Torsdag den 2. Maj


Fuldt hus til borgermøde om grønt aktivitetshus

Interessen for sagen om det grønne aktivitetshus på Søborg Torv er stor, ikke bare politisk, men også hos Gladsaxeborgerne.
Da der i tirsdags var borgermøde om huset, mødte 200 mennesker op på Gladsaxe Rådhus - og ligesom fremmødet, så var diskussionslysten stor. Især beliggenheden og formålet med huset var til debat. Et af de spørgsmål, der er gået igen, stort set hver gang sagen har været oppe og vende er, hvad det grønne aktivitetshus skal bruges til, og på borgermødet blev sløret løftet for nogle af de forslag, der foreløbig ligger. Det er bl.a. en såkaldt miljø-strax, hvor borgerne kan få svar
på her-og-nu spørgsmål og hente pjecer og materialer, skiftende miljøudstillinger og endelig er det tanken, at den grønne guide og lokal Agenda 21 skal holde til i huset.
 
Der kom 30 indlæg i løbet af den to en halv time lange debat – tilhængerne af et grønt aktivitetshus talte om visioner og bæredygtighed og modstanderne – det er især beboerne omkring Søborg Torv, talte om økonomi og beliggenhed. Og så var der dem, der slet ikke kan se formålet med huset.
 
Der er afsat to en halv million kroner i budgettet til opførelsen af et Grønt Aktivitetshus på Søborg Torv.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Drøje hug til regeringen 1. maj

De lokale vælgerforeninger i Gladsaxe havde fundet boksehandskerne frem, da arbejdernes internationale kampdag i går blev markeret, traditionen tro med en række 1-maj arrangementer.
Dét var første gang, efter magtskiftet i efteråret, hvor den borgerlige regering tog over efter
næsten ti år med en socialdemokratisk ledet regering - og den begivenhed satte sit eftertrykkelige præg på årets 1.maj taler.
 
I Bagsværd socialdemokratiske slog Gladsaxes borgmester Ole Andersen fast, at kommunerne får det svært i fremtiden med de borgerlige ved magten. Han kom i sin 1-maj-tale også ind på betydningen af det internationale samarbejde på tværs af landegrænser og den nye overenskomst for de ansatte i kommuner og amter, der netop er vedtaget.
 
Venstrefløjens 1.maj møde foregik på Buddinge skole, og her var modstanden mod den borgerlige regerings politik om end endnu mere markant: "Skyl VC-regeringen ud" lød overskriften på mødet, der var arrangeret af Enhedslisten, SF og – for første gang - Skraldelisten og Socialistisk Ungdomsforum, også kaldet SUF. "Vi følte, at vi i år skulle være med lokalt. De andre år har vi bare været inde i Fælledparken og været med på de ting, SUF lavede derinde. Men i år ville vi altså bakke op om noget lokalt", sagde Anissi Thorndal fra Socialistisk Ungdomsforum.
Hun fik også sin debut som 1.maj-taler på mødet, hvor også SF´s folketingskandidat Birgittet Husmark og Enhedslistens Søren Søndergård talte.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Dømt for vold og trusler om vold

Tre tidligere elever fra Teknisk skole i Gladsaxe er blevet idømt hver 30 dages fængsel for vold og trusler om vold mod andre elever på skolen.
De tre blev anholdt i februar, efter at have gennembanket en elev, fordi han nægtede at stjæle spiritus til dem fra sin læreplads i et supermarked. Endvidere truede de ham med, at han ville blive slået ihjel, hvis han anmeldte overfaldet.
 
De tre unge mænd er i alderen 15 til 17 år, og de er i forvejen kendt for kriminelle forhold, hvilket spillede ind, da en enig domsmandsret forleden idømte dem 30 dages hæfte, med en prøvetid på to år for to af mændens vedkommende. De to skal samtidig være under tilsyn af kommunen indtil de fylder 18, og herefter skal de være under tilsyn af kriminalforsorgen i et år.

DF: Godt med omvalg til integrationsråd

Det er helt efter Klaus Kjærs hoved, når valget til integrationsrådet i Gladsaxe nu skal gå om og vedtægterne ændres – Dansk Folkeparti har nemlig lige fra starten været imod rådets oprettelse: "Gladsaxe kommune har ikke forholdt sig til, hvem der egentlig kan være medlem af rådet. Til gengæld har kommunen haft travlt med at udvide medlemstallet til 14, som det lige er sket. Det er noget pjat med det råd, blot fordi 50 personer har skrevet under på at ville have det. Det er jo næsten ikke til at få folk til at stille op til rådet", siger Klaus Kjær, der afviser, at det skulle være spild af tid og skattekroner, når nu det hele skal gå om: "Så længe der ikke er et lovligt valgt råd, så koster det jo ikke noget i form af sekretariatsbistand og så videre".

Nej til Go’nat Bagsværd

Det blev i dobbelt forstand Go’nat med Bagsværd, da politikerne i økonomiudvalget tidligere på ugen skulle tage stilling til en bevilling på 50.000 kroner til forretningslivets arrangement i Bagsværd bymidte sidst i maj.
For det blev nemlig til et nej til Handelsforeningen, der ellers sidste år fik 40.000 kroner til et lignende arrangement.
Men dengang var der også tale om en officiel indvielse af År 2000-pladsen, det nye lille torv foran stationen.
Så i år må de næringsdrivende selv til lommerne, hvis der skal et stort musiknavn på plakaten til at trække folk til.
Det var det formål, pengene var søgt til.
 
Go’nat Bagsværd har været holdt fire gange før og er efterhånden blevet noget af et tilløbsstykke, hvor også foreningslivet deltager i den skønsomme blanding af overskudsvarer og kulinariske tilbud.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin