Fredag den 1. November 2002


Undersøgelse af trafikplagede grundejere

Gladsaxe kommune er det sted i landet, der er mest plaget af trafikstøj.
Det mener Venstres medlem af trafik- og teknikudvalget, Ebbe Skovsgaard, og derfor har han bedt forvaltningen om en oversigt over, hvor mange boligejere i Gladsaxe er så generet af trafikstøj, at de har fået nedsat ejendomsskatten.
 
"Det gør jeg, dels for at finde ud af, hvor mange der egentligt er berørt af trafikstøj i kommunen, også fordi det jo koster kommunen penge, når ejendomsskatterne sættes ned", siger Ebbe Skovsgaard fra Venstre, som endnu ikke har fået den ønskede oversigt, selv om har bedt om den to gange.
 
Problematikken bliver ikke mindre relevant med en kommende udvidelse af motorring 3.
I den forbindelse offentliggør det statslige vejdirektorat på mandag sin vurdering af, hvor mange husejere i Gladsaxe, der vil blive berørt af en udvidelse fra fire til seks baner, enten ved hel eller delvis ekspropriering eller ved øgede støjgener.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Udvalgsformand: Ukonkrete forslag fra skolebyrådet

De 9. klasseselever der forleden deltog i den stort anlagte skolebyrådsdag i Gladsaxe, skal formentlig ikke gøre sig alt for store forhåbninger om at få deres forslag gennemført i det "voksne" byråd.
Forslagene handler bl.a. om bedre og billigere skolemad og om flere penge til indvendig renovering af skolerne, og de forslag er nu sendt videre til børne- og undervisningsudvalget. Men de bliver svære for politikerne at arbejde med, siger udvalgsformand Trine Græse.
 
"Vi skal selvfølgelig behandle forslagene, men de er meget lidt konkrete, det er nogle meget brede forslag. Så det er lidt svært. Og vi har ikke fået nogle signaler fra skolebyrådet om, hvad de synes er vigtigst. Det synes jeg er lidt ærgeligt. Vi kunne måske overveje at sætte et beløb af til formålet til næste år, det kan være et fiktivt eller konkret beløb på budgettet, som de så skal holde sig indenfor. Så vil de blive tvunget til at prioritere på en anden måde, og så får vi nogle signaler, vi bedre kan bruge til noget. Så er der også større sandsynlighed for, at der bliver gennemført nogle af de ting, de gerne vil have", siger Trine Græse.
 
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet torsdag, så var diskussionslysten meget lille under skolebyrådsmødet, men det skyldes primært, mener Trine Græse, at alle diskussioner omkring forslagene var taget under gruppearbejdet før mødet i byrådssalen.
Og derfor havde eleverne ikke meget at tilføje på selve mødet, der blev ledet af borgmester Karin Søjberg Holst og gennemført på bare 27 minutter.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Sort regnskab fra grønthandler

En tidligere grønthandler fra Søborg er blevet taget i skattesnyd og unddragelse af moms.
Ved en krydsrevidering hos told og skat blev det afsløret, at manden igennem en tre års periode havde leveret frugt og grønt til flere daginstitutioner uden at oplyse indtægten til skattevæsnet.
Manden har erkendt snyderiet, som han betegner som ubevidst på grund af dårlig rådgivning fra en revisor, men vil til gengæld ikke acceptere en bøde, der er på det dobbelte af det svindlede beløb.
Fastholder den tidligere grønthandler det synspunkt, så går sagen til retten, siger leder af bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi Henning Nielsen.
Det unddragne skattebeløb er på 24.000 kroner, mens momssnyderiet er på 44.000 kroner. Så bøden kommer til at lyde på små 130.000 kroner.

Indskærpelse af dopingregler

Efter fund af anabolske steroider hos et medlem af Bagsværd Vægtløftningsklub i forsommeren kræver klubben nu, at alle nye medlemmer skriver under på, at de vil holde sig fra doping.
Medlemmet, der blev taget i en kontrol under træningen, er blevet ekskluderet af vægtløfterklubben, og er i øvrigt blevet udelukket fra al idræt under Danmarks Idræts Forbund i to år.
 
De nye klubmedlemmer underskriver en aftale om, at de vil overholde alle klubbens regler og vedtægter, herunder dopingregulativet.
Alle nuværende medlemmer får tilsendt et brev, hvor reglerne indskærpes, ligesom medlemmerne skal kvittere for at have læst regler og regulativ.

Jubilæumsfest i filmklubben

Godt 800 filmglade skolebørn er inviteret en tur i biffen i morgen.
I år er det halvtreds år siden, en kreds af børnehaveledere fra Høje Søborg fik den idé, at starte en filmklub for børn. Og dén begivenhed skal fejres med manér.
De yngste – børnehave- til 3.klasse – er lørdag inviteret til fest i biografen hvor de også, kvit og frit, kan se "Hodja fra Pjort", mens det ældste hold – 4.- 7. klasse – kan se Bruce Willis i "Det 5. element".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet