Mandag den 24. Juni


Amtet stiller miljøklausul for støtte til Bagsværd sø

Gladsaxe skal komme med en garanti for, at miljøet bliver tilgodeset allerede fra starten af, før Københavns Amt poster penge i oprensningen af Bagsværd sø.
På et møde i sidste uge besluttede amtsrådet at fastholde tilsagnet om økonomisk støtte på små seks millioner kroner - men på den betingelse, at miljøet bliver tilgodeset allerede i første etape af oprensningen.
 
"Den betingelse er jeg helt overbevist om, at Gladsaxe kan opfylde", siger formanden for Gladsaxes miljøudvalg, den radikale Lis Smidsholm. ""Når man nu begynder at fjerne sedimentet i den vestlige del af søen, så er det jo ikke kun i rointeresse, så er man også nødt til at have miljøet med. Om det så vægter mest til idrætten i første omgang, så vil der alligevel være noget miljø i det. Det er en forberedelse til resten af bassinet, så der er også miljøinteresser i den første etape, helt bestemt", siger Lis Smidsholm.
 
Et flertal i Gladsaxes miljøudvalg besluttede forleden at sende oprensningen af Bagsværd Sø i
EU-udbud. De borgerligt foreslog, at man ventede med at sende projektet i udbud, indtil der er kommet et skriftligt tilsagn fra amtet.
"Problemet er, at vi ikke har hørt fra amtet, og man har ikke taget kontakt til amtet, så det svæver lidt hen i det uvisse. Vi ved jo ikke, hvordan Københavns Amt og Lyngby-Taarbæk Kommune stiller sig til tingene, efter staten har sagt nej til at være med", siger den konservative Henrik Sørensen.
Første etape af oprensningen af Bagsværd sø koster ca. 40 millioner kroner.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedmagasinet mandag)

Gadebande trevlet op

Kriminalpolitiet i Gladsaxe mener, efter en uges heftig efterforskning, at have fået skovlen under den gruppe 14-17-årige, der gennem nogen tid har hærget Søborg med vold og røverier mod andre unge.
Midt i sidste uge fik politiet fat på tre af gerningsmændene, de to af dem var under 15 år og blev overladt til de sociale myndigheder, mens en 15-årig dreng meget mod politiets vilje blev løsladt på grund af bevisets stilling.
I fredags erkendte en 17-årig overfor en dommer at have været medvirkende til i hvert fald et brutalt overfald og røveri. Han blev surrogatfængslet i 14 dage.
 
Vicekriminalkommissær Michael Sørensen oplyser til Nyhedsmagasinet, at politiet mener at have navnene på mellem 90 og 95% af bandemedlemmerne, der alle kan vente uniformeret besøg i nær fremtid.
De kombinerede voldsmænd og røvere har gået under navnet Daltonbanden, og politiet mener, at der er mindst 12 bandemedlemmer, de skal have fat i.

Mangel på papir

Gladsaxe Kommune risikerer nu at blive pålagt at husstandsindsamle borgenes papir og pap til genanvendelse.
"I øjeblikket får vi ikke indsamlet dét papir vi skal i forhold til de krav, der er sat til os som kommune fra miljøstyrelsen. Vi mangler 109 ton for at kunne leve op til de krav, og hvis ikke, så bliver kommunen pålagt, at husstandsinsamle papiret. Det er en meget dyr ordning, og derfor håber vi, at kunne få papiret ind på andre måder", siger Anne Lone Eriksen fra affalds- og genanvendelseskontoret.
 
I de kommende måneder vil borgerne blandt andet blive præsenteret for en gul flyer med information, som sættes på låget af skraldestativerne, ligesom der vil køre en massiv kampagne rettet mod boligselskaberne, hvor der også vil blive sat ekstra containere op til papir.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Flagreglement for firmaer

Flere og flere større erhvervsvirksomheder flytter deres hovedsæder til Gladsaxe, og med de imposante bygningsværker følger ofte ønsket om at opsætte høje flagstænger til almindelig flagning og til flagning med firmabannere.
Senest har Dansk Trælast søgt om lov til at smække 10-12 meter høje stænger op lige ud til Gladsaxe Møllevej.
De mange flagstangsønsker har nu fået politikerne i teknik- og miljøudvalget til midlertidigt at stoppe tilladelserne og i stedet grundigt diskutere, hvilke retningslinier, der egentlig skal gælde for området.
Så altså, ingen nye stænger, førend der er lavet et decideret flagreglement.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin