Onsdag den 12. Juni


Aktiviteter for børn er i fare

Bedst som børn i Gladsaxe just har tilmeldt sig sommerferieaktiviteter til den nært forestående sommerferie, overvejer politikerne i kultur- fritids og idrætsudvalget (KFIU) at nedlægge tilbuddet.

Medlem af udvalget for SF, Ida Krogh er langt fra begejstret for tanken:

- Det har jo altid været SFs holdning, at man ikke skal skære ned i kulturen for at komme sporten til gode, og det mener jeg faktisk, man her vil gøre. Der bliver ikke truffet nogen afgørelse før til efterårets budgetforhandlinger, men det er grotesk, at KFIU skal betale to millioner kroner om året for ekstra udgifter for Gladsaxes stadion.

Planerne er et led i budgetdrøftelserne i udvalget, hvor nytårskoncerten, to stillinger på bibliotekerne forhøjet deltagergebyr på musikskolen er billedskolen er blandt de forslag, der skal finansiere blandt andet de øgede udgifter til Gladsaxe stadion, talentudvikling indenfor kano- og kajaksporten og en udendørs mobil skøjtebane.

 


Skraldelisten: Ulovlige skraldemænd i HCS

Når Gladsaxes nye renovationsfirma, HCS, får løntilskud til ansatte i fuldtidsstillinger, så sker det på kant med loven og i bedste Farum-stil.

Det mener Skraldelistens medlem af byrådet, Ole Rasmussen. "Når Gladsaxe Kommune betaler en virksomhed for, at man skal have en person i jobtræning, så er det fordi, den person ikke kan varetage en stilling på fuld tid. Og al ære og respekt for det. Men dét der sker, der er, at når Gladsaxe betaler HCS for at have folk i jobtræning, så bliver de sat til at varetage en fuldtidsstilling, en ganske almindelig stilling som skraldemand. Og så kan jeg ikke forstå, hvorfor Gladsaxe Kommune skal give HCS penge for det", siger Ole Rasmussen.

Arbejdsmarkedschef i Gladsaxe Kommune, Erik Schrøder, mener som udgangspunkt, at loven om aktiv arbejdsmarkedspolitik er overholdt. De nærmere fremgangsmåder aftales normalt indbyrdes mellem parterne, men kommunen vil gerne være med til at formidle kontakten mellem HCS og SID, siger Erik Schrøder. Derfor arbejdes der i øjeblikket på at stable et møde på benene mellem de to.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Amtspenge til Bagsværd sø

Københavns amt ser nu ud til at vende på en tallerken og alligevel yde støtte til oprensningen af Bagsværd sø.

Det er ikke mere end halvanden måneds tid siden, at politikerne i amtets teknik- og miljøudvalg sagde nej til et økonomisk bidrag, fordi projektet nu er todelt og i første omgang kun kommer rosporten til gode.

Men på et møde i dag i det næstøverste politiske organ i amtet, økonomiudvalget, er der lagt op til, at amtet alligevel vil betale en lille del af gildet, nemlig knap tre millioner kroner.

Den anden halvdel af amtsstøtten kommer til udbetaling, når og hvis miljødelen, den anden fase, bliver sat i gang.


Skriv til din borgmester

Skulle man have lyst til at protestere over en mulig lukning af AOF Daghøjskole i Gladsaxe, så skal man kontakte borgmester Ole Andersen.

Det opfordrer skolen selv til på forsiden af en lokalavis. Her har den indrykket en annonce, der især henvender sig til kontanthjælpsmodtagere, hvor budskabet er, at man skal fortælle den socialdemokratiske borgmester, at man er utilfreds med beslutningen.

Ole Andersen har allerede modtaget henvendelser omkring skolen, så annoncen påvirker ham ikke:

- Det påvirker mig ikke, de skal da være velkomne. Det er jo også en måde at gøre det på, konstaterer borgmesteren.

- Det hele handler om, at socialforvaltningen gerne vil se på muligheden for at aktivere bistandsmodtagere på andre måder end på daghøjskolen, for eksempel på det private arbejdsmarked, fortæller Ole Andersen.

Forvaltningen vurderer nemlig, at aktiveringen vil være mere effektiv på den måde.

AOF daghøjskolens fremtid er endnu ikke afgjort, men politikerne i socialudvalget har sagen på dagsordenen, når de mødes om en uge, den 19. juni.


Begrænset taletid for byrødder

Nu skal det være slut med lange byrådsmøder med lange debatindlæg.

Det mener SF´s Peter Brooker, der nu har stillet forslag om ny forretningsorden for møderne i Gladsaxe byråd.

Et byrådsmøde under fire timer hører efterhånden til sjældenhederne, og de lange debatter i byrådssalen betyder, at tilhørerne falder fra, mener Peter Brooker, som derfor foreslår, at der fra august, som forsøg, indføres begrænset taletid på møderne.

Forslaget er på dagsordenen, når Gladsaxe byråd samles i aften - for sidste gang inden sommerferien.

Her skal politikerne bl.a. også tage stilling til en anlægsbevilling på 11 millioner kroner til et nyt indskolingshus på Egegård skole og til projektforslaget for botilbuddet Ellekilde.

Radio Gladsaxe transmitterer direkte fra byrådsmødet fra klokken 18 - med genudsendelse i morgen torsdag fra klokken 9.30.