevogn, men restaurant San Marino på Søborg Torv har vist interesse for servering udendørs.
Det nye torv åbner mulighed for at flere endnu kan komme til fadet, og for at lokke dem til, så vil der i år slet ikke blive opkrævet den normale stadepladsafgift på 2.000 kroner. Den vil først blive indført næste år.
Retten til at servere udendørs kommer formentlig til at koste 1.000 kroner årligt.
 
Andre torve i Gladsaxe skal ikke regne med at blive plastret til med pølse-, kebab- eller lignende vogne – den gældende stadepladspolitik levner ikke rum til flere, bortset fra rådhuspladsen, hvor den kommunale Biblicafe måske får udendørs servering.
Og inden det hele nu bliver for atmosfærefyldt med drømmerier om kølige drinks og varm mad på torvet, skal vi lige huske på, at Danmark ikke just er regnfri, ej heller i sommermånederne.

Nye venner efterlyses

Gladsaxe Internationale Venskabsforening satte deltagerrekord, da foreningen i sidste uge holdt nytårsfest.
Men, foreningen mangler yngre medlemmer til at føre venskabsarbejdet videre i fremtiden, mener Katrin Lück, formand for den lokale venskabsforening i Wilmersdorf i Tyskland.
"Vi har et problem indenfor venskabsbysamarbejdet, det er, at medlemmerne har en meget høj gennemsnitsalder, både i Gladsaxe og hos os i Wilmersdorf. Vi skal have en fuldstændig fornyelse. Vi skal arbejde på at få nye og yngre medlemmer ind, som interesserer sig for vores arbejde og for europa og som kan hjælpe med at føre arbejdet videre i fremtiden", mener Katrin Lück.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin