Fredag den 3. Maj


Utilfredshed med HCS

Flere boligafdelinger i Gladsaxe er så utilfredse med det nye renovationsfirma HCS, at de nu har henvendt sig til det tidligere renovationsfirma Christianslyst for at dem til at afhente storskraldet.

Det oplyser Ole Rasmussen, medlem af byrådet for skraldelisten og tidligere tillidsmand ved Christianslyst i sin kommentar senere i udsendelsen. Ifølge ham er der fire- fem afdelinger, der på den måde har valgt HCS fra.

Den oplysning kommer samtidig med, at kommunen har gjort status over den første måned med HCS. Og ud fra det notat kan man udlede, at det ikke kun er de fire-fem boligafdelinger, der har været utilfredse.

Der har været så mange telefoniske henvendelser til HCS, at nogle borgere har fået det indtryk, at firmaet ikke har gidet tage telefonerne.

Men kommunen forsikrer om, at det ikke forholder sig sådan.

Som noget nyt skal kunderne nemlig henvende sig direkte til firmaet i stedet for, som tidligere, kontakte kommunen. Og hos HCS har telefonmedarbejderne altså haft så travlt, at det ikke har været muligt for dem at besvare alle opkald.

Henvendelserne har drejet sig om forvirring omkring nye afhentningsdage, klager over, at affaldet ikke er blevet hentet, og så har kunderne også ringet for at få yderligere oplysninger om praktiske ting.

Men den værste telefonstorm skulle nu være stilnet af, så det er muligt at komme igennem til HCS, hvis man har spørgsmål eller klager.


Toppolitikere uenige om AB

Skal Gladsaxe betale skatteborgeres penge til det professionelle firma, der går under navnet AB?

Nej mener nogle, hvorimod andre vil gerne komme den økonomisk trængte fodboldklub til undsætning. Til de sidste hører borgmester Ole Andersen.

Superligaklubben har for nylig henvendt sig til kommunen med et tilbud om at blive sponsor for holdet i den bedste fodboldrække. Det kunne for eksempel være ved at få kommunens navn på spillernes kamptrøjer. Det er en tanke, som slet ikke ligger fjernt fra den socialdemokratiske borgmester:

- det er jo ikke noget nyt, at vi gerne vil støtte sporten. Og et superligahold er jo utroligt meget fremme i medierne, så der kan vi virkelig profilere os. Det er bestemt noget, vi skal overveje.

Men den opfattelse deles ikke af hans første viceborgmester, Peter Brooker fra SF.

Han mener, at det mere handler om, at AB prøver at lokke kommunen til at betale for klubbens husleje, fordi økonomien er trængt.

PR-værdien er nemlig yderst beskeden for et sådan sponsorat, mener SF´eren:

- Vi har ikke brug for at gøre reklame for os selv, vi har en tilflytningsprocent på otte, og vi er også attraktive for virksomheder. Jeg tror mere, det handler om, at AB gerne vil slippe for at betale den årlige husleje på en million kroner, og det er ikke rimeligt.

Borgmester Ole Andersen vil nu kigge nærmere på ABs henvendelse, og derefter vil den formentlig blive diskuteret på et møde i økonomiudvalget på et senere tidspunkt.


Ingen åbenhed på kommunal hjemmeside

Gladsaxes kommunale hjemmeside på internettet ligger helt i bund, hvad angår åbenhed om eksempelvis sagsbehandling og tjenester.

Det viser den seneste vurdering fra IT- og Telestyrelsen, der har gransket alle kommunale og amtslige hjemmesider.

Gladsaxe får i en samlet vurdering fire ud af fem kongekroner, og hjemmesiden kommer kun lidt op ad rangstigen, fordi der scores point for sidens navigationsmuligheder og tilgængelighed.

Styrelsen uddeler et rundt nul til siden, når det kommer til åbenhed, så der er virkelig noget at tage fat på for de edb-kyndige i kommunen.

Et muligt skridt på vejen kan muligvis blive taget, når Gladsaxe bliver tilsluttet den såkaldte E-boks, der blandt andet skulle indebære sikker dialog mellem borger, virksomheder, foreninger og kommunen.

I øvrigt opnår Københavns amts hjemmeside på nettet stort set samme placering som Gladsaxe kommune.

I amtets tilfælde er det dog andre elementer, der spiller ind. Fx får amtet flotteste udmærkelse for dets åbenhed om sagsbehandling og tjenester – og det var jo der, at Gladsaxe fik et nul.

Nabokommunen Gentofte scorer, sammen med to amter og tre kommuner, som de første fem kroner for deres hjemmesider.


Flertal imod kulturhus

Gladsaxe byråd skal i næste uge diskutere en bevilling på en lille halv million kroner til udarbejdelse af et idéoplæg til et kulturhus.

Men selv om et flertal af økonomiudvalget sagde god for bevillingen, så er det langt fra sikkert, at der kan skabes flertal blandt byrådets 25 medlemmer.

Den borgerlige fløj, skraldemanden og en enlig socialdemokrat er på forhånd imod huset, og dermed også imod at bruge penge på et idéoplæg.

Socialdemokratiet, SF og Radikale er for ideen, og dermed står stemmerne 12-12.

Dermed bliver det umiddelbart op til Enhedslistens ene byrådsmedlem at være den udslagsgivende stemme. Og den kan meget vel vise sig at være negativ.

"Kulturhuset har vist sig i de foreløbige planer at være den mastodont, som vi frygtede. Derfor er vi stadig imod. Det er langt vigtigere for os at få folkeskolerne, som jo også er en slags kulturhuse, til at fungere. Det er virkeligt et område, der savner midler", siger Emilce Nielsen fra Enhedslisten.


Unge opfordres til indsamling

Unge hænder er i høj kurs, når der i morgen lørdag samles ind i Gladsaxe og hele Storkøbenhavn til fordel for Red Barnet.

Under overskriften "Hæng Ud For Børns Rettigheder" går foreningen denne gang

målrettet efter de unge indsamlere, fortæller Ulla Holst fra Red Barnet.

I Gladsaxe skal der bruges omkring 25 indsamlere, og foreløbig har godt 15 meldt sig under fanerne, deriblandt flere elever fra Bagsværd Kostskole & Gymnasium og Gladsaxe Gymnasium & HF.

Og man kan stadig nå at melde sig som indsamler - enten ved at ringe til Red Barnet eller ved at klikke sig ind på foreningens hjemmeside på internettet.

Det hele sker i morgen mellem klokken 10 og 15, og der er indsamling ved supermarkeder og

S-togsstationer i hele Storkøbenhavn.


Byrådet på studietur

Byrådet i Gladsaxe skal i dag og i morgen på tur i det nordsjællandske for at lære mere om at være byrådsmedlem. Det er nemlig ikke altid let at gennemskue, hvordan tingene er skruet sammen i en forvaltning og især nye medlemmer kan have svært ved at finde rundt i det administrative system.

Et af de nye medlemmer er Birgit Thybjerg Pedersen fra Venstre, og hun glæder sig til seminariet:

- Jeg tror, jeg kan lære meget. Der er stadig meget, der ikke helt sidder fast endnu, men nu kan jeg i hvert fald sætte ansigter på de fleste, og det kunne jeg ikke, da jeg var helt ny.

Der venter byrødderne et stramt skema for seminariet, der afholdes ved Slangerup. De bliver hentet med bus i dag klokken 13 og ud over spisetiderne er der ikke mange pauser i programmet, der slutter halv elleve i aften og ved frokosttid i morgen.