Fredag den 22. Februar


Guldsmed røveri

Gladsaxe politi har anholdt en 21-årige mand for væbnet røveri begået mod Søborg Guld & Sølv på Søborg Hovedgade onsdag eftermiddag.

Med en pistol truede han guldsmeden til at udlevere to rammer med guldkæder til en samlet værdi af 265.000 kroner samt 7000 kroner i kontanter fra kassen.

Ved hjælp af et meget nøjagtigt signalement fandt politiet hurtigt frem til den 21-åriges bopæl, som patruljen ventede udenfor i godt to timer, indtil han dukkede op. Under kropsvisitationen blev der fundet både penge og enkelte guldkæder, som menes at stamme fra røveriet.

Den 21-årige blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han erkendte røveriet, og han er nu foreløbig varetægtsfængslet i 14 dage.


Igen en ny indkøbsordning

Det skal åbenbart ikke være for nemt for Gladsaxes hjemmehjælpsmodtagere at få mad på bordet.

Indkøbsordningen bliver nemlig endnu engang lavet om.

Det seneste års tid er varerne blevet bestilt elektronisk hos supermarkedskæden ISO, men varehuset har opsagt aftalen og har i øvrigt helt opgivet internetbaseret salg.

Derfor har socialudvalget nu barslet med en helt ny model, siger udvalgsformand Erling Schrøder (S): "Vi opdeler brugerne i to grupper; Vi opretter et egentligt indkøbskorps til de svagest stillede. De øvrige kan enten vælge at bestille elektronisk hos et nyt internetfirma, eller at få 200 kroner om måneden til hjælp til betaling af et selvvalgt bud"

Den nye indkøbsordning ventes at begynde til maj.


Færre busser i Københavns Amt

Buspassagerer i Københavns Amt vil i de kommende år få færre busser og afgange at vælge i mellem.

I alt vil HUR, hovedstadens udviklingsråd, skære 20.000 køretimer fra køreplanen i år.

Hvordan det påvirker busdriften i Gladsaxe vil vise sig i de næste måneder, for nu indledes drøftelserne mellem HUR og kommunerne, hvor Gladsaxe også har mulighed for at komme med forslag til, hvordan busserne skal køre.

Men efter et møde i udviklingsrådets trafikudvalg i onsdags står det klart, at buspassagererne i amtet vil kunne mærke reduktionerne i sommerferien, om aftenen og weekenderne, og at der bliver færre afgange i myldretiden.

HUR slår fast, at der bliver tale om radikale omlægninger, men at der også vil komme forbedringer, for eksempel vil der komme flere afgange i juleperioden.

Den første store ændring af køreplanen i år er planlagt til den 26. maj. Og derefter følger to store ændringer i september og oktober.


Bad eller vandgrav

Et toptunet atletikstadion, eller omklædningsrum og klublokale?

Det dilemma står brugerbestyrelsen på Bagsværd stadion i på årets første møde.

Gladsaxe byråd har bevilget to mio. kroner i år 2003 til stadion, men det er op til bestyrelsen selv at finde ud, hvordan pengene skal bruges.

Atletikklubben står blandt andet og mangler en vandgrav for at kunne gennemføre forhindringsløb, der er en af disciplinerne på det højeste atletikniveau. Og selvom ikke så mange er klar over det, så har Bagsværd Atletik Club været tæt på medaljer de seneste år – sidste år blot to point fra en bronze.

Men uden vandgrav afvikles der ikke hjemmekampe i Bagsværd, der i stedet må ty til enten Hillerød eller Sparta.

Samtidig står anlæggets mange brugere og mangler omklædningsrum – begge dele er prissat til to mio. kroner.

Endelig arbejder bestyrelsen også med en alternativ plan, hvor millionerne bliver brugt på begge dele – bare i en mere skrabet udgave.


Grøn tur i weekenden

Hvordan skal man sortere sit affald, hvad laver den grønne guide på sit kontor, hvordan genbruger man på en økologisk forsvarlig facon og er det svært at kompostere.

Det – og meget mere - kan man få svar på i morgen, når den grønne guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen, inviterer på to sammenhængende ekskursioner:

På den første tur mødes man på Søborg Torv klokken ti og går derfra til Byøkologisk Center, hvor man blandt andet kan kigge på kompostbeholdere og eksempler på genbrug. Derefter går turen til Aldershvilevej i Bagsværd til et ældre hus, der rummer eksempler på genbrug, byøkologi og lidt lokal miljøhistorie. Turen i morgen slutter på Tubberupvænge i Herlev, hvor der vil være demonstration af affaldsindsamling. Turen varer i alt tre timer.

Den anden ekskursion er mandag, den 25.februar, hvor turen går til Vestforbrænding i Glostrup. Det er klokken 1900 til cirka 20.30.

Tilmelding er nødvendig til begge ture, dels fordi der kun er et begrænset antal pladser, dels fordi man forsøger at arrangere, at deltagerne følges i private biler.

Skulle en oplysende tur om affald, genbrug og byøkologi lige være det, der mangler i weekenden, så kan man ringe til Jesper Bjerring Larsen og tilmelde sig på nr. 44 91 30 12


Smed medbilists nøgler væk

De fleste bilister synes nok engang imellem, at de andre trafikanter er nogle idioter af større eller mindre grad, nogle få mener sig nødsaget til at stikke en berømmelig finger i vejret overfor andre for ligesom at markere et synspunkt, og endelig er der de enkeltstående tilfælde, hvor trafikale tvister fører mere med sig.

Således i går på ringvej 3 i Gladsaxe, hvor to bilister i længere tid havde chikaneret hinanden.

For den ene var det ikke nok blot at udveksle fingre gennem bilvinduerne – da bilerne holdt for rødt lys, stod han resolut ud af sin bil, satte sig ind hos modparten, trak bilnøglerne ud og smed dem væk i en snebunke, hvorefter han satte sig ind sin egen bil og forsvandt.

Bilisten uden bilnøgler holdt således tilbage og glanede.

Han tilkaldte politiet for at få hjælp til at flytte bilen, men da assistancen nåede frem, havde han fundet nøglerne i snebunken og kunne således age videre.