Torsdag den 10. Januar


Seks måneders fængsel efter vold og trusler på livet

En 31-årig mand fra Værebro i Bagsværd skal fortsætte de næste fire måneder, hvor han i første omgang slap i går, nemlig i fængslet.
I 56 dage har han siddet i politiets varetægt, den første uge i isolaton, sigtet for voldeligt overfald og trusler på livet og tyveri fra en anden beboer i Værebro Park-bebyggelsen.
 
Det var en enig domsmandsret i Gladsaxe, der stod bag den ubetingede fængselsdom på seks måneder, der nøje svarede til det ønskede fra anklagemyndigheden.
De første tre måneder blev især udløst af overfaldet, hvor den 31-årige sammen med en medgerningsmand gennembankede den forurettede.
Anklageskriftet talte om knytnæveslag og spark i hovedet og slag med et stoleben, men tiltalte ville kun erkende tre spark i hovedet. Efterfølgende stjal de to gerningsmænd et tv, en video, en bærbar computer, et stereoanlæg samt en række andre effekter fra den gennembankede mands lejlighed.
 
De næste tre måneders fængsel kom oveni, fordi han nogle dage senere kylede en fuld konservesdåse i nakken på lejlighedens beboer, og truede ham på livet, hvis han gik til politiet og vidnede i den første sag.
Den tiltalte udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen, ligesom rettens beslutning om fortsat fængsling blev kæret.
 
Medgerningsmanden kommer for retten i Gladsaxe på et senere tidspunkt.

AB: Regeringsforslag på kant med grundloven

Den nye regerings forslag om at sælge ud af de almene boliger er på kant med grundloven. Det mener direktør i Arbejdernes Boligselskab, AB, i Gladsaxe, Svend Åge Hansen. "Jeg vil stille et stort spørgsmålstegn ved, om man i det hele taget kan tvinge boligselskaberne til at sælge. Jeg mener, man har et problem omkring grundloven og ejendomsretten, så jeg mener ikke, det bare lige er at diktere os, at vi kan sælge de almennyttige boliger", siger Svend Åge Hansen, som i det hele taget er meget skeptisk overfor forslaget.
"Jeg synes, det er en meget dårlig idé. Jeg har svært ved at se, hvordan man kan gennemføre de forhold her", siger han.
Svend Åge Hansen er i stedet tilhænger af den tidligere regerings forslag om at udvikle råderetten og medbestemmelsesretten i boligafdelingerne.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Hjemmehjælpere sikret tilgodehavende

Et halvt hundrede hjemmehjælpere i Gladsaxe er nu sikret et tilgodehavende på sammenlagt godt en million kroner, optjent hos firmaet Forenede Care i forbindelse med det mislykkede udliciteringsforsøg i Stengård distrikt.
 
Der er fortrinsvis afregningen af feriepenge, der har været problemer med, og Gladsaxe Kommune har nu så at sige lagt pengene ud for Forenede Care, fortæller borgmester Ole Andersen. Og det økonomiske mellemværende er nu en sag mellem det private firma og kommunen.
 
Forenede Care overtog i september 2000 hjemmehjælpen i Stengård distrikt, men allerede i august sidste år bad firmaet om at blive løst fra sin kontrakt med kommunen, fordi de ikke kunne magte opgaven. Og den 1. november overgik Stengård distrikt igen til Gladsaxe Kommune.

Planteskolesag i høring - igen

Forslag til lokalplan nr. 142 – det er den, der omhandler Aldershvile Planteskole og Bagsværd Søpark – bliver nu sendt i fornyet offentlig høring.
Anledningen er en række ændringsforslag, der kom i forbindelse med sidste høring, fortæller byplanchef Henrik Elming. "Kommunen og HUR har forhandlet sig frem til, hviket indhold lokalplanen skal have specielt i forhold til detailhandelsbestemmelserne i regionplanen. Og der er lavet en aftale om, at det bestående væksthusareal skal funktionsmæssigt opdeles således, at der bliver fastlagt en maksimal størrelse af det areal, der kan anvendes til detailhandelsformål. Og så har HUR foreslået, at man skal definere den form for detailhandel, der kan finde sted til noget, der har med planter at gøre. Planteskolen kan altså ikke sælge havemøbler eller traktorer eller andre ting, som man kan sige, har noget med haveforholdene at gøre. Det skal koncentreres omkring dét, der har med planterne at gøre", siger Henrik Elming.
 
Det nye forslag med dertilhørende ændringer bliver sendt i offentlig høring til foråret, og skifter ved samme lejlighed officielt navn til lokalplanforslag nr. 153.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Mere sprælsk kulturpolitik

"Dét nye udvalg".
Sådan lyder kælenavnet på Kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Gladsaxe Kommune, og baggrunden er såmænd logisk nok – det er nemlig det udvalg med flest nye medlemmer efter valget i november.
Kun udvalgets formand, socialdemokraten Peter Nielsen, er genganger, og han forventer, efter det første udvalgsmøde for et par dage siden, at kulturpolikkken bliver mere sprælsk: "Der er kommet nogle nye medlemmer med mange gode ideer med i udvalget, så der kan godt komme mere liv i kludene kulturpolitisk set. Vores kommune kunne også godt trænge til lidt mere spræl".
 


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin