Tirsdag den 4. Juni


Øget behov for specialundervisning

Stadig flere børn i Gladsaxe har brug for specialundervisning, men skolerne har ikke ressourcer nok til at dække behovet.
Derfor er der ventetid på hjælpen, og det bekymrer både skolerne og formand for Lærerforeningen i Gladsaxe, Henrik Poulsen.
 
"Konsekvensen er, at det går ud over både de svært underviselige elever, der har brug for hjælp og de "almindelige", som forstyrres i undervisningen. Der er flere, der har behov for specialundervisning, derfor håber vi også, at kommunen vil bruge ekstra ressourcer på at nedbringe ventelisterne til specialtilbuddene", siger lærerformanden.
 
Gladsaxes politikere er småt ved at varme op til de årlige budgetforhandlinger, og derfor skal medlemmerne af børne- og undervisningsudvalget i den kommende tid diskutere skolernes økonomi og behov.

Partipolitik i Høje Gladsaxe

Trods en principiel beslutning om ikke at låne ud til partipolitiske formål, så er der nu åbnet en dør på klem for politiske arrangementer i Høje Gladsaxe.
LO i Gladsaxe og socialdemokratiet har netop, som de første, fået lov til at holde et større arrangement på festpladsen i Høje Gladsaxe til august.
 
"Vi har en aftale om, at vi ikke vil have partipolitik udspredt for vores fællesområder. Men et flertal af afdelingsbestyrelsen har stillet sig bag det her arrangement. Det skal ses som en prøve på, om vi har været for restriktive, og vi vil evaluere på arrangementet", siger beboerformand i Høje Gladsaxe, John Brown Brabant Althoff-Andersen.
 
Hvis det bliver et godt arrangement, kan det godt gå hen og bane vej for endnu flere politiske arrangementer i Høje Gladsaxe, mener han. "Har man lukket op for ét parti, og det er gået godt, så bliver man også nødt til at prøve med de andre, hvis de har lyst", mener John Althoff-Andersen.
Han er selv medlem af socialdemokratiet og deltog derfor heller ikke, ligesom de øvrige medlemmer af socialdemokratiet fra bestyrelsen, i beslutningen om at give tilladelse til, som forsøg, at udlåne festpladsen i Høje Gladsaxe.

Ny fliseløsning på Bagsværd Torv

De vippende fliser på Bagsværd Torv er måske snart en saga blot.
Flisebelægningen på torvets parkerings- og køreareal har voldt problemer siden 1996, hvor pladsen blev renoveret, og situationen er bare blevet værre med årene, til stor irritation for de til- og frakørende.
Og efter utallige forsøg med alverdens fliseløsninger foreslår Teknik- og miljøforvaltningen nu, at hele flisebelægningen på torvet omlægges.
Den nye løsningsmodel indebærer dels udskiftning af eksisterende fliser, og dels genanvendelse af eksisterende fliser, lagt på en ny måde. Samtidig skal lægges supplerende asfalt, så fliserne bliver hævet yderligere.
 
Økonomiudvalget skal på sit møde i dag tirsdag drøfte det nye fliseprojekt og en tilhørende anlægsbevilling på næsten en million kroner.

Varieret konfirmationsundervisning i Mørkhøj

Et halvt hundrede konfirmander kan se frem til en konfirmationsforberedelse med masser af variation og plads til socialt samvær.
Mørkhøj Kirke introducerer efter sommerferien en anderledes form for konfirmationsundervisning, fortæller sognepræst, Birgitte Thyssen.
 
"Vi synes, undervisningsformen om eftermiddagen meget let kommer til at minde om skoleundervisningen, ligesom det er vores erfaring, at konfirmanderne kan være trætte om eftermiddagen. Samtidig har den traditionelle klassesituation det med at binde undervisningen, sådan at det er sværere at have varierede arbejdsformer, projektundervisningen o.lign. Eksempelvis kan man ikke, når man kun har to timer, vise en film, så kan man nemlig først snakke om den næste gang. Så nu har vi altså en undervisning, der er bygget sådan op, så de har en række undervisningstimer om eftermiddagen, og ind imellem så har vi fire weekendarrangementer, hvor vi pludselig har tid til at vise film, tid til at være sammen, tid til at tage på tur og tid til at lave et projekt. Det giver en undervisning, som har en række sociale muligheder og mulighed for mere varierede arbejdsformer", siger Birgitte Thyssen.
 
Der er 100 procent mødepligt til konfirmationsundervisningen, og som noget nyt har Mørkhøj kirke indført individuel indskrivning, det vil sige hver eneste konfirmand har været til en forsamtale med præsterne, før de tilmeldte sig.
55 konfirmander, fordelt på Mørkhøj- og Enghavegård skole samt privatskolerne i området, starter på undervisningen i Mørkhøj kirke til august.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin