Fredag den 25. Januar


Udvalgsmedlem: Træffer beslutninger på for løst et grundlag

Et nyvalgt medlem af miljøudvalget i Gladsaxe mener, de oplysninger der følger med fjernvarmesager er utilstrækkelige og nærmest umulige at træffe kompetente afgørelser ud fra.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så er det miljøudvalget, der håndterer den daglige drift af Gladsaxe Fjernvarmeforsyning og ikke en selvstændig bestyrelse. Ifølge Danske Fjernvarmeværkers Forening er dét en kendt og helt legitim styreform, som bliver brugt i flere kommuner over hele landet.
 
"Der stilles måske næsten for store krav til dem, som sidder i Miljøudvalget. På sidste møde, da fjernvarmetarifferne skulle sættes, da syntes jeg, at der manglede helt basale oplysninger. Selvfølgelig skal man have en vis tillid til de embedsmænd, der sidder og arbejder, man må bare ikke have blind tillid. Man er nødt til at lytte til, hvad det er der foregår og stille spørgsmål, for det er altså et meget kompliceret område", siger John Brown Brabant Althoff-Andersen, socialdemokratisk udvalgsmedlem.
 
Formanden for miljøudvalget, den radikale Lis Smidsholm, føler sig derimod godt nok rustet til at træffe afgørelser i sager om fjernvarme. "Jeg har tillid til forvaltningen. Og jeg mener ikke, man som byrådsmedlem eller formand for miljøudvalget skal sidde og regne de priser efter, som forvaltningen har udregnet", siger Lis Smidsholm.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Knivoverfald mod 18-årig

En 18-årig ung mand blev i aftes kl. 18.50 overfaldet af to mænd på stisystemet bag ved Søndergård skole i Bagsværd.
Mændene truede med kniv og vold den unge, der var på vej til idræt, til at udlevere en tegnebog og en mobiltelefon. Men i stedet for at udlevere de to ting smed den 18-årige pung og telefon ind i et buskads.
Det blev gerningsmændene så sure over, at de slog ham og stak ham overfladisk med kniven i ansigtet.
 
Der er ikke noget signalement af de to gerningsmænd, ud over at de talte gebrokkent dansk, og Gladsaxe politi vil derfor gerne i kontakt med eventuelle vidner.

Voldsmand tre måneder i fængsel

I går faldt der dom over den anden gerningsmand til et voldeligt overfald på en beboer i Værebro Park-bebyggelsen i Bagsværd.
Den 30-årige voldsmand, der også bor i Værebro, fik tre måneders fængsel efter at have erkendt, at han havde slået ofret med knytnæve flere gange, slået ham med et stoleben og frastjålet ham fjernsyn, video, computer og stereoanlæg.
Medgerningsmanden fik for 14 dage siden seks måneders fængsel – i den dom var inkluderet trusler på livet for at stoppe ofret fra at vidne imod sig.
Den 30-årige angav i retten, at det "foregik i en brandert, og de ville give ham en røvfuld, fordi han skulle være børnepiller", som den dømte udtrykte det.
Tiltalte, der tidligere har fået domme for tyveri, trusler mod vidner og røveri, modtog dommen på tre måneders fængsel.


Madstop fra ISO giver problemer for pensionister

Supermarkedskæden ISO vil stoppe varesalget via internettet, og dermed kommer pensionister i Gladsaxe, der benytter den kommunale ordning med ISO, i klemme.
Godt nok vedtog lokalpolitikerne i Gladsaxe sidste år, at de ville finde nye løsninger på madindkøb til hjemmeboende pensionister, men der er endnu langt til en beslutning.
 
Socialudvalgets formand Erling Schrøder siger om situationen: "ISOs stop kommer lidt bag på os og i hvert fald såbart, at vi endnu ikke er færdige med at overveje alternativer. Der er vist ét firma tilbage, der arbejder med madsalg via nettet, men der også andre muligheder; I Søllerød betaler de pensionister et beløb for selv at finde bude – det kunne vi ligeledes inddrage i planerne".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Valg til biografråd

Vil du have indflydelse på, hvilke film, der skal vises i Gladsaxe Bio? Så har du chancen nu.
I morgen afholder Gladsaxe Bio valg til sit brugerråd.
Det er ikke for sent at stille op til den fireårige periode, man skal blot møde op i biografen klokken 11.
Medlemmerne af Gladsaxe Bios brugerråd skal være en daglig inspiration og gerne komme med skøre ideer, mener biografdirektør Per Grunnet:
"Medlemmerne skal være konstruktive og gerne komme med en masse skøre ideer, lave brainstorm om, hvordan man kan gøre biografen bedre og inspirere i den daglige drift. Vi er gået fra en bestyrelse til et råd. Det har ikke den store praktiske betydning, men formelt indebærer det, at rådet ikke har ansvar eller magt, men er rådgivende, som det også ligger i ordet", fortæller biografdirektør Per Grunnet.
Gladsaxe Bios brugerråd består af i alt ni medlemmer; en medarbejderrepræsentant, to medlemmer, som byrådet udpeger og så seks folkevalgte.
Det er de seks, der skal vælges i morgen, lørdag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin