Fredag den 22. Marts


Flere anmeldte arbejdsulykker i hjemmeplejen

Antallet af anmeldte arbejdsulykker i hjemmeplejen i Gladsaxe er steget.
Mens arbejdstilsynet på landsplan har registreret et fald over en femårig periode på 19 procent, så er tendensen i Gladsaxe den modsatte, vurderer sikkerhedsansvarlig i pleje- og omsorgsafdelingens MED-udvalg, Ruth Cyano.
 
Men dét, at der er kommet flere anmeldelser er positivt, siger hun.
"Vi bruger de anmeldte arbejdsulykker til at se, hvor sikkerhedsudvalget skal sætte ind. I forhold til forflytning, dvs. når vi flytter en beboer fra f.eks. seng til stol, der ser vi en tendens til alt for mange ulykker. Og der har man her i Gladsaxe i alle distrikter arbejdet med at undervise de ansatte i, hvordan vi flytter vores beboere, så vi ikke får arbejdsskader. Og det er et eksempel på, at vi virkelig er gået ind og har brugt vores viden positivt", siger Ruth Cyano.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Skraldelisten klager over Gladsaxe

Det sidste slag i skraldekrigen i Gladsaxe er måske slet ikke udkæmpet.
Ved onsdagens byrådsmøde trak Ole Rasmussen, skraldemand og byrådsmedlem, hvad der kan minde om en hvid kanin op af hatten.
"Kommunen har gjort noget ulovligt, når den giver HCS alle mulige dispensationer, allerede inden han er gået i gang med at køre. Vi har konkurrencestyrelsens ord for, at det er ulovligt. Og hvis det er tilfældet, så må udliciteringen gå om", siger Ole Rasmussen.
 
Ifølge teknisk direktør i Gladsaxe, Jørgen Sterner, var udbudsmaterialet så gennemarbejdet, at mange andre kommuner samt Kommunernes Landsforening har bedt om en kopi til inspiration.
Og så understreges det i øvrigt fra forvaltningen, at der ikke ændres på betingelserne i udbudsmaterialet.
Der er derimod tale om, at der i begyndelsen bliver lempet på kravene, indtil den nye vognmand, HCS, er kommet ud over begyndervanskelighederne.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Kons: Landets hurtigste virksomhedsoverdragelse

Med den kommende tilfredshedsundersøgelse blandt fjernvarmekunderne er der åbnet op for usaglig kritik af Gladsaxe Fjernvarmeforsyning.
Det mener den konservative Henrik Sørensen, efter af byrådet på sit møde i onsdags vedtog at iværksætte en brugerundersøgelse om tilfredsheden, eller mangel på samme, med kommunens administration af fjernvarmeforsyningen.
 
"De samme borgere, som man ikke vil tiltro at drive fjernvarmen, vil man godt tiltro at komme med kritik af fjernvarmen. Og det, der jo er konsekvensen, hvis alle melder tilbage at fjernvarmen ikke kan drives ordentligt, det er, at man skal finde et nyt administrationsselskab til at drive fjernvarmen. Som jeg påpegede på byrådsmødet, så har vi lavet landets hurtigste virksomhedsoverdragelse", siger Henrik Sørensen.

Lokalliste ikke begejstret over bestyrelsesplads

For første gang har de politiske lokallister landet over fået en plads i den 17 mand store bestyrelse i Kommunernes Landsforening, KL, og det har skabt glæde blandt medlemmer af lokallister.
 
Men glæden over bestyrelsespladsen hos interesseorganisationen for landet 275 kommuner deles ikke af Kurt Loftkjær fra Gladsaxelisten: "Vi betragter grundlæggende KL som en privat interesseorganisation, som aldrig har været tiltænkt en rolle i magtdelingen, da man udarbejdede grundloven. Organisationen har alt for stor magt og sætter ofte dagsordenen, hvor det var staten, som skulle tage initiativer.Gladsaxelisten ser hellere KL nedlagt, end at lokallisterne får plads i samme organs bestyrelse".
 
Lokallisternes mand i bestyrelsen kommer i øvrigt fra Hirtshals, og han kommer til at blive bestyrelseskollega med Gladsaxes borgmester Ole Andersen, der blev genvalgt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Politiet afspadserer i påsken

Der bliver ikke sat ekstra mandskab ind fra Gladsaxe politi, når nu påsken kommer over os.
Det er ellers tidligere sket, at politiet har iværksat ekstra foranstaltninger for at fange påskebranderter. Men i år har ordensmagten ikke det ekstra mandskab, det kræver, dels på grund af forberedelserne til efterårets EU-topmøder, dels på grund afspadsering.
 
Men derfor skal man ikke føle sig fristet under påskefrokosten. Der er nemlig fuld bemanding alle påskedage, så det er stadig ikke sikkert at køre usikkert på vejene, skulle vi hilse at sige fra Gladsaxe politi.

Påskeradio

Radio Gladsaxe fejrer den kommende højtid med en særlig påskesending fra på mandag og til og med 2. påskedag.
Det betyder blandt andet at der ikke kommer noget Nyhedsmagasin i næste uge, men
skærtorsdag, langfredag og 2. påskedag er der til gengæld Påskemagasinet. Her kommer bl.a. sognepræst Merete Sølling fra Søborg kirke og fortæller om påsken, ligesom vi besøger en meget speciel forening hvis hobby er: øl; ikke mindst påskebryg, naturligvis.
 
Hvis man er villig til at stå tidligt op i påskeferien så vil der hver morgen klokken otte være mulighed for at tage med lokalhistoriker Arne Hermann på besøg i Mørkhøj kvarter. Og om eftermiddagen klokken 16 er det For Børn
De øvrige programmer sendes som de plejer i næste uge.
 
Hvis man vil vide mere om Radio Gladsaxes påskeprogram så kan man via internettet klikke sig ind adressen www.radiogladsaxe.dk.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin