Mandag den 10. Juni


AOF-daghøjskolen kæmper for livet

Læserbreve, underskriftsindsamlinger og internetdebat.
Kursister og ansatte på den lukningstruede AOF-daghøjskole i Gladsaxe har nu sammen sat gang i en større redningsaktion for skolen.
 
"Vi har kontakt til pressen med annoncer og artikler, og så er vores kursister i gang med at lave egen hjemmeside, hvor man kan sige sin mening og se forskellige ting. Det er et selvstændigt projekt de kører. Kursisterne er også begyndt at samle underskrifter ind helt privat, og så er de i gang med at skrive læserbreve både til aviser og specielt til vores byrådspolitikere", fortæller forstander Lisa Elsbøll.
 
AOF-daghøjskolen holder også åbent hus på næste mandag, og her er alle nuværende og tidligere elever inviteret, ligesom samtlige medlemmer af Gladsaxe byråd har fået en personlig invitation.
Lokalpolitikerne skal i nær fremtid tage stilling til fortsat brug af daghøjskolen til aktivering af kontanthjælpsmodtagere. Social- og sundhedsforvaltningen vurderer nemlig, at det fra næste år bliver dyrere at bruge daghøjskolerne. Samtidig er den beskæftigelsmæssige effekt af et aktiveringsforløb på en daghøjskole – ifølge en rapport - er meget ringe.
 
Gladsaxe Kommune er daghøjskolens største kunde, og hvis politikerne følger forvaltningens indstilling, så vil det formentlig betyde, at skolen må lukke.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Ungdomspensioner samles

Visitationen til amtets ungdomspensioner skal forbedres. Derfor bliver de to ungdomspensioner Gladsaxe og Bødkerporten i Hvidovre formentlig fra næste år samlet i ét.
Der bor i øjeblikket 12 unge på Ungdomspensionen på Gladsaxevej. Det er unge med psykosociale problemer, typisk fordi de har været udsat for overgreb og misbrug, og de vil med en sammenlægning få et mere stabilt og sammenhængende forløb end de får i dag, vurderer forstander Erik Hybel.
 
"Sådan som det er i øjeblikket, så bliver de unge visiteret direkte til den enkelte institution, og det gør, at der til tider ikke er sammenhæng i anbringelserne, men at man bliver anbragt dér, hvor der er plads. I og med at man sammenlægger nogle institutioner, så får man større valgmulighed, og kan anbringe den unge mere efter de problemer de har, og ikke så meget efter, hvor der er plads", siger han.
 
Ungdomspensionen i Gladsaxe ejes af amtet, og den endelige beslutning om at samle de to ungdomspensioner i Gladsaxe og Hvidovre bliver truffet i Amtsrådet til september.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Gladsaxe Erhvervskvarter fornyes

I dag bliver det første spadestik til den nye Gladsaxe Biotech Park på Vandtårnsvej taget.
Dermed får to bioteknologiske virksomheder CMC Biotech og Egalet nyt domicil i Gladsaxe.
Den nye Biotech Park bidrager samtidig til en fornyelse af Gladsaxe Erhvervskvarter.
"Det er en meget positiv udvikling, der sker i erhvervskvarteret i øjeblikket", mener kommunes erhvervschef, Kirsten Nielsen.
 
"Der sker en stor fornyelse på forskellig vis. Det startede nok med, at MT Højgaard byggede nyt hovedkontor i vores område. De er også i gang med at bygge til Dansk Trælast og Canon i området, og det er jo en flot fornyelse. Og det seneste, det er dette spadestik, der tages i dag til den nye Biotech Park", siger erhvervschefen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Ombygning af Mørkhøjvej forsinket

Den planlagte ombygning af Mørkhøjvej er udskudt i mindst et halvt år.
Det vedtog et flertal i trafik- og teknikudvalget på sit møde i sidste uge.
Projektet, der går ud på at indsnævre kørebanen og lave en midterrabat, skulle have været godkendt i udvalget i maj, men beslutningen blev dengang udsat, indtil borgerne i Mørkhøj var blevet hørt.
Og det bliver de i aften, når der er borgermøde om sagen. Og for at der skal være reel mulighed for at nå at komme med indsigelser og kommentarer efter borgermødet, er fristen for at komme med indsigelser udsat, fortæller formand for trafik- og teknikudvalget, Peter Brooker. Det betyder, at projektgodkendelsen er udsat til efter sommerferien, og det samlede projekt udskydes dermed mindst et halvt år.
 
Der er borgermøde om ombygningen af Mørkhøjvej på Mørkhøj skole i aften klokken 19.30
Fristen for at komme med indsigelser den er udsat til den 21. juni.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Gladsaxe ikke tilmeldt elsparekonkurrence

Gladsaxe er ikke blandt kandidaterne til titlen "Årets Elsparekommune 2002".
På trods af en politisk beslutning i efteråret om at tilmelde sig elselskabernes årlige konkurrence, så var Gladsaxe ikke meldt til, da fristen udløb sidst i april. Ifølge forvaltningen fordi man ikke har haft tid til at indsamle og klargøre de nødvendige data.
 
Den konservative Henrik Sørensen, der i sin tid foreslog, at kommunen tilmeldte sig Årets Elsparekommune, er mildest talt overrasket over, at det ikke er sket.
"Når man tager en beslutning i et udvalg, så går jeg da ud fra, at beslutningen bliver effektueret", siger Henrik Sørensen, der nu vil have afklaret, hvem der har det politiske ansvar for den manglende tilmelding.
 
Sidst Gladsaxe deltog i elsparekonkurrencen var i 1998 og dengang blev kommunen nummer 83 ud af 87.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin