Mandag den 4. Marts


Gladsaxe ruster sig til skraldemandsskift

Det vil være forbundet med gener, når vognmandsfirmaet HSC fra 1. april overtager renovationen i Gladsaxe.
Det fastslår leder af affalds- og genanvendelseskontoret i kommunen, Pia Vendelholt Christensen, men hun håber, der blot bliver tale om en overgang, hvor borgerne skal vænne sig til de nye skraldemænd.
Af samme grund bliver der i denne tid arbejdet på højtryk på affalds- og genanvendelseskontoret, med informationsstrategi, intern planlægning og minikurser i kundebetjening.
 
Skraldemændene fra Christianslyst, der nu skal se sig om efter et nyt arbejde, har nydt opbakning fra en stor del af borgerne i Gladsaxe, og det har blandt andet resulteret i, at de afgående skraldemænds tillidsmand blev valgt ind i byrådet.
Derfor forudser forvaltningen, at mange borgere vil klage, når de nye skraldemænd begynder. Og borgerne kan regne med, der kommer ændringer i den daglige drift, og at der vil være nye vaner at vænne sig til, siger Pia Vendelholt Christensen. Tømmedagene vil ændre sig for mange af borgerne og så strammer vi op på de tilfælde, hvor folk har puttet for meget i deres affaldssække. Det bliver ikke som nu hentet dagen efter, men først ugen efter. Endelig foreligger der en masse aftale mellem skraldemændene og de enkelte borgere, som vi ikke kan overholde, da det er sket udenom den aftale, Christianslyst og kommunen har lavet.
Skraldemændenes arbejdstider bliver også ændret. På grund af klager fra beboere kommer skraldevognene først på gaden klokken seks, i stedet for som nu, allerede klokken halv fem om morgenen. Til gengæld arbejder de tilsvarende længere om eftermiddagen.
 
Nærmere information om tømmedage, haveaffald, storskrald og lignende får samtlige borgere ind af brevsprækken i næste uge, hvor kommunen husstandsomdeler pjecer og foldere om de nye vaner og ændringer i forbindelse med de nye skraldemænd.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Tornehøjgård skal huse flere hjemløse

I fredags blev den sidste lejer i de tre udlænger til Tornehøjgård i Gladsaxe smidt ud, og dermed kan udlængerne blive revet ned, sådan som det længe har været planen.
Kun lejerens klager over udsmidningen, der har kørt ved retsinstanserne, har gjort, at de dårligt vedligeholdte udlænger ikke allerede er jævnet med jorden.
 
Tilbage af den gamle gård skal så stå hovedbygningen, der i øjeblikket bruges af Københavns amt til at huse hjemløse.
Og måske kan der skyde nye bygninger op på den over 8.000 kvadratmeter store grund. Amtet har nemlig spurgt Gladsaxe kommune, om der kan findes plads til i alt 20 hjemløse og 25 ansatte.
Amtet har selv øje på en ejendom på Gladsaxevej, men der passer lokalplanen ikke til den slags ting. I stedet peger kommunen på Tornehøjgård som et muligt sted at placere bygningerne til de hjemløse.
 
Kun en lille detalje som en landzonelokalplan er i vejen for et sådant projekt.
Men netop indenfor dette område har den kommunale administration efterhånden oparbejdet en del erfaring, jævnfør sagen om Aldershvile planteskole.
I øvrigt kan det gå hen og blive kommunens egen sag, idet lovforslag går ud på at overlade myndigheden på dét område til kommunerne og ikke som i øjeblikket, hvor amterne sidder med et af de endelige ord..
Amt og kommune skal nu forhandle nærmere om placering og vilkår for botilbudet for hjemløse.

Uenighed om anke i pædofilisager

Gladsaxe Kommune vælger sandsynligvis ikke at anke Østre Landsrets domme i to afskedigelsessager, hvor pædagogmedhjælpere, der var sigtet for pædofili, blev afskediget.
Sigtelserne blev senere droppet, og medhjælperne tilkendt erstatninger på 50.000 kroner hver.
Landsretten udtaler også i dommene, at kommunen burde have fundet andet arbejde til medhjælperne, der kun var sigtede og ikke dømt. Ved fyringerne har kommunen i omverdenens øjne taget afstand fra de to på et uberettiget grundlag.
 
Den holdning fra landsretten er utidig indblanding og et brud på hidtil gældende principper, mener kommunens advokat, der derfor anbefaler, at dommene ankes til Højesteret.
Den kommunale forvaltning synes dog ikke, at dommene vil få vidtrækkende betydning for fremtidige afskedigelsessager, hvor kommunen fortsat har adgang til det, der kaldes diskretionær afskedigelse. Det er fyringer baseret på, og overladt til, et frit skøn.
 
Politisk er det nu overladt til medlemmerne af økonomiudvalget i Gladsaxe at tage stilling til anke eller ej.

Valg til integrationsråd

Integrationsrådet er på valg i Gladsaxe og derfor inviterer byrådet alle indvandrer- og flygtningeforeninger og repræsentanter fra miljøet til et valgmøde i morgen aften.
Nuværende medlem, Serdal Benli, mener, det er vigtigt med et integrationsråd:
"Det er vigtigt for integrationen, at der sidder nogle mennesker, der har personlige erfaringer som kan rådgive kommunen omkring spørgsmål, der berører indvandrere og flygtninge", mener han.
 
Serdal Benli genopstiller til integrationsrådet, men erkender, at rådet ikke hidtil har formået at komme ud af anonymiteten.
Han fornemmer dog, at der er ved at ske en holdningsændring blandt politikerne og håber, at de fremover vil lytte mere til integrationsrådet fremover.
 
Vil man opstille til rådet, kan man deltage i mødet i morgen aften på Gladsaxe Hovedbibliotek fra klokken 19 til 22.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

GSF spiller om isliga-pladser

Gladsaxe Skøjeløber Forening, GSF, kvalificerede sig i sidste uge til spillet om oprykningspladserne til superisligaen, der er den ypperste række.
GSF sikrede sig kvalifikationen ved at besejre Odense 6-3, samtidig med, at Århus tabte til Frederikshavn.
Det betyder, at GSF spiller den første kamp i kvalifikationsspillet i morgen tirsdag på hjemmebanen i Gladsaxe skøjtehal.

God mad på hospitalet

Mad af høj gastronomisk kvalitet og valgfrihed skal få hospitalspatienter til at spise mere af den livgivende mad.
Det skal få patienterne til at blive hurtigere raske og i tilgift medføre, at der smides mindre mængder uspist mad ud fra sygehusene.
 
Preben Andersen, socialdemokratisk medlem af amtets sygehusudvalg, siger: "Der bliver smidt ni tons mad ud fra de danske sygehuse om måneden. Det nye projekt vil højne madkvaliteten til spiselige højder, så vi undgår de ernæringstruede patienter, og samtidig får reduceret madspildet".
 
Den gode mad, der kommer fra cateringfirmaet Bojesen, kommer i første omgang to afdelinger på amtsygehuset i Herlev til gode.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin