Torsdag den 16. Maj


Borgermøde om ombygning af Mørkhøjvej

Den planlagte ombygning af Mørkhøjvej bliver nu genstand for en større offentlig debat.
Projektet, der går ud på at indsnævre kørebanen og lave en midterrabat, skulle have været godkendt på ugens møde i Trafik- og Teknikudvalget, men på Dansk Folkepartis foranledning blev sagen udsat, indtil der har været holdt et borgermøde om sagen.
 
"Borgerne mangler at bliver hørt. Man har ikke haft noget borgermøde, og man har ikke kontaktet de beboere, der bor langs Mørkhøjvej. Og det synes vi er væsentligt, da vi mener det her projekt, får en stor betydning for hele området omkring Mørkhøj" siger Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti.
 
Det kommende borgermøde om Mørkhøjvej bliver holdt mandag den 10. juni.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Gamle venner i retssag

For 20.000 kroner kokain.
Det er omdrejningspunktet i en retssag, der i går tog sin begyndelse i Gladsaxe Byret og som fortsætter i dag.
Her er to unge mænd omkring de tyve år nemlig tiltalt for frihedsberøvelse overfor tre af deres jævnaldrende kammerater.
De to unge fra Bagsværd skulle angiveligt have truet med at "nakke" de andre, snitte i dem og
skære fingrene over på dem. Ifølge de tre unge skyldes truslerne en fejlagtig opfattelse af, at de havde stjålet kokain fra den ene af de tiltalte, som derfor forlangte 20.000 kroner af dem. Stadig ifølge vidnerne har de tiltalte to gange tvunget dem ud på en lille køretur "for at snakke om sagerne". Og mens deres modvillige chauffører har kørt dem rundt, blandt andet til Christiania, er de fremkommet med trusler. Den ene gang lykkedes det de to chauffører at stikke af i bilen.
Da den ene tiltalte så et af de undslupne vidner, slog han ham to gange med knytnæve i ansigtet, hvorefter han tvang ham ud på endnu en køretur, som endte med, at alle fem unge mødtes i en lejlighed.
Her truede den ene tiltalte et af vidnerne med en hobbykniv og foreslog, at de tre kunne begå røveri for at skaffe de 20.000 kroner. De enedes dog om, at de tre skulle prøve at skrabe pengene sammen, hvorefter det ene vidne kørte ud og hævede 1900 kroner på sit dankort.
De to tiltalte nægter sig skyldige.
 
Vi bringer rettens afgørelse i sagen i Nyhedsmagasinet i morgen.

dk-Teknik bygger bro

Det hører så absolut til sjældenhederne, men i går var der indvielse af en ny bro i Gladsaxe.
Firmaet dk-Teknik energi og miljø har fået nyt hus på Sydmarken i Søborg, lige overfor den "gamle" bygning på Gladsaxe Møllevej. De to bygninger er forbundet af en 36 meter lang gangbro 8 meter over vejen.
 
"For os bliver det et varetegn og, som borgmesteren sagde i sin tale ved indvielsen, så er det lige før, det bliver et varetegn for hele Gladsaxe Erhvervskvarter. Vi er overbeviste om, at vi bliver meget mere kendte på det her", siger administrerende direktør i dk-Teknik, Christian Groth.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Klubben Søborg går efter rekorden

Det flyder som aldrig før med plasticklodser og kulørte balloner i Klubben Søborg.
I denne uge er det nemlig rekorduge på stedet og de unge medlemmer er gået i skarp træning.
 
"Vi prøver at slå en masse rekorder. Lige i øjeblikket er medlemmerne meget opsat på at bygge den største statue af plasticklodser, og så prøver vi også at slå nogle sjipperekorder og rekorder med ballonopoustning", fortæller klubmedarbejder Christina Groth.
 
I morgen fredag bliver det så afgjort, om Klubben Søborg bliver optaget i Børnenes Rekordbog.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin