Mandag den 28. Januar


Forældre takker nej til skolebestyrelsesarbejde

Gladsaxe-skoler har svært ved at få forældrene til at stille op til det kommende valg til skolebestyrelsen.
På Stengård skole har bestyrelsen nu sendt en opfordring til forældrene om at melde sig under fanerne.
Men den siddende formand Lars Brejnrod er langt fra optimistisk.
"Traditionelt er det ikke så nemt at finde folk til at deltage i skolebestyrelsesarbejdet på vores skole. Vi ved endnu ikke, hvordan det bliver i år, vi skal først have orinteringsmøde i morgen tirsdag, men det bliver formentlig ikke så nemt i år, sådan fornemmer vi det i hvert fald på nuværende tidspunkt. Vi fornemmer et meget stort engagement fra vores forældre omkring deres børns skole i forhold til deres egen klasse osv. Men når vi kommer op på det mere generelle niveau, så er det måske lidt sværere at engagere folk. Og så synes folk ikke, at de har tiden til det. Det er i hvert fald det vi hører", siger Lars Brejnrod, som ikke selv genopstiller, da hans børn er gået ud af skolen.
 
Stengård Skole holder orienteringsmøde i morgen, tirsdag, lige som resten af skolerne i Gladsaxe gør i løbet af denne uge.
Der skal vælges syv medlemmer og ditto stedfortrædere, der skal sidde i perioden fra 1. april i år til 31. marts 2006.
Selve valget finder sted den 5. marts, sidste frist for at opstille er den 18. februar.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Kaotisk udsalg

Et kaotisk udsalg i fredags får nu varehuschef Elvig Ilkjær fra Kvickly i Buddingecentret til at overveje, om han en anden gang skal planlægge et udsalg anderledes.
Det begyndte ellers så hyggeligt med morgenkaffe til de ventende kunder, men flere forældre måtte gå forgæves i deres jagt på et godt tilbud på en såkaldt gameboy.
Der var mange penge at spare, men også mange om buddet, derfor måtte flere forældre skuffe deres børn og komme hjem tomhændet. Og det beklager Elvig Ilkjær.
 
"Vi gav kunderne numre, så de, der stod først i køen fik et nummer. Men der var ikke nok til alle kunder i køen. Vi burde måske have slået lidt større op, at det var et restudsalg. Problemet er, at når man holder sådan et restudsalg, så kan man ikke sætte begrænsning på, en kunde kan i princippet købe dem alle sammen", siger Elvig Ilkjær.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Penge til frivillige

Fem ansøgninger om støtte til frivilligt socialt arbejde er foreløbig blevet imødekommet af socialpolitikerne i Gladsaxe.
Seniorklubben på Gladsaxe rådhus får 5.000 kroner til deres sommerudflugt, også selvom aktiviteten kun er for medlemmer og dermed ikke opfylder i hvert fald et af tilskudskriterierne, nemlig "at arbejdet skal være til gavn for andre end en selv".
 
Egegårdens venner, der arbejder med aktivering af beboerne på plejehjemmet af samme navn, får 10.000 kroner ud af 33.000 ansøgte til indkøb af filmforevisningsudstyr.
Lokalforeningen Ligeværds Onsdagsklub får 5.000 som et tilskud til supervision til de frivillige, der arbejder med sent udviklede unge på Lundevang skole.
 
Håndarbejdsklubben Flittige Hænder, hvis ældste medlem er 86 år, får 2.600 kroner, og endelig får G-Centerklubben ved genoptræningscentret samme beløb, selvom begge aktiviteter kun er for medlemmerne, og altså ikke fuldstændig opfylder søgekriterierne.
 
Der resterer nu 352.000 kroner i puljen, der er afsat til støtte til frivilligt socialt arbejde

Dansk Folkeparti imod udvidelse af integrationsråd

Integrationsrådet i Gladsaxe bliver nu udvidet fra de nuværende 11 medlemmer til 14.
Det besluttede et flertal forleden i socialudvalget.
Det skete udenom Dansk Folkeparti, der mener, at rådet bliver en mastodont uden reel indflydelse. Klaus Kjær begrunder her, hvorfor han stemte imod udvidelsen: "Vi finder, at rådet er stort nok som det i forhold til dets indflydelse, som jo kun er rådgivende. Når det kommer til de virkelige politiske beslutninger, så er villigheden til udvidelse væk, jeg tænker her på forslaget under konstituteringen, om at øge antallet af økonomiudvalgsmedlemmer fra ni til elleve".
Udvidelsen af integrationsrådet skal i øvrigt godkendes i netop økonomiudvalget.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Statistik bekræfter fordomme

Flere fordomme bliver bekræftet i den seneste statistiske opgørelse fra Gladsaxe med konjunkturtal.
Tallene afslører f.eks. med al ønskelig tydelighed, at det er kvinder, der tager orlov til børnepasning. Af 185 på pasningsorlov i 2. kvartal sidste år var kun de 12 mænd.
En anden bekræftet fordom handler om den private sektors vilje til at ansætte folk i skåne- og fleksjob. Statistikken viser udviklingen de seneste to år, og fra en stor villighed i starten er private firmaer blevet mere lorne overfor den type ansættelser. I dag er der således dobbelt så mange skåne- og fleksjobbere indenfor den offentlige i forhold til privatsektoren.
 
Ledigheden følger meget godt samfundsudviklingen som sådan. Den nyeste måling er fra november 2001, hvor antallet af ledige var faldet til i alt 926, ligeligt fordelt på kvinder og mænd.
Antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet mere end amtsgennemsnittet, der ligger på knap 6% - i Gladsaxe er faldet på mere end 13%, som svarer til godt og vel 2.300 på bistand.
 
Endelig fortæller statistikken, at der 1. januar i år er 61.917 borgere i Gladsaxe, hvilket er 21 flere end året før.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin