Mandag den 25. Februar


Usikker fremtid for grønt aktivitetshus

Det grønne aktivitetshus på Søborg Torv bliver måske revet ned, inden det overhovedet er bygget.

De konservative og Venstre kræver nemlig nu, at byrådet igen skal tage stilling til, om Gladsaxe overhovedet skal have et grønt aktivitetshus - og det selv om beslutningen blev truffet af et flertal i byrådet sidste år.

Det kom frem ved et møde i miljøudvalget i sidste uge, hvor politikerne egentligt bare skulle diskutere, hvornår et borgermøde om aktivitetshuset skulle afholdes.

Det var slet ikke på dagsordenen at tage stilling til, om huset skulle bygges eller ej.

Den radikale formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm er forvirret:

- Et flertal på Enhedslisten, de radikale, SF og Socialdemokratiet vedtog ved budgetforliget sidste år at aktivitetshuset skulle bygges. Når nu de borgerlige kræver beslutningen tilbage i byrådet, kan jeg kun se det som et udtryk for, at de vil have det til politisk debat igen. Det betyder, at byggeriet er udsat og at det borgermøde, vi skulle have holdt i marts, nu bliver aflyst, og det er ærgerligt, for det er vigtigt at have borgerne med på råd i denne slags sager.

Flere medlemmer af miljøudvalget mener, at byrådet skal tage stilling til sagen igen, fordi der i mellemtiden er kommet en ny regering, der formentligt ikke vil støtte aktivitetshuset økonomisk. Derfor mener de, at spørgsmålet nu er, om kommunen har penge til driften af det.


Brutalt overfald på unge

Tre 17-årige danske drenge blev torsdag aften ved 18-tiden på brutal vis overfaldet af fem ældre unge med indvandrerbaggrund.

De tre blev på hjørnet af Søborg Hovedgade og Niels Finsens Allé omringet af de fem ældre, der skældte dem ud for alverdens ting, ligesom der faldt ikke alt for pæne ord om drengenes mødre.

Den verbale udskældning blev afløst af forlangender om at få udleveret drengenes tøj, punge og mobiltelefoner.

Men inden de tre kunne få lejlighed til at levere det forlangede, så blev de slået omkuld på gaden.

Imens gik de fem ældre systematisk i gang med at sparke og slå de liggende drenge på kroppe og ansigter. Det fortsatte de med et stykke tid, indtil de endelig forsvandt med en af drengenes tøj og telefon.

"Det er et fuldstændig meningsløst overfald, det her, så vi vil forfærdelig gerne i kontakt med vidner", siger vicekriminalkommissær Michael Sørensen fra Gladsaxe politi.

Han oplyser i øvrigt, at politiet har anholdt og sigtet to andre unge, som menes at stå bag flere røverier på åben gade i Mørkhøj-området den seneste tid.

"Jeg tror godt, at borgerne i Mørkhøj kan begynde at ånde lettet op. Vi har fat i den lange ende med disse to anholdelser og regner med at få fat på flere gerningsmænd", siger kommissæren til Nyhedsmagasinet.


Sendt retur bag tremmer

To mænd, der trods deres unge alder på henholdsvis 19 og 20 år, er gamle kendinge af politiet, blev taget på næsten fersk gerning efter et indbrud hos en bilforhandler på Vadstrupvej i Bagsværd natten til fredag.

Et vidne observerede ved halvto-tiden om natten en mistænkelig bil med ligeså mistænkelige personer indeni.

Vidnet alarmerede politiet, der rundkastede en efterlysning af køretøjet, der kort efter blev stoppet af en patrulje.

I bilen blev der fundet elektronisk navigationsudstyr stammende fra indbruddet.

De to mænd er netop blevet prøveløsladt fra fængslet efter lignende forhold, men blev efter et retsmøde i fredags sendt retur bag tremmer.


56 nye plejeboliger i Gladsaxe

Plejecentrene i Værebro Park og i Høje Gladsaxe har længe været utidsvarende som plejeboliger og som ventepladsafdelinger til de egentlige plejehjem.

Nu planlægges de to centre nedlagt i deres nuværende form for at genopstå som ældreboliger.

Det sker i forbindelse med opførelsen af det, der i øjeblikket kaldes for Rosenlund 2.

Det er 56 plejeboliger, hvoraf de seks bliver to-rumsboliger, som kan bebos af ægtepar.

Det er dog ikke noget, der lige sker indenfor en overskuelig tid - tidsplanen for byggeriet rækker nemlig helt frem til efteråret år 2005, siger socialudvalgsformand Erling Schrøder (S).

Da socialudvalget i sidste uge behandlede sagen om det ny Rosenlund, undlod både CD og konservative at stemme, mens resten af udvalget gik ind for at gå videre med byggeriet.


Kloakker for ti millioner

Regnvejr kan være dyrt, det må Gladsaxe kommune sande.

Helt nøjagtigt 10.2 millioner kroner er prisen for en uheldig kombination mellem kraftige regnskyl og kloakanlæg, der ikke kan klare alt det vand, som derfor stiger op og oversvømmer folks kældre.

Det er især i Haspegårdskvarteret, det er et problem, og derfor skal kloaknettet nu renoveres.

Der er blevet afholdt borgermøde i den forbindelse, og ikke underligt syntes beboerne i kvarteret, at det var en god ide at renovere kloaknettet, frem for at få deres kældre oversvømmet.

Og det synes miljøudvalget også, som derfor foreslår økonomiudvalget at bruge de godt ti millioner, så beboerne i Haspegårdskvarteret kan se frem til regnvejrs-sikrede kældre i løbet af i år.


Erindringsbog fra 85 årigs sofa

Engang var han borgmester, engang var han socialdemokrat, engang var han verdensberømt i Gladsaxe, og senere blev han også berømt i det ganske land.

I dag fylder han 85 år, og det er jo Gladsaxes tidligere borgmester Erhard Jakobsen, det handler om.

Det gør det også i en bog, der udkommer i dag, "Erhards sofa" hedder den, og den bliver anmeldt i morgen i programmet Livet i Gladsaxe, der sendes kl. 7.30, og som også byder på lokalhistoriske betragtninger i Erhards lys.

Det er Arne Hermann, der både anmelder og betragter dagens fødselar, som han kort beskriver således: "Det er en mand, der har haft mange jern i ilden, har haft utrolig mange storme, har skabt sig mange venner og fjender ved sin ligefremme færd og meget temperamentsfulde og "højkæftede" måde at være på. Han har sagt tingene lige ud og har nydt stor lydhørhed i befolkningen".

Hør meget mere om den karismatiske politiker 7.30 i morgen eller i genudsendelsen onsdag kl. 12.30.