Tirsdag den 26. Februar


Konservativ modstand mod aktivitetshus

De Konservative i Gladsaxe har nu fået ekstra vand på møllen i deres modstand mod det grønne Aktivitetshus på Søborg Torv.
Ved budgetforliget sidste efterår stemte de imod opførslen af et sådan hus, men blev nedstemt af et flertal. Men nu prøver de igen. For i mellemtiden er der kommet både en ny regering og nye byrådsmedlemmer til, så nu håber Lars Abel, at hans modstand mod det grønne hus kan deles af flere:
 
- Nu er der jo et andet grundlag, eftersom den statslige støtte falder væk. Så må vi tage det op til debat igen, om der overhovedet skal være et grønt aktivitetshus. Det synes vi ikke, indsatsen bør i stedet rettes mod erhvervslivet, hvor det virkelig batter, siger Lars Abel fra de konservative.
 
Som nævnt i Nyhedsmagasinet i går skulle der have været afholdt borgermøde om huset i marts. Men det møde er udskudt, indtil byrådet igen har taget stilling til, om der overhovedet skal være et grønt aktivitetshus i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Ung kvinde overfaldet

En 20-årig kvinde blev lørdag aften ved 22.30-tiden overfaldet og frarøvet et mindre beløb ved Bagsværd station.
Kvinden var netop kommet med toget og stod og ventede ved busstoppestedet foran stationen, da to unge med indvandrerbaggrund, formentlig pakistansk, overfaldt hende.
Den ene greb hende bagfra og holdt fast om armene, mens den anden viftede med en kniv foran hendes ansigt.
De tog, hvad hun havde på sig af kontanter og forsvandt derefter i løb.
Kvinden beskriver den enes tøj således; En rød bluse, en sort jakke og så bar han brune støvler af mærket Buffalo.

Stort antal tyverier fra biler

Indbrud i biler var tilsyneladende det helt store nummer i sidste weekend.
Gladsaxe politi registrerede således 16 tyverier fra biler forskellige steder i området.
Værst gik det ud over en række parkerede biler på Turbinevej og Generatorvej, men også biler på Høje Gladsaxe Torv måtte stå for skud.
Som ved tidligere lejligheder er tyvene gået efter cd-afspillere og -plader og andet letomsætteligt.
Så igen – fjern værdigenstande fra bilerne, inden tyvene gør det for dig.

Mange klagere får ret

Klagelysten over de offentlige myndigheder er stadig stor i Gladsaxe – og der er tilsyneladende stadig god grund til at klage, for i flere tilfælde giver de øverste instanser nemlig klagerne ret.
Langt de fleste sager handler traditionen tro om penge.
Skatteankenævnet fik sidste år indbragt 124 skattesager fra borgere, der var uenige i de lokale skattemyndigheders afgørelser, og i mere end 30% af sagerne fik klagerne ret.
Ombudsmandens kontor har blandt andet takket været Gladsaxe også nok at bestille – i år 2001 blev det til fire klagesager; En om afslag på revalidering, en om en klage over afslag på et højskoleophold, en om manglende opfølgning på en klage over for høje senge på et plejehjem og endelig en om mangelfuld god forvaltningsskik i forbindelse med Vadstrupgårdsagen.
To af sagerne er endnu ikke afgjort, en tabte kommunen og en sag er henlagt.
 
Tilsynsrådet i Købehavns amt har sidste år haft ni sager fra Gladsaxe, hvoraf halvdelen kommer fra den aktive borgerliste, Gladsaxelisten.
To af sagerne er stoppet, tre verserer stadig, mens kommunen fik medhold i sin afgørelse i fire sager.
Naturklagenævnet har registreret seks sager, og så har det sociale ankenævn behandlet 13 sager. I de fleste forhold fik kommunen ret, men i sager om fx børnebidrag har klagerne fået ret, så der er altså god mening i at kigge det offentliges afgørelser grundigt efter i sømmene..

Populær fødselar

Gæsterne stod i kø for at gratulere, da Gladsaxes tidligere borgmester, Erhard Jacobsen, i går fejrede sin 85-års fødselsdag ved en stor reception på Højgården i Bagsværd.
Og det var en synligt glad og rørt fødselar der tog imod. "Det har bare været en dejlig dag", sagde Erhard Jacobsen.
 
Blandt gratulanterne var blandt andre Lone Yalcinkaya, medlem af Gladsaxe byråd for centrumdemokraterne. "Det var i Erhard Jacobsens tid, jeg blev CD´er og han har været mit største idol hele vejen igennem. Han har været manden, der har sagt tingene ligeud, uden at pakke det for meget ind, og han har altid stået ved sine holdninger. Erhard er en af de største politikere der har været – og er", sagde Lone Yalcinkaya, der - naturligvis, fristes man til at sige - ikke var den eneste politiker som var mødt op for at ønske tillykke. Blandt gæsterne var adskillige nuværende og tidligere folketingspolitikere.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

For meget affald

Selvom der blev rekvireret ekstra bortkørsler af containere og opstillet flere containere, så måtte personalet på genbrugspladsen i Gladsaxe i weekenden 12. og 13. januar afvise mere end et halvt hundrede brugere, der ønskede at aflevere brændbart affald.
Årsagen var usædvanligt mange besøgende med netop den slags affald.
Den tekniske forvaltning undersøger nu, hvordan den slags spidsbelastninger kan imødegåes.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin