Onsdag den 30. Januar


Stormfuldt døgn medførte kun småskader

Knuste ruder, en væltet campingvogn og en overrevet el-ledning.
Stormvejret mandag aften og tirsdag nat fik sat sine spor i Gladsaxe, om end skaderne var i småtingsafdelingen.
I Høje Gladsaxe fik stormen fat på en campingvogn, som trillede ud på den lokale kørebane, og
ved Hillerødmotorvejen og motorringvej 3 blev vejdirektoratet tilkaldt for at rydde op efter løsrevne plader fra støjværnet. På Bagsværd Hovedgade rev en markise sig løs, og så blev NESA underrettet om en overrevet el-ledning på Kildebakken, fortæller vagthavende hos Gladsaxe politi.
 
Falck måtte rykke ud til omkring en håndfuld rudeknusninger og løsrevne tagsten, og hos brandvæsnet forløb det stormfulde døgn også forholdsvis stille og roligt. Mandskabet blev kun
kaldt ud til en enkelt stormskade, fortæller indsatsleder Keld Serup.
 
"Tirsdag morgen blev vi kaldt ud til en ejendom, hvor et vindue på 3. sal havet revet sig løs i blæsten og hang og dinglede i hængslerne", fortæller Keld Serup.
I forbindelse med orkanen i december 99 rykkede brandvæsnet i Gladsaxe til sammenligning ud til ca. et halvt hundrede orkanskader.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Psykiatrien kommet til undsætning

"Der er meget, der skal ruskes op i."
Det er næstformand i SINDs Gladsaxeafdeling, Poul Milberg Petersens umiddelbare kommentar til, at Københavns Amt som noget nyt har fået et selvstændigt udvalg til psykiatrien.
 
Og formanden for det nye udvalg, socialdemokrat Preben Andersen, håber da også, at de psykiske syge kan få mere og bedre hjælp på denne måde.
"Der har været et øget krav om psykiatrisk hjælp, og personligt mener jeg også, at det område har været lidt klemt. Så det kan helt sikkert hjælpe de psykiske syge, at vi nu har et udvalg med selvstændigt budget og forvaltning", siger Preben Andersen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

HCS mangler lokale skraldemænd

Der er ikke mange af Gladsaxes nuværende skraldemænd hos Christianslyst, der vil søge job hos vognmandsfirmaet HCS, der overtager indsamlingen af skrald i Gladsaxe fra april, siger
tillidsmand Ole Rasmussen.
 
Han er i øvrigt forundret over flere punkter i en jobannonce fra HCS, der er i et af de lokale annonceblade i denne uge: "Der kræves ren straffeattest, og dermed er der flere af dem, som vi har uddannet, der ikke kan komme i betragtning. Man skal også kunne tale et forståeligt dansk, men hvad med læsningen? Det er et krav, at man skal kunne det kommunale affaldsregulativ og reglerne på Vestforbrændingen – det kræver gode læsefærdigheder, som altså ikke efterlyses.
De fleste af vores folk får job hos R98, nogle må søge job hos kommunen, og 4-5 stykker vil formentlig søge ud hos HCS".
 
Direktør i HCS Mads Frederiksen vil ikke kommenter jobannoncen; "Vi er midt i en planlægningsfase omkring indsamlingen af skrald i Gladsaxe fra april, og før vi er færdige med den, er der ikke så meget mere at tilføje", siger han til Nyhedsmagasinet.
 
30 ansatte hos Christianslyst skal finde nyt arbejde fra 1. april.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Kafferisteri mangler fortsat at anskaffe måleudstyr

Emdruplund Kaffe Risteri er ved at komme i karambolage med Gladsaxe kommunes direktiver. Lige som tidligere er det lugten, den er gal med.
Virksomheden har nemlig endnu ikke installeret det udstyr, der skulle tage toppen af lugten, og som teknik- og miljøforvaltningen har krævet.
Det er et specielt instrument, der skal måle temperaturen ved de enkelte kafferiste, og når det er så vigtigt, så skyldes det, at jo højere temperatur, des færre lugtgener for naboerne.
 
Målinger foretaget i kafferisteriet har vist, at lugten ikke overskrider grænseværdien for lugtgener, og kommunen indskærpede dengang, at der så derefter skulle være samme temperatur i risteriet. Derfor har kommunen pålagt Emdruplund Kaffe Risteri at anskaffe sig måleudstyret.
 
Virksomheden har allerede haft en leverandør, men han levede ikke op til aftalen, derfor står risteriet midlertidigt uden det vigtige udstyr, og sidste frist udløber snart.
Skulle Emdruplund ikke opfylde kravene, vil mulige sanktioner overvejes, lyder det fra forvaltningen.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin