Tirsdag den 11. Juni


Biblioteker vil have lov til at bortvise urolige borgere

Episoder med vold, trusler og chikane har medført, at Gladsaxebibliotekerne nu vil have indarbejdet en bestemmelse i reglementet der giver personalet lov til at bortvise personer, der ikke følger bibliotekets anvisninger.
 
"Vi har i nogle perioder haft mange uroligheder, dels i Høje Gladsaxe og tidligere også i Værebro, hvor der har været unge, der har været meget provokerende og også af og til lidt voldelige overfor personalet. Vi vil give udtryk for, at vi i de situationer ønsker at bortvise de personer, der er tale om. Og vi vil ikke diskutere med de personer, om vi må eller ikke må bortvise dem" siger bibliotekekschef Charlotte Plenge.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Lokalplan ændres

Gladsaxeborgeres skræk for trafikalt kaos er delvis grunden til, at forvaltningen i Gladsaxe kommune nu foreslår at ændre på lokalplanen for Bagsværd kvarteret.
Lokalplanen med det formelle navn nummer 147 for området mellem Vadstrupvej, Bagsværddal og Krogshøjvej har mødt meget skepsis for beboerne, der er bange for, at området kan udvikle sig til et trafikalt mareridt, når der bliver bygget en dagligvarebutik. I den ordinære høringsfase, der er afsluttet, har forvaltningen fået 13 indsigelser fra borgere.
Det, sammenholdt med at området har fået en ny ejer, får nu embedsmændene til at foreslå politikerne at ændre på lokalplanen, fortæller souschef ved byplanafdelingen, Karin Ege.
 
Der er også stillet ændringsforslag omkring friarealet ved boligbebyggelsen.
Forvaltningen vil nemlig reducere størrelsen af det grønne område omkring bebyggelsen mod i stedet at udstyre hver af de 24 lejligheder med en balkon på cirka 15 kvadratmeter. Det betegner Karin Ege som en stor kvalitet for en bybolig, hvor det er svært at anlægge store parkarealer.
 
Økonomiudvalget behandler i dag forvaltningens ændringsforslag. Og kan politikerne gå ind for dem, vil der komme en supplerende høring i løbet af sommeren.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Overfald på tankstation kostede 40 dages fængsel

Køer kan få det værste op i folk. Det viste en retssag i Gladsaxe i går med al tydelighed.
Her blev en 21-årig mand nemlig idømt 40 dages ubetinget fængsel for at have nikket en mand en skalle og slået ham med knyttet hånd i ansigtet.
 
Episoden udspillede sig i marts i år omkring bilvasken på Q8-tankstationen på Buddingevej.
Her mødte tiltalte og offeret hinanden uden for bilvasken, hvor begge gerne ville have vasket deres biler.
Tiltalte holdt foran vaskehallen og var i færd med at vaske sine fælge, da en anden bilist kørte om bag ham og hans ven. Vennen var i egen bil, og de to biler spærrede for indgangen. Ifølge den tiltalte var den anden bilist meget provokerende og gassede op for at indikere, at han gerne ville til. De lod ham komme til og den tiltalte afviste, at det skulle været kommet til håndgemen mellem de to parter.
Men retten valgte at tro på den anden bilist, hvis forklaring blev understøttet af andre vidner.
Han forklarede i retten, at de to havde skrevet hans nummerplade op og truet med at køre efter ham for at smadre ham. Da de havde fået den opfattelse, at den unge mand ligeledes skrev deres nummerplader ned, kom det til håndgribeligheder, og han fik både en skalle og en knytnæve i ansigtet.
 
Den tiltalte udbad sig betænkningstid, før han beslutter, om han vil anke dommen på de 40 dages ubetinget fængsel.

Ivrig borgermødedebat

Diskussionslysten var stor, da der i går aftes var borgermøde om den planlagte ombygning af Mørkhøjvej.
Et halvt hundrede borgere deltog i mødet, der blev holdt i kantinen på Mørkhøj skole.
"Der kom en hel del forslag til ændringer til projektet. Og vi skal nu hjem og arbejde med nogle af de forslag til ændringer der har været. Det er bl.a. parkering ved butikker og placering af vores overgange, der har været oppe på borgermødet i aften", sagde Gladsaxes vej- og parkchef, Ivan Christensen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Beslutning om skater-park udsat

De skoleelever, der i foråret foreslog Gladsaxes byråd at etablere en skater-park, må endnu en gang væbne sig med tålmod.
Forslaget kom frem under et skolebyrådsmøde, en årlig begivenhed i Gladsaxe, hvor skoleelever er byrådsmedlemmer for en dag. Eleverne skal diskutere flere forslag og sammen komme frem til de bedste. Her er skaterparken et af dem, og det er siden indgået i den kommunale forvaltning og de politiske overvejelser.
 
Politikerne udsatte i foråret forslaget, dels for at få undersøgt lydgenerne ved en sådan park, dels fordi politikerne ikke kunne tilslutte sig den foreslåede placering på Isbanevej. Derfor gik forvaltningen i tænkeboks, men har ikke kunne finde et egnet sted at bygge en rampe, hvor unge kan stå på skateboard.
Den foreslår nu, at forslaget i stedet indgår i budgetdrøftelserne til efteråret, hvor politikerne økonomisk skal skue tre år frem i tiden.
 
Larm fra en sådan skateboardrampe skulle ikke umiddelbart være det store problem, da en undersøgelse har vist, at støjen fra de rullende unge på 40 meters afstand svarer til hvad en god vaskemaskine kan præstere.
En skaterpark vil koste omkring 600.000 kroner at etablere og 50.000 kroner årligt at vedligeholde, skønner forvaltningen.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin