Tirsdag den 12. Marts


Gladsaxe bliver digital

Kortere sagsbehandling og lettere adgang til kommunal service – også uden for åbningstiderne.
Det er nogle af målene i projekt den "digitale kommune", som Gladsaxe i øjeblikket er i gang med at føre ud i livet.
 
Projektet indeholder flere dele; blandt andet skal det være muligt at købe ind og betale over nettet, for eksempel til barnets institutionsplads, udfyldning af blanketter og andre kommunale henvendelser kan ske over nettet og indenfor biblioteksområdet vil Gladsaxe anskaffe flere selvbetjenings-pc, så en borgere kan betjene sig selv, uden at vente på en bibliotekar. På folkeskoleområdet indføres en skole-hjem portal, der skal styrke kommunikationen mellem forældre og skole.
Endelig barsler kommunen med en ny hjemmeside, der får premiere den 1. juli i år. Her vil man kunne finde kort over Gladsaxe, kommuneplaner og selvbetjeningsmodeller indenfor en lang række områder, så som sygedagpenge, pensioner, boligstøtte, flytteguide og måleraflæsning.
 
Der var oprindeligt afsat en halv million kroner i år og to millioner til næste år, men da projektet allerede er så langt, har forvaltningen nu anmodet økonomiudvalget, at de to millioner kroner bevilges i år.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Erhard Jacobsen død

Gladsaxes tidligere borgmester, Erhard Jacobsen, døde natten til mandag i en alder af 85 år.
Grundlæggeren af Centrumdemokraterne forlod i 1995 Folketinget efter en lang politisk karriere, der begyndte i Gladsaxe, hvor Erhard Jacobsen som socialdemokrat var borgmester i 16 år, fra 1958 til 1974. Den karismatiske politiker skulle have sagt, at det var den bedste tid i hans liv.
Mange husker ham vel også som borgmester i Gladsaxe, men også på landsplan formåede Erhard Jacobsen at gøre sig bemærket, ikke mindst, da han i 1973 brød med Socialdemokratiet og ved det efterfølgende valg kom i Folketinget med 14 mandater med det nystiftede parti CD.
Det blev til i alt 42 år i Folketinget, og han var medlem af Europarådet og Europaparlamentet i 20 år. I hele sit liv var han desuden meget interesseret i de offentlige medier, og mange gange har hans kritik af Danmarks Radio givet genlyd.

Gladsaxeborgere på udendørs glatis

Skøjteglade gladsaxeborgere behøver formentlig ikke fremover tage turen hele vejen til
Kongens Nytorv i København eller Frederiksberg Have for at komme på glatis.
Gladsaxes Kultur- fritids- og idrætsudvalg skal på sit møde i dag drøfte muligheden for at anlægge en udendørs skøjtebane i Gladsaxe.
 
Men idéen er langt fra ny, fortæller udvalgsformand Peter Nielsen. "For mange år siden rejste jeg et spørgsmål om udendørs skøjtebaner i Gladsaxe. Spørgsmålet gik på hvor i kommunen, man før har haft udendørs skøjtebaner, fordi jeg savnede ligesom den mulighed for borgerne, at man kunne løbe rundt på skøjter om vinteren ude i Guds frie natur".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Byttekæde i Gladsaxe på vej

Hvis du lige står og mangler en skrue til din cykel, en lang arm til at pudse det øverste vindue, eller et stærkt ben til at grave den nederste kartoffel op, så kan du måske snart bytte dig til det manglende.
Det er i hvert fald tanken bag en ny byttekæde ved navn "Pilekvisten", fortæller en af initiativtagerne Dorte Valentin: "Der bliver smidt alt for meget væk, som godt, med lidt reparation, kan fungere nogen tid endnu. Og kan du ikke selv skrue på tingene, så er der måske nogle andre i kommunen, der kan. Det handler om at bytte ydelser, så der ikke smides unødvendigt meget væk".
 
Byttekæden har søgt om økonomisk støtte fra Agenda 21-midlerne til at få sat gang i bytteriet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Snigpremiere på Dina-film i Gladsaxe

På fredag er der premiere på den største danske filmsatsning nogensinde, Ole Bornedals "Jeg er Dina".
Men allerede i morgen onsdag har Gladsaxe Bio snig-premiere på den dyre film.
"Når man har så stor en film som "Jeg er Dina", så vil man godt lancere den bredest muligt. Det er den dyreste film, der nogensinde er lavet med danske midler, så det ville da være mærkeligt, hvis ikke den blev en kolossal publikumssucces. Men en film til 140 mio. kroner, den skal også sælge rigtig mange billetter før den investering, der er gjort i filmen, er tjent ind", siger direktør i Gladsaxe Bio, Per Grunnet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Svend Asmussen i Radio Gladsaxe

Still Fiddling – det er titlen på en ny cd med den internationalt anerkendte jazzmusiker Svend Asmussen.
Han fyldte for nylig 86 år, men det stopper ham ikke i at spille og arrangere koncerter med sin kvartet.
Radio Gladsaxes jazzmedarbejder Peter Tuxen, har talt med den berømte musiker om, hvorfor han nu udgiver en ny samling numre:
 
"Jeg har gået de sidste par år og samlet sammen, og vi har også med kvartetten været ude at spille meget, så nu syntes jeg, det var på tide. Jeg holder stadig meget af at spille, især live. Det er det bedste", siger Svend Asmussen til Peter Tuxen.
 
Hele interviewet – og smagsprøver fra den nye cd – kan høres på Radio Gladsaxe i Peter Tuxens jazzprogram klokken 15.00 i dag, tirsdag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin