Onsdag den 13. Februar


Busserne stadig i garage

Busserne fra Connex i Gladsaxe kører heller ikke nu til morgen, da chaufførerne holder fagligt møde.
De nedlagde arbejdet i går og lammede store dele af bustrafikken i Gladsaxe og holdt fagligt møde det meste af dagen i går.
Det er sket flere gange inden for det sidste års tid, at buspassagerer må spejde forgæves efter connexbusser, der holder stille i garagen. Administrerende direktør for Connex Hans Baunsøe beklager generne for passagerne, men han er ikke i stand til at skride ind, da der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Det samme har gjort sig gældende de sidste par gange, der er blevet lavet nye vagtplaner:
 
"Det er nyt for mig, at det er på grund af lange vagter og dårligt udstyr, de har nedlagt arbejdet. Det er det samme hver gang, vi laver nye vagtplaner. Men det er altså en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse og vi forhandler ikke, før de genoptager arbejdet", siger han.
 
Chaufførerne mødes igen til fagligt møde onsdag morgen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Udvidelse møder modstand

Prima på Søborg Hovedgade må formentligt nøjes med at drømme om at udvide.
For et flertal af ejerne i området er imod den 300 kvadratmeter store udvidelse, erfarer Radio Gladsaxe.
Der var ikke officielle indsigelser mod supermarkedets udvidelse på et borgermøde i mandags, men derimod en masse kritiske spørgsmål, som ifølge nogle beboere ikke blev udførligt besvaret.
 
Og de kritiske beboere har stadig mulighed for at komme med indsigelser, eftersom fristen først udløber den 26. februar.
Men efter al sandsynlighed bliver det afgjort allerede på et beboermøde på tirsdag, hvor grundejerforeningen vil stemme om forslaget. Og er flere end en tredjedel af ejerne imod, bliver forslaget nedstemt og dermed kan Prima ikke komme igennem med en udvidelse.
 
Gladsaxe byråd er i øvrigt positivt indstillet overfor udbygningen, men ejerkredsen har altså det afgørende ord.
Og her er der mange kritikpunkter; blandt andre at kunderne i dag har problemer med at finde parkeringspladser, og at det bare bliver værre, når der kommer flere kunder. Naboerne er generede af støjen om morgenen, når lastbiler aflæsser varer og desuden frygter de, at der vil komme luftgener fra en foreslået delikatesse afdeling og et bagerudsalg.
Alle disse argumenter afviser Prima, der mener, at udvidelsen vil gavne alle i området.

Fund af tyvekoster for næsten 100.000 kroner i kolonihavehus

I forbindelse med en ransagning mandag fandt Gladsaxe politi en mængde stjålne effekter. Flere af dem stammer fra indbrud fra andre kolonihavehuse i området, bl.a. en DVD-afspiller og et righoldigt udvalg af DVD-film, et mindre lager af store el-radiatorer og nogle ganske specielle figurer.
 
To personer på henholdsvis 28 og 30 år blev anholdt efter ransagningen og i går eftermiddag blev de fremstillet i grundlovsforhør. På trods af politiets fund nægter de to alle anklager.

Miljøformand vil redde grøn guide

Den grønne guide i Gladsaxe behøver ikke at frygte for sin videre eksistens.
I hvert fald ikke, hvis det står til den radikale formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm. Hun synes nemlig, at han gør et så stort arbejde, at det skal fortsætte, selv om regeringen lukker for pengekassen.
Derfor vil hun ikke kun overveje, om kommunen selv skal betale for den grønne guide:
- Det har jeg allerede talt med flere andre politikere om, og umiddelbart tror jeg, der er flertal for, at kommunen overtager betalingen. Det er vigtigt med en grøn guide, der kan udbrede de miljømæssige budskaber til borgerne, siger Lis Smidsholm.
 
Det har hidtil været Den grønne fond under det daværende miljø- og energiministerium, der har betalt halvdelen af udgifterne til den grønne guide, men som en følge af finanslovsaftalen bliver fonden nu nedlagt. Derfor er de fem foreninger bag Projekt Grøn Guide nødsagede til at finde andre, der vil tage regningen.
De fem foreninger er Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Cyklist Forbund, Agenda 21, Gladsaxe Miljøforening og sammenslutningen af Grundejerforeninger i Gladsaxe.
Og de er meget interesserede i en kommunal finansiering, men dog med det forbehold, at den grønne guide forbliver uafhængig, selv om han bliver ansat af kommunen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Plejehjem søger frivillige

Frivillige hjælpere er i høj kurs på omsorgscentret Møllegården.
En gåtur, et spil banko eller eksempelvis en bustur giver indhold i hverdagen og er med til at forbedre livskvaliteten for beboerne, mener dagcenterleder Hanne Pedersen. Men det er aktiviteter, som personalet har svært ved at nå i dagligdagen og de er derfor i høj grad baseret på frivillig arbejdskraft.
Og Møllegården har brug for endnu flere hjælpere, fortæller dagcenterlederen.
 
"Vi har meget glæde af de hjælpere, vi allerede har. Vi har f.eks. et stort akvarium, som folk er meget glade for at kigge på. Og det er en frivillig hjælper, der passer og renser det. Vi har også frivillige, der hjælper i caféen med at bære bakker for dem, der ikke selv kan, nogle er med på gåture og nogle hjælper til ved fester", fortæller dagcenterlederen.
 
Det frivillige arbejde kan også være af mere praktisk karakter. Man kan f.eks. give en hånd med i gårdhaven eller i drivhuset, hvis man ikke er interesseret i den tætte kontakt med beboerne.
 
Der er orienteringsmøde for nuværende og måske kommende frivillige hjælpere i aften klokken 19 på Møllegården på Bagsværd Møllevej.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin