Torsdag den 28. Februar


Rystede dagskoleelever

Handicappede dagskoleelever er rystede over den nye regerings forslag om at skære i tilskuddet til dag- og aftenskoleundervisningen.
Gerda Gernander fra Gladsaxe Oplysningsforbund underviser flere specialhold i afspænding og optræning, og de usikre fremtidsplaner har skabt stor uro på holdene fortæller hun.
"Det er simpelthen katastrofalt. Folk har været rystede, fordi de er bange for, om det nu skal gå ned ad med deres helbred".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Fjernvarmesagen udskudt - igen

Det sidste punktum i sagen om Gladsaxe Fjernvarmeforsyning er tilsyneladende langt fra sat endnu.
Da den var til drøftelse i økonomiudvalget tidligere på ugen blev den udskudt – igen.
Og nu beskylder sagens hovedperson, socialdemokraten John Brown Brabant Althoff-Andersen, embedsfolk for bevidst at undlade at svare på hans spørgsmål.
 
"Jeg tror, at man bevidst misforstår, hvad der bliver spurgt om. Men til sidst får man forhåbentlig svar på det, man gerne vil have at vide", siger John Althoff-Andersen, der i øvrigt et langt stykke hen ad vejen støtter det konservative folkepartis forslag om at privatisere fjernvarmen i Gladsaxe, så det er brugerne, der har ansvaret for driften. Det konservative forslag ventes at være på dagsordenen på byrådets møde onsdag den 13. marts.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Fængslet for narkohandel

To mænd med tilknytning til rockergruppen X-team, der er supportergruppe for Bandidos, blev i går i retten i Gladsaxe fængslet i foreløbig fire uger for handel med et større parti narkotika. Det oplyser Ritzaus bureau.
De to mænd på henholdsvis 30 og 35 år blev anholdt sent tirsdag eftermiddag, og natten til onsdag ransagede politiet X-Teams tilholdssted på Brudelysvej i Bagsværd, hvor der blev fundet hash.
De fængslede har allerede kærret kendelserne til landretten.

Videotyve anholdt

Et simpelt rutinetjek førte natten til onsdag til anholdelsen af to unge mænd, sigtet for at have begået indbrud i Blockbuster Video på Søborg Hovedgade.
Indbrudet skete klokken halv to – nattid. Og gerningsmændene havde banet sig vej til forretningen ved at smadre den store butiksrude, og de slap afsted med en mængde af de kostbare DVD-film.
 
Bare tre kvarter senere stoppede politiets patrulje i Vanløse en bil i forbindelse med et rutinetjek, og på bagsædet fandt de en taske med masser af DVD-film fra den internationale videokæde. Og to mænd, begge med bopæl i København, blev anholdt.

Stadig brug for gammel klub

Borgerindflydelsen på medierne er vigtigere nu end nogensinde før.
Det mener forbundsformanden for Arbejdernes Radio- og Fjernseerklubber i Danmark, Preben Sørensen.
Han var en af talerne, da den lokale klub i går fejrede 75 års jubilæum.
Vi benyttede lejligheden til at stille det lidt næsvise spørgsmål, anledningen taget i betragtning, om ikke den slags klubber har overlevet sig selv:
 
"Med de mange udenlandske kanaler og den store kapitalindflydelse er det meget vigtigt nu, at Hr. og Fru Hansen har nogle talerør, så de ikke står helt alene, hvis der er noget, de er utilfredse med", siger forbundsformanden.
 
I programserien Livet i Gladsaxe, der sendes tirsdage, vender vi senere tilbage til den 75-årige lokalklub.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Søvmedaljer til ishockey-juniorer

Gladsaxes Ishockey junior 12 hold har sikret sig sølvmedaljer ved de nyligt afholdte sjællandmesterskaber.
Dermed har holdet også sikret sig deltagelse i dette års Danmarks mesterskab, der løber af stablen i weekenden fra den 8. til den 10. marts. Her bliver modstanderne hjemmeholdet Esbjerg, Herning, Frederikshavn, Rødovre og Hvidovre.
Tillykke – og held og lykke til de unge spillere.

Ingen storm over Gladsaxe

Gladsaxe slap nådigt i gennem natten til i går, hvor der ellers var advarsler om storm af orkanlignende styrke. Falck i Gladsaxe havde taget forholdsregler og sat ekstra beredskab på vagt i går nat, lige som kommunen også havde indkaldt en ekstra indsatsleder, hvis nu den kraftige storm mod forventning skulle komme forbi Gladsaxe og omegn.
 
Men ifølge vagthavende hos Falck slap hele hovedstadsområdet for de store bekymringer, i hvert fald hvad angår stormvejr. De eneste gener fra uvejret natten til i går er få mindre vandskader - og så et strømsvigt her på Radio Gladsaxe.
Strømsvigtet og deraf følgende problemer med computersystemet betød, at vi i går morges i nyhedsmagasinet kun var i stand til at sende de politiske kommentarer i klokken ni udgaven.
Det beklager vi både overfor lytterne og SF og Dansk Folkeparti, hvis kommentarer det gik ud over.
Som plaster på såret genudsender vi de to synspunkter i udsendelsen Ugerevyen i morgen klokken 07.30.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin