Tirsdag den 5. November 2002


Usikre sportscenterplaner

Fodboldklubben AB´s planer om en sammenlægning med Farum Boldklub og om at overtage dele af Gladsaxe Sportscenter er nu mere usikre end nogensinde, efter at de to øverste bestyrelsesmedlemmer i AB a/s i går trak sig fra deres poster med øjeblikket virkning. Det skete i protest mod klubbens hovedbestyrelse, som i sidste uge tog åbent afstand til AB´s fusionsplaner.
 
I går skulle der have været møde i den arbejdsgruppe, bestående af folk fra henholdsvis AB og Gladsaxe Kommune, som er nedsat for at granske mulighederne for udvikling af det kommunalt ejede Gladsaxe Sportscenter. Men det møde blev på AB´s foranledning aflyst, officielt fordi klubben ikke var færdig med at undersøge finansieringsmulighederne for projektet.
De to nu forhenværende bestyrelsesmedlemmer var hovedkræfterne bag planerne for sportscenterområdet og derfor er det lige nu tvivlsomt, om en ny bestyrelse i samme grad vil prioritere netop det projekt.
Den ny bestyrelse i AB a/s bliver formentlig udpeget på et krisemøde i dag tirsdag.

Ung roer fik Gladsaxe Idrætspris

Han har vundet medaljer ved både europamesterskaberne og verdensmesterskaberne, han er på landsholdet – og så er han årets sportsmand i Gladsaxe.
Den unge roer Lasse Nielsen modtog i går aftes Gladsaxe Idrætspris for sine mange præstationer i kajakken og for sit store engagement i Gladsaxe Kano- og kajakklub.
Prisen består af en bronzestatuette udført af kunstneren Bjørn Nørgaard og 5000 gode danske kroner.
Lasse Nielsen er med sine 18 år den hidtil yngste modtager af Gladsaxe Kommunes Idrætspris.
 
Prisen blev overrakt af borgmester Karin Søjberg Holst ved den årlige idrætsmodtagelse mandag aften på Gladsaxe rådhus.
Her var der også masser af hæder til Hanne-Jette Hinsch fra Gladsaxe Idrætsforening, som blev tildelt idrætslederprisen for sit mangeårige og meget store arbejde i foreningens gymnastikafdeling.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Sø-projekt midlertidigt stoppet

Der er nu blevet stukket en kæp i det hjul, der ellers skulle få gang i det store oprensningsprojekt i Bagsværd sø.
Efter en klage fra Gladsaxelisten har Naturklagenævnet nemlig bedt Hovedstadens Udviklingsråd, HUR, om igen at undersøge projektets indvirkning på det lokale miljø.
Striden står om, hvor vidt en ellesump har direkte forbindelse til søen eller ej, og om projektet er såkaldt VVM-pligtigt.
HUR har tidligere konkluderet, at oprensningsprojektet - altså fjernelsen, afvandingen og bortskaffelsen af bundslammet – ikke vil medføre væsentlige påvirkninger af miljøet og derfor heller ikke medfører krav om den særlige miljøvurdering, VVM.
Det spørgsmål har Naturklagenævnet heller ikke taget stilling til, men med afgørelsen blot bedt HUR om at præcisere ellesumpens placering.
Hvis HURs nye redegørelse munder ud i, at der kræves en VVM-vurdering, så bliver oprensningen forsinket mindst et års tid – så lang tid tager det nemlig normalt at udarbejde en sådan vurdering.

DF: For få oplysninger om kandidater til integrationsrådet

De folkevalgte har ikke mange oplysninger til hjælp, når de skal vælge mellem kandidaterne til Gladsaxes kommende integrationsråd.
Da der for 14 dage siden var opstillingsmøde til rådet blev der valgt seks kandidater og siden har yderligere fire meldt deres kandidatur skriftligt. Ud af de ti skal politikerne nu vælge seks repræsentanter med flygtninge- indvandrer baggrund eller interesse for integrationsarbejdet.
Men de eneste oplysninger politikerne har fået om kandidaterne er deres navne og adresser - og det er altså ikke nok, mener Dansk Folkepartis medlem af økonomiudvalget, Klaus Kjær.
 
"Jeg kan ikke se, om man opfylder de formelle betingelser for valg til integrationsrådet så som alder og bopæl, og jeg kan heller ikke se, om de sådan mere uformelle betingelser de er opfyldt, f.eks. hvem der fortrinsvis har flygtninge- indvandrerbaggrund eller på hvilken måde, kandidaterne har udvist interesse for integrationsarbejdet", siger Klaus Kjær.
 
Økonomiudvalget skal på sit møde i dag tage stilling til, hvem der skal udpeges til integrationsrådet, og Klaus Kjær vil undlade at stemme, hvis der på mødet ikke foreligger flere oplysninger om kandidaterne.
Det er byrådet der endeligt skal udpege Gladsaxes nye integrationsråd.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Røveri mod Mørkhøj-kiosk

Kriminalpolitiet i Gladsaxe eftersøger to danske mænd, der lørdag aften begik røveri mod kiosken på Mørkhøjvej 99.
Mændene kom ind i butikken kort før kl. 22, hvor indehaveren var ved at gøre ugens omsætning op.
Truende med en pistol gennede røverne manden ind på et toilet, hvor han blev låst inde.
Da han lidt senere fik hamret sig ud fra toilettet, blev han mødt af synet af et tømt pengeskab.
Af hensyn til efterforskningen vil politiet ikke oplyse, hvor mange penge, det handler om.
Begge røvere var iført elefanthuer med kasketter ovenpå, mørkt tøj, den ene 180 centimeter høj, den anden 175 centimeter.

Røveri midt i myldretid

Midt i den værste indkøbstrafik lykkedes det lørdag ved et-tiden en ca. 50-årig mand at slentre af sted ud af Fakta på Søborg Torv med et bundt halvtredsere, som han netop havde truet sig til hos en kassemedarbejder.
Den 50-årige stod køen til kassen og havde da også lagt både varer og nogle mønter frem.
Men da det blev hans tur, så truede han med at slå ekspedienten ihjel, hvis ikke hun gav ham penge.
Han fik udleveret et bundt halvtredskronesedler, hvor på han stille og roligt, og uantastet, gik ud af forretningen.
Han blev derefter set gående på Søborg Hovedgade i adstadigt tempo i retning mod København.
Manden beskrives som ca. 180 centimeter høj med gråt hår og gråt fuldskæg.

Ingen hæder til Gladsaxe-firmaer

Det blev ikke til nogen priser for godt integrationsarbejde for de to Gladsaxe firmaer, som var indstillet til arbejdsmarkedsprisen. Det er en pris, som blev overrakt for første gang i går af integrationsministeriet.
Transportfirmaet Connex og Novo Zymes er de to firmaer fra Gladsaxe, der var indstillet blandt i alt 70 private og offentlige virksomheder, men de måtte i går nøjes med klap på skulderen i Tivolis koncertsal, da valget i stedet faldt på et møbelfirma fra Kjellerup, koordinationsudvalget fra Frederikssund, Hundested og Skævinge kommune, Højvang seminarium i Glostrup samt Sønderjyllands Amt.
For at gøre sig fortjent til prisen skal man have gjort en særlig indsats for at fremme integrationen og inspirere andre.
 
Der var omkring 1100 mennesker til stede, da integrationsministeriet overrakte priser i tre kategorier, udover arbejdsmarkedsprisen uddelte integrationsminister Bertel Haarder fra Venstre også en frivillighedspris og en ungdomspris. Den første gik til nærpolitiet i Haderslev, mens Brøndbys "Foreningen Tranens drenge" fik ungdomsprisen.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet