Onsdag den 15. Maj


Livsfarlig strøm i friluftsbad

To fritidsklubbørn og en medarbejder i Gladsaxe svømmehal slap nådigt, da vandrutsjebanen i friluftsbadet ved sæsonstarten lørdag pludselig blev strømførende.

Børnene slap med et par gevaldige rap over fingrene og er siden blevet tilset af vagtlæger, mens livredderen måtte en tur omkring skadestuen med forbrændinger på hænderne.

Arbejdstilsynet og Elrådet har de seneste dage undersøgt rutsjebanen, og formentlig er der tale om en kombination af nogle viklinger på en vandpumpe, der er gået i stykker, og en jordforbindelse, der ikke virker efter hensigten.

Strømmen er i hvert fald gået tilbage til sikringstavlen og derfra ud til rutsjebanen.

En rapport fra Elrådet skal godtgøre, hvem der har ansvaret for, at strømmen havnede på det livsfarlige sted.

Men et godt bud er det elektrikerfirma, der i 1990 installerede bane og pumpesystem, mener stadioninspektør ved Gladsaxe Sportscenter Jens Christian Olesen: "Nu afventer vi Elrådets rapport, men når der både er fejl med jordforbindelsen og med omviklingerne på pumpen, så er det svært at se anden mulighed. Selvom der ikke eksisterer nogen regler på området, så vil vi fremover hvert år få tjekket el-installationerne på det udendørs badeanlæg, ligesom det sker indendørs i svømmehallen".

Strømfejlene på friluftsbadet skulle være udbedret til i dag.


Beboerrådgivning truet

Beboerne i Værebro Park mister måske et vigtigt bindeled til hinanden.

Det kan blive konsekvensen af den borgerlige regerings ønske om at nedlægge Byudvalget, som landets i alt 73 beboerrådgivere hører under.

Claus Carlsen har været beboerrådgiver i Værebro i snart fire år, han tror, at beboerne blandt andet kommer til at mangle en igangsætter af aktiviteter, hvis projektet nedlægges:

"Jeg kan godt frygte, at der vil blive et hul, hvis sådan en stilling nedlægges. Der kommer mange, der gerne vil hjælpes i gang med aktiviteter, som ikke magter selv at gå i gang. Det er for eksempel etniske minoriteter, der gerne vil i kontakt med andre grupper og danskere", fortæller beboerrådgiver Claus Carlsen.


Mere målrettet miljøindsats

Væsentlige oplysninger om miljøet skal være tilgængelige for borgerne i Gladsaxe, indsamlingen af farligt affald skal gøres bedre og miljøbelastningen fra private virksomheder såvel som for offentlige skal nedbringes.

Det er Gladsaxes målsætning for næste år hvad angår miljøområdet. Et af midlerne er blandt andre målrettede tilsyn, og et andet er som nævnt, at borgerne på nettet for eksempel skal kunne se, om deres egen grund er forurenet.

Miljøforvaltningen har desuden en række andre forslag til, hvordan man kan forbedre miljøet, og "Servicemål for miljøudvalgets område" er på dagsordenen, når miljøudvalget i morgen holder møde.

I forvaltningens redegørelse hedder det i den overordnede målsætning at: "Gladsaxe fortsat skal være kendt af borgerne som en foregangskommune på de miljømæssige områder", at "en bæredygtig udvikling sikres ved at fremme en miljøansvarlig adfærd" samt at "alle væsentlige beslutninger skal bygge på et godt samarbejde med virksomheder og borgere".


Viceværter svinet til

De 25 ejendomsfunktionærer i Høje Gladsaxe-bebyggelsen har for første gang nedlagt arbejdet i to kortere perioder for at holde faglige møder.

Det sker efter, at en af de fem beboervalgte formænd i en årsberetning har kaldt medarbejderne for inkompetente og dovne.

I beretningen beskrives blandt andet "den håbløse arbejdsstyring i gartnerafdelingen og personalets umanerlige mængder afspadsering", og "hvordan formanden selv på en formiddag nåede, hvad bebyggelsens lønnede personale ikke så sig i stand til at overkomme på et helt forår".

Flere beboere har ytret forundring overfor formandens måde at formidle budskabet på, men alligevel blev manden genvalgt til posten på et beboermøde mandag aften.

Nu går ejendomsfunktionærernes fagforening ind i sagen for at få undersøgt, om der er tale om ærekrænkende udtalelser.


Idrætsdag i fare – flag væk

Et par tusinde Gladsaxe-børn venter i spænding på, om den 19. udgave af institutionernes idrætsdag i morgen nu også bliver til noget.

Forklaring følger her fra kommunens idrætskonsulent Pia Bagger: "Der er sket det frygtelige, at vores idrætsdagsflag er blevet væk. Vi har overgivet sagen til politiet, der vil afsætte mandskab til sagen. Men hvis ikke de klarer det til torsdag formiddag, så er idrætsdagens afvikling i fare. Men mon ikke det ordnes i sidste øjeblik med udrykning og det hele – det håber vi".

I morgen tidlig i Nyhedsmagasinet bringer vi i øvrigt en helt nøjagtig vejrudsigt gældende for Bagsværd stadion. Det er meteorologerne hos DMI, der vil give os den.


Vadgård Skole som forsøgskanin

Vadgård Skole i Søborg har siden januar været forsøgskaniner for 40 landskabsarkitektstuderende og i dag er der fremvisning af resultaterne.

De grønne arealer omkring skolen har været sigtet for de studerende, og i dag mellem klokken 10 til 12 præsenteres de 20 plancher og modeller af lektor fra den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, Per Stahlschmidt og nogle af de studerende.

Det har været meget inspirerende at have de 40 studerende til at kigge kreativt på skolens arealer, fortæller viceinspektør på Vadgård Skole, Bøje Andersen:

- Mange af projekterne er for store for pengepungen, men det har været inspirerende at se, at de studerende har vendt op og ned på vore forestillinger, men det kan da være, at der er nogle små ting, vi kan bruge.

Modellerne kan kun ses i dag fra klokken 10-12, mens plancherne kan ses frem til næste onsdag den 22. maj.

Og det er på Torvet ved skolen, at resultatet af de studerendes slid kan ses.