Torsdag den 7. November 2002


Færing sår atter tvivl om integrationsråd

Den færing, som var den indirekte årsag til, at valget til integrationsrådet i Gladsaxe måtte gå om, er på spil igen. Martin Mouritsen overvejer nemlig nu, om han skal kontakte tilsynsråd, indenrigsministerium og en professor i forvaltningsret omkring valget.
Han kunne ikke deltage i det opstillingsmøde, der var til omvalget til rådet og meddelte derfor sit kandidatur skriftligt.
Men den meddelelse er gået tabt undervejs, lige som hans partifælle i CD, Hanne Calbergs ønske om at være suppleant heller ikke var med på den liste af kandidater, som økonomiudvalget forleden havde at vælge mellem, da de skulle indstille seks kandidater til byrådet.
 
Martin Mouritsen er overbevist om, at forvaltningen har modtaget hans mail, og siger, han har fået det bekræftet mundtligt. Men om den forsvundne ansøgning er nok grund til at kræve omvalg, har han endnu ikke taget stilling til.
"Jeg ved ikke, hvad jeg vil gøre, måske henvende mig til tilsynsrådet, indenrigsministeriet og så høre en professor i forvaltningsret om, hvad jeg skal gøre. Men det er en grov fejl, som byrådet vel heller ikke kan være tjent med", siger Martin Mouritsen, som er formand for CD i Gladsaxe.
Han har nu skriftligt henvendt sig til borgmester Karin Søjberg Holst og udbedt sig en forklaring.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Grundejere kritiserer Vejdirektoratet

En rapport fra Vejdirektoratet har ikke givet grundejerforeningerne i Gladsaxe ro i sindet, selv om direktoratet her lover næsten 18 kilometer støjafskærmning langs motorringvej 3, hvis denne bliver udvidet fra fire til seks baner.
Formanden for Stengaardens Grundejerforening, Volmer Hegvad, er godt tilfreds med afskærmningen, men mener, at vejdirektoratet taler med to tunger, når det drejer sig om vejbelægningen. I rapporten står der, at forslaget omfatter en belægning, der støjer mindre end den nuværende type, men på et møde med grundejerne i sidste uge har Vejdirektoratet udtrykt skepsis overfor netop den støjdæmpende asfalt, en såkaldt drænasfalt.
Og det undrer Volmer Hegvad. "De to udsagn står i skærende kontrast med hinanden, og det er underligt, at Vejdirektoratet helt har afvist drænasfalten, fordi den har mange fordele, blandt andet er det den mest støjdæmpende belægning og så er den mere trafiksikker i regnvejr", mener formanden for Stengaardens Grundejerforening Volmer Hegvad.
Han opfordrer alle til at møde op til borgermødet den 19. november, hvor Vejdirektoratet inviterer interesserede Gladsaxe-borgere til at høre nærmere om rapporten.
 
Ifølge Vejdirektoratet udelukker de to ting ikke hinanden. I hovedforslaget foreslår de en belægning, der dæmper støjen mere, end den asfalt, der i dag ligger på vejen. Det er ikke den omtalte drænasfalt, der er den bedste støjdæmper, men en anden, som dæmper støjen, men ikke så meget som drænasfalten. Når direktoratet har fravalgt den type belægning, så skyldes det, at den er dyrere og samtidig er der øget risiko for uheld i frostvejr.

Advarsel mod forbudt pyramidespil

"Indbetal 20.000 kroner og tjen styrtende med penge".
Sådan lyder opfordringen fra et udenlandsk firma, der via computerdisketter og en internethjemmeside er ved at sprede et lotto- og aktiespil.
Bedrageriafdelingen har efter en anmeldelse mandag set nærmere på sagen, og der er tilsyneladende tale om en afart af de ulovlige pyramidespil.
 
Pyramidespil har på det nærmeste kastet hele nationer og masser af enkeltpersoner ud i økonomisk ruin og blev ved en særlov forbudt herhjemme for godt halvandet års tid siden.
Spillene går ud på at få lokket nye spillere med ind og høste af deres økonomiske bidrag og så blive ved og ved og bare blive rigere og rigere.
Men alt hvad deltagerne som regel får ud af spillet er en lang næse og en tom pengepung.

AB vil alligevel ikke forloves med Farum

AB og Farum får alligevel ikke en fælles professionel overbygning.
Den udmelding kommer mindre end to uger efter, at de to klubber efter bestyrelsesmøder kundgjorde, at de to aktieselskaber nu arbejdede på at skabe et fælles superligamandskab.
I mellemtiden er formand og næstformand i ABs bestyrelse gået af, og den resterende bestyrelse besluttede så i går at skrinlægge planerne om en fælles overbygning.
I en pressemeddelelse fra AB A/S begrundes det med, at "de to bestyrelsesmedlemmer, der primært stod for kontakten til Farum boldklub, er udtrådt af bestyrelsen."
 
De to øverste bestyrelsesmedlemmer i AB A/S trak sig angiveligt i protest mod klubbens hovedbestyrelse, som i sidste uge tog åbent afstand til AB´s fusionsplaner. Og nu viser det sig altså, at modstanderne af en fusion trak det længste strå, i hvert fald i denne omgang.

Indkøbsordning fungerer!

Efter flere års fumlen og famlen ser det nu ud til langt om længe at være lykkedes for socialpolitikerne at finde en madindkøbsordning, der fungerer for brugerne, Gladsaxes hjemmehjælpsmodtagere.
For flere år tilbage var madindkøb og tøjvask en del af hjemmehjælpernes arbejde, men siden blev de to dele skilt ud.
Men hverken vekslende madindkøbsordninger eller tøjvasken har hidtil fungeret efter hensigten.
I maj i år gik hovedansvaret for madindkøb så tilbage til kommunen, og det med positivt udfald.
 
På et halvt år er der således kun én, der har klaget over indkøbsordningen, hvor der tidligere typisk blev klaget flere gange hver uge.
Socialudvalgsformand Erling Schrøder, Socialdemokraterne, er da også svært tilfreds: "Vi har åbenbart fundet de vise sten med denne opdeling, hvor hjemmehjælpsmodtageren selv kan vælge mellem at få 200 kroner til hjælp til at få bragt varer ud, eller at få varerne købt og bragt af kommunale medarbejdere. Under alle omstændigheder sikrer kommunale medarbejdere telefonisk, at der ikke sker misforståelser omkring indkøbene".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Fest for de unge

Når nu indbydelser til julearrrangementerne vælter ind og der skal krydses af i en overfyldt kalender, så skal Gladsaxes unge borgere også overveje, om de skal holde fredag den sjette december ledig.
Her inviterer Gladsaxe kommune nemlig til fødselsdag for alle de borgere, der er fyldt 18 år siden december sidste år.
Det mener borgmester og følge nemlig er så stor en begivenhed, at de unge inviteres til en hyggeaften på rådhuset.
Det er efterhånden blevet en tradition, at de omkring 18-årige får lejlighed til at markere deres myndighed med en fest på Gladsaxe Rådhus, og i år det stand-up komikeren Anders Matthesen, der står for underholdningen. Sidste frist for tilmelding er den 25. november.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet