Onsdag den 6. Marts


Lav valgdeltagelse til integrationsråd

Vælgerne glimrede ved sit fravær, da der i går var valg til integrationsrådet i Gladsaxe.
De stemmeberrettigede var de ca. 5000 Gladsaxeborgere med anden etnisk baggrund, men
kun 20 havde fundet vej til store sal på Gladsaxe Hovedbibliotek, hvor valghandlingen fandt sted.
 
"Jeg synes, det er skuffende at se, at interessen er så ringe her i Gladsaxe kommune. Det kan måske have noget at gøre med den måde, integrationsrådet har markeret - eller ikke markeret sig på. Men trods det, så synes jeg, det fremmøde der er, det er repræsentativt", sagde en af de opstillede kandidater, Bilal Quadeer.
 
På trods af det beskedne fremmøde, blev der alligevel kampvalg – der var 10 opstillede kandidater, men kun seks skulle vælges. Og det blev "de unges valg", den yngste kandidat var Bilal Quadeer på bare 21 år, men der var også genvalg til tre af rådets tidligere medlemmer.
 
På sit møde den 20. marts udpeger Gladsaxe Byråd formelt det nye integrationsråd.

Naboer til nyt etagebyggeri: Ingen positiv respons fra kommunen

De kommende naboer til et nyt etagebyggeri på Buddingevej er stadig frustrerede, efter et borgermøde om byggeriet på Gladsaxe Rådhus i går aftes.
Ejeren af ejedommene Buddingevej 283 til 289 har søgt om tilladelse til at bygge nye boliger i op til tre etager på grunden, der ligger mellem Kildebakken og Fremtidsvej. Og på aftenens borgermøde blev de ca. 40 fremmødte præsenteret for et forslag, der opererer med to boligblokke med i alt 17 treværelses lejligheder med tilhørende have eller altan. Men naboerne til det kommende byggeri frygter både støj- og skyggegener fra de nye etageboliger. En beboer i andelsboligforeningen Æblelunden sagde bl.a., at han ikke længere vil kunne bruge sin have, fordi etageboligerne skygger for solen.
 
"Vi kom af med alle vores synspunkter, og nu må vi håbe på, at kommunen hører efter. Men jeg synes ikke, vi har fået nogen positiv respons fra kommunen i dag", sagde formanden for Fremtidens Grundejerforening, Leif Steffensen.
 
Naboerne har stadig halvanden måned til at komme med bemærkninger og indsigelser over for byggeriet – lokalplanforslaget er i offentlig høring ind til den 23. april.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Kiosker får nej til skilte

Et skilt er ikke bare et skilt.
Det må fire kioskejere på Søborg Hovedgade, Buddingevej og Buddinge Hovedgade nu sande.
De har nemlig fået afslag på deres ansøgning om at sætte reklameskilte op fra Coca Cola og Carlsberg.
 
Med den såkaldte desigmanual i hånden har teknik- og miljøforvaltningen afvist ansøgningen ud fra intentionerne i manualen, som beskriver, hvordan man opnår et "skønnere bymiljø". Herunder hører også, hvad man må og ikke må på skilteområdet. Og i de fire tilfælde har forvaltningen altså vurderet, at skiltene ikke er med til at forskønne bybilledet.
Reklamefirmaet bag skiltene har klaget til statsamtet, men har ikke fået medhold.
 
Designmanualen er en vejledning formuleret af politikerne i Gladsaxe byråd, men de fire kioskejere får snart mulighed for at lufte deres utilfredshed med skiltereglerne, da trafik- og teknikudvalget om en måneds tid nedsætter en arbejdsgruppe, som skal gennemgå manualen. Og her bliver repræsentanter fra forretningslivet inviteret til at deltage.
Et initiativ, kioskejerne formentligt vil hilse velkomment, da de omstridte skilte kan indbringe en kiosk den nette sum af 10.000 kroner, som firmaet betaler for at få sin reklame sat op ved en forretning.

Borgermøde om planteskole

Aldershvile Planteskoles vej fra ulovlig til lovlig virksomhed, ikke mindst hvad angår det bygningsmæssige, bliver nu genstand for et borgermøde mandag den 8. april.
Den dag skal det første tillæg til kommuneplan 2001 og et nyt forslag til lokalplan 153 diskuteres.
Kommuneplantillægget vil ændre områdebestemmelsen fra park til park med mulighed for planteskole.
Lokalplan 153 erstatter det tidligere forslag med nummeret 142, og indeholder ændringerne i forhold til det forslag.

Brugerbestyrelse til lokalradio

I aften kl. 19.30 skal de tre sidste medlemmer af Radio Gladsaxes brugerbestyrelse findes.
Det sker ved en valghandling i salen på Gladsaxe hovedbibliotek.
Der sidder i alt ni medlemmer, hvoraf de fem politisk udpegede fra byrådet blev valgt kort efter konstitueringen efter valget sidste år. Også personalerepræsentanten er valgt.
Nu mangler blot brugerepræsentanterne, der skal sikre indflydelse på radioen som formidler af lokal information, som kulturformidler og som foreningsradio.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin