Torsdag den 14. Februar


Ingen planer om kodelåse i Gladsaxe

Ingen udsigt til låste døre på Gladsaxes plejehjem, på trods af den nye socialministers intentioner om at tillade brug af kodelås, for at forhindre, at demente ældre render væk fra stedet.
Ca. to gange om ugen får Gladsaxe politi henvendelser om demente, som har forvildet sig væk fra plejehjemmet eller deres eget hjem.
Alligevel er der ingen planer om at indføre kodelås i Gladsaxe, siger omsorgschef Ole Maymann.
 
"De senere år er der opstået mulighed for at sætte en lille chip i tøjet på de demente, og når de så går ud af døren, så er det samme system som i butikkerne, hvor en alarm går i gang, og så kan personalet være opmærksom og hente den demente tilbage. Når vi ikke vil gå ind for kodelåse, så er det også fordi, det giver et signal af, at her er man låst inde. Den nye teknologi med sporingschips giver mulighed for at overvåge de demente på en etisk og ordentlig måde, der gør, at de ikke føler sig spærret inde, samtidig med, at vi kan holde øje med at de, der ikke skal gå, fordi de ikke kan orientere sig, de heller ikke gør det", siger Ole Maymann.
 
Erfaringerne med de elektroniske sporingschips er gode.
De bliver brugt på de skærmede afsnit på omsorgscenteret Rosenlund i Mørkhøj, og systemet bliver også indført i forbindelse med ombygningen af Bakkegården.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Stadig ingen busser

Der er dømt kolde tæer, hvis man venter ved stoppestedet til en af Connex-busserne i Gladsaxe.
Chaufførerne holder nemlig for tredje dag i træk fagligt møde, der begyndte klokken syv torsdag morgen.
Det er fjerde gang på et år, at chaufførerne nedlægger arbejdet, og lige som tidligere gange er det lange vagter og dårligt udstyr, som chaufførerne er utilfredse med.
 
Hvor længe konflikten varer endnu, afhænger af resultatet af dagens møde. Men ledelsen af Connex vil ikke forhandle med chaufførerne, før busserne igen er på gaderne, og derfor kan det være svært at se, hvad chaufførerne kan få ud af deres arbejdsnedlæggelse, andet end at skabe forvirring blandt passagerne.
 
Det er følgende linier, der ikke kører her til morgen:
4E, 5, 42, 43, 67, 68, 81N, 143, 147, 153E, 154E, 156, 157, 158, 159, 161, 165, 167, 350S.
Linierne 147, 151, 152, 167 samt 304 E kører, men uregelmæssigt.
 
For yderligere oplysninger kan man kontakte HT´s kundeservice på telefon 36. 13. 14. 15.

Kolonihaveejere løsladt igen

De to anholdte efter fundet af tyvekoster for næsten 100.000 i et kolonihavehus i Gladsaxe, er nu løsladt igen.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så blev der under en ransagning tidligere på ugen fundet en mængde stjålne effekter, bl.a. en DVD-afspiller og flere hundrede DVD-film samt et mindre lager af el-radiatorer.
To personer på henholdsvis 28 og 30 år blev anholdt og tirsdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de nægtede sig skyldig i alle anklager, men fortalte, at de havde fundet effekterne ved siden af en container. Og dommeren mente ikke, at der var bevis nok i sagen, derfor blev de to løsladt igen.
 
De fundne tyvekoster er foreløbig beslaglagt af politet, og hvis ikke der dukker yderligere beviser op i sagen, så havner dé sandsynligvis i retten, hvor en dommer skal afgøre, hvem der skal have dem - de to nu løsladte, eller de personer, der mener, at effekterne tilhører dem.
Og bliver det ord mod ord, så kán den mildest talt usædvanlige sag derfor ende med, at de tidligere sigtede får del i effekterne.

Entré til Borgernes Hus

Nu kommer det formentlig til at koste penge at komme ind i Borgernes Hus.
I hvert fald er både politikere og huset selv positive overfor et forslag om at holde entrégivende arrangementer på stedet.
I dag er huset åbent for alle, og de aktiviteter der er, er gratis at deltage i.
Men sidste efterår stillede det konservative folkeparti forslag om, at foreninger og aftenskoler får mulighed for at lave arrangementer på stedet og tage entre for det. I forvejen har huset succes med at holde jazzaftener efter lukketid.
 
Kontaktudvalget i Borgernes Hus er positive overfor idéen, som de mener, kan være med til at profilere huset på en ny måde.
"Det giver mulighed for, at der er flere der kan bruge Borgernes Hus, at en bredere kundeskare kan have glæde af de dejlige lokaler, vi har", siger Tonny Jakobsen, daglig leder på stedet.
 
Kontaktudvalget foreslår, at man reserverer torsdag eftermiddag og aften til de arrangementer, hvortil der kræves entré.
Men, intet er altså besluttet endnu, først skal sagen tilbage til Kultur- fritids- og idrætsudvalget, og det forventes den at komme til marts.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Forvaltningen oversvømmes af borgeres henvendelser

Vi er blevet en nation af brokkehoveder; vi klager som aldrig før.
Og det kan også mærkes på Gladsaxe Rådhus, hvor teknik- og miljøforvaltningen har oplevet en markant stigning i henvendelser fra borgere, der er utilfredse med naboen.
Hvor stort omfanget helt præcist er, har forvaltningen ingen tal på, men et forsigtigt skøn er, at det er omkring 100 henvendelser om året og at byggesagsafdelingen, der behandler nabohenvendelserne, bruger cirka en tredjedel af arbejdstiden på de utilfredse borgere.
 
Cirka halvdelen af henvendelserne kommer fra naboer til store forretninger, som for eksempel supermarkeder. De klager mest deres nød over affald, der skæmmer udsynet fra vinduerne, fordi det ligger og flyder.
Men det er ikke kun forretninger, der må stå for skud. De "private" naboer er også genstand flere henvendelser til kommunen. Her kan tornen i øjet være alt lige fra affald, skurbygning, hækkehøjde og støjgener.
 
Når afdelingen i dag bruger så meget tid på henvendelserne, hænger det ifølge bygningsinspektør Jan Kurt Rendboe også sammen med, at vi generelt er langt mindre autoritetstro.
Det betyder, at henvendelserne let kan blive til klager over kommunen til forskellige instanser og klagenævn.
 
Bygningsinspektøren har i øvrigt et fromt ønske om, at byggesagsafdelingen snart kan iværksætte en undersøgelse, der kan belyse, hvor stort omfanget reelt er og hvor meget tid, forvaltningen bruger på at behandle borgernes klager.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin