Torsdag den 24. Januar


Ingen kommunal specialskole i Grønnemosecentret

Der bliver ikke indrettet kommunal specialskole i Grønnemosecentret i Høje Gladsaxe.
Det amtsligt ejede center, der er nabo til Høje Gladsaxe skole, har stået mennesketomt, siden ordblindeinstituttet for år tilbage måtte rømme lokaliteten på grund af indeklimaproblemer.
Siden har amtet brugt bygningen til materialeopbevaring, uden i øvrigt at gøre noget ved klimaproblemet.
 
Da der i Gladsaxe er et stort behov for at oprette en specialskole for børn med indlæringsvanskeligheder og adfærdsproblemer, så ville kommunalpolitikerne forhandle med amtet om køb eller leje af centret, samtidig med, at der blev afsat 20 mio. kroner til indretning af en ny skole.
Men på et møde med amtet i sidste uge gav amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen klart udtryk for, at amtet formentlig selv skal bruge lokalerne, enten som gymnasium, sociale formål eller til anden form for undervisning.
 
Dermed må der tænkes nye tanker omkring en specialskole, siger børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase: "Vi har specialskolebehov til omkring 80 elever, inklusive de 30 fra Lundevang skole, der skal ud af barakkerne i 2003. Måske kan det komme på tale at leje eller købe huse i nærheden af folkeskolerne til specialundervisningen, eller måske søge specialundervisningen løst på den enkelte skole".

Nedlæggelse af mellemlederstillinger udsat

Enhedsplejen var i går til debat i socialudvalget.
En evaluering har nemlig påpeget flere kritiske punkter i det, der skulle havde været en bedre service til de ældre i Gladsaxe, men som mere er blevet et administrativt kunstgreb.
Evalueringen konkluderer, at kommandovejen er lang mellem leder og ansatte og at det derfor bør overvejes at nedlægge mellemlederstillingerne.
Men endnu er der ingen mellemledere der bliver fyret. Vedtagelsen af evalueringen er nemlig udsat til februar.
 
"Vi havde en times diskussion om sagen, og der faldt mange positive tilkendegivelser. Men et af de nye udvalgsmedlemmer bad om, at sagen blev udsat, fordi pågældende gerne ville tale med sine partifæller først", fortæller socialudvalgsformand Erling Schrøder.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Klag dog!

Det socialdemokratiske medlem af miljøudvalget, John Brown Brabant Althoff-Andersen bliver nu direkte opfordret til at klage over fjernvarmesagen. Opfordringen kommer fra et medlem af samme udvalg.
Som vi tidligere har fortalt, mener John Althoff-Andersen, at fjernvarmekunderne i Gladsaxe betaler for meget. I årevis har der været overskud på fjernvarmeregnskabet, men pengene ligger stadig i kommunekassen, og kommer ikke tilbage til brugerne som de skal, mener John Althoff-Andersen, som nu tager sagen op i økonomiudvalget.
 
Til det siger Henrik Sørensen, konservativt medlem af miljøudvalget: " "Jeg synes, han blander to kasketter sammen – sin kommunalpolitiske- og beboerformandskasket. Det synes jeg, han skulle holde adskilt. Og hvis der er så mange uregelmæssigheder i fjernvarmen, som han siger, så skulle han tage og klage til energitilsynets klageankenævn og få det afgjort. Og ikke køre sagen politisk", siger Henrik Sørensen.
 
John Althoff-Andersen siger, at han skam har i sinde at klage, men i øjeblikket afventer han en udtalelse fra kommunaldirektøren om bl.a. driften af Gladsaxe Fjernvarmeforsyning.
En af betingelserne for at en kommune må drive fjernvarmevirksomhed er, at der skal være en bestyrelse, hvor flertallet af medlemmerne er valgt af byrådet. Men i Gladsaxe Fjernvarmeforsyning er der ingen bestyrelse, det er i stedet miljøudvalget, der har den komptence.
Ingen af de instanser Nyhedsmagasinet var i kontakt med i går, hverken Indenrigsministeriet eller energistyrelsen, kunne svare på, om det er lovligt at lade et fagudvalg gøre det ud for en bestyrelse.

Ny HUR-formand

Hovedstadens Udviklingsråd, HUR, har fået ny formand i denne uge.
Det er den 34-årige Frederiksbergborgmester Mads Lebech, der på det konstituerende møde blev enstemmigt valgt.
 
Mads Lebech går ind for de brede løsninger på tværs af partierne og mener hverken, at hans egen konservative partifarve er hindrende for arbejdets udførelse eller for den sags skyld bringer meget nyt: "Vi skal løfte i flok på tværs af partierne og på tværs af kommune- og amtsgrænser for at få den overordnede trafikplanlægning til at fungere, ligesom det kræver samarbejde på tværs at få de store kulturinstitutioner og hele erhversområdet i hovedstadsregionen til at fremstå stærkest muligt".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Loppemarked på Søborg Torv

Lopperne kommer til Søborg Torv.
Det ligger fast efter trafik- og teknikudvalget i mandags enstemmigt vedtog at flytte loppemarkedet fra Bagsværd til Søborg.
Det ligger også fast, at det bliver afholdt hver anden lørdag, og at det ikke skal gå ud over parkeringsområdet på det ny-renoverede torv.
 
"Loppeisterne" indtager torvepladsen i løbet af i år, men endnu vides ikke præcis hvornår, for nu skal sagen først formelt behandles i økonomiudvalget.
 
Loppemarkedets flytning til Søborg Torv skal ses som et led i kommunens ønske om at gøre torvet til et morsommere sted at være. Derfor vil trafik- og teknikudvalget også opfordre butiksindehaverne på torvet til at arrangere andre aktiviteter på de lørdage, hvor der ikke er loppemarked.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin