Mandag den 4. November 2002


Flyttefirma: Beholdt møblerne – sendte dobbelt regning

Kriminalpolitiet i Gladsaxe advarer nu folk, der går i flytteplaner, mod at bruge firmaet Dansk Flytteservice i Brøndby til at bære møblerne frem og tilbage.

Firmaet har længe kørt med den praksis at indgå mundtlige aftaler med ét beløb, for så siden at fremsende regninger på det dobbelte.

Den seneste politianmeldelse kommer fra et ægtepar, der skulle have flyttet møbler til en værdi af 50.000 kroner til Italien.

Prisen blev aftalt til 6.000 kroner. Møblerne blev da også hentet, men er aldrig siden nået frem til adressen i Italien. Til gengæld, og oven i købet, har flyttefirmaet sendt en regning til ægteparret på 12.000 kroner.

Vicekriminalkommissær Henning Nielsen siger til Nyhedsmagasinet, at der ligger mange klager og sager om firmaet både hos forbrugerklagenævnet og hos politiet.

Så pas derfor på med, hvem der bliver sat til at flytte rundt på møblementet, lyder opfordringen.


Faldende interesse for erhvervsuddannelser

10. klassecentret i Gladsaxe er blevet så stor en succes, at halvdelen af alle unge efter 9. klasse søger til centret.

Det viser en opgørelse for, hvad i alt 618 elever i Gladsaxe foretager af uddannelsesvalg efter det sidste almindelige skoleår.

31% søger direkte i gymnasiet, mens et faldende antal søger erhvervsuddannelserne, og det bekymrer børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase: "Vi kan selvfølgelig være glade for centrets succes og den store søgning til gymnasierne, men mange brancher skriger på folk, og med et stadigt faldende ansøgertal til den slags uddannelser kan det godt vække bekymring".

Andelen af elever, der vælger en erhvervsuddannelse, er faldet fra 8% til 6% på et år, og i forhold til landsgennemsnittet, så ligger interessen for en erhvervsuddannelse blandt unge i Gladsaxe 5% under.


Rapport sætter tal på ofre for vejudvidelse

Omkring ti kolonihaver bliver helt nedlagt og et sted mellem 18 og 39 villaer og rækkehuse i Gladsaxe og Rødovre bliver formentligt helt eksproprieret. Det, vurderer Vejdirektoratet, bliver en konsekvens af en udvidelse af motorring 3, som skærer tværs igennem Gladsaxe kommune fra omkring Buddingevej til Gladsaxe Ringvej.

I en rapport, som det statslige direktorat offentliggør i dag, fremgår det også, at det fredede Gladsaxe Fort og gravhøjene Sneglehøj og Espehøj bliver berørt af vejens udbygning.

Med en udvidelse fra fire til seks spor vil trafikken stige med op til 16 procent sammenlignet med, hvis vejen ikke bliver udvidet. Det svarer til, at der hver dag vil være op til 13.000 flere biler på vejen om otte år. Til gengæld kommer mange naboer til at mærke mindre til trafikstøjen, skal man tro rapporten. Vejdirektoratet regner nemlig med, at der skal sættes støjafskærmning op på en strækning svarende til næsten 18 kilometer. Alt i alt vil to ekstra vejbaner koste den nette sum af 1.7 milliard kroner.

I løbet af november afholder direktoratet borgermøder i de berørte kommuner, i Gladsaxe sker det tirsdag den 19. november. Og til foråret er det så op til Folketinget at afgøre, om motorring 3 skal udvides.


C: Millionbesparelser på energiforbrug

Der kan spares millioner af kroner ved at reducere energiforbruget i de kommunale bygninger.

Det mener det konservative medlem af miljøudvalget, Henrik Sørensen, som på næste udvalgsmøde

har bedt om en orientering om Gladsaxes samlede energiforbrug og om de tiltag der allerede er gjort og ventes gjort for at spare på energien i kommunen.

"Der er rigtig mange penge at spare ved at gribe miljøregnskabet rigtigt an. Et af de forslag vi har stillet er, at man kan få fremført budget, så man kan veksle energiomkostninger om til energibesparende foranstaltninger", siger Henrik Sørensen.

Gladsaxe endte fornyelig som nummer henholdsvis 45 og 115 i konkurrencen "Årets elsparekommune", og resultatet af konkurrencen afslørede desuden, at kommunens elforbrug i øjeblikket ligger et godt stykke over gennemsnittet.

Gladsaxe har efterfølgende meldt sig ind i Elsparefondens A-klub og dermed forpligter kommunen sig til at handle energirigtigt når der skal købes nye computere, hårde hvidevarer og andet elforbrugende udstyr til rådhuset og de kommunale institutioner.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Sportsstjerner på rådhuset

96 toptrænede sportsfolk folder sig i aften ud på Gladsaxe rådhus.

Traditionen tro har byrådet bedt om at hilse på de idrætsudøvere, der har markeret sig i løbet af året ved enten at vinde medaljer eller ved at rykke op i rækkerne. Ved samme lejlighed bliver årets idrætspris og idrætslederpris uddelt.

"Idrætsmodtagelsen betyder noget for alle de idrætsudøvere, der har ydet en indsats og fået nogle flotte resultater i årets løb. Det er en begivenhed, der bliver set hen til og man er meget glad for at deltage i. Og for sporten så er det en dejlig lejlighed hvor idrætsfolk får mulighed for at møde hinanden på kryds og tværs af idrætsgrænserne, det er jo ellers ikke noget man gør", siger formand for FIG, sportens organisation i Gladsaxe, Ole Lindskov.

Sidste år gik idrætsprisen og idrætslederprisen til henholdsvis den unge skytte Camilla Søemod og Svend Breum Petersen fra Gladsaxe Idrætsforening.

Og hvem der bliver belønnet i år afslører vi Nyhedsmagasinet i morgen.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Socialdemokratisk boligmøde

Hvad skal socialdemokraterne mene om fremtidens boligpolitik?

Det kan stå klarere efter et møde i aften, hvor næstformand for Socialdemokratiet og medlem af Folketinget, Lotte Bundsgaard, lægger sin vej forbi Mørkhøj Skole.

Det er et møde, der skal baseres på erfaringsudveksling fra lokal side med partiets overordnede politik, siger næstformanden:

- Jeg skal fortælle, hvad jeg mener, men samtidig lytte til, hvad de siger i Gladsaxe. For det nytter ikke noget, at man sidder på Christiansborg og lægger politik uden at høre, hvordan det ser ud lokalt. Min politik er, at der ikke kun skal være tale om eje eller lejeboliger, men at det skal være et meget mere fleksibelt boligmarked med blandt andet seniorboliger og andelsboliger, siger folketingsmedlem og næstformand for Socialdemokratiet, Lotte Bundsgaard.

Socialdemokraterne diskuterer boligpolitik fra klokken 19 til 22 i Mørkhøj Skoles kantine på Ilbjerg Allé.