Tirsdag den 12. November 2002


Skifter fra CD til Venstre

Centrumdemokraternes eneste medlem af Gladsaxe byråd forlader nu partiet og melder sig ind i Venstre.

Det er under et år siden, at Lone Yalcinkaya med over 500 personlige stemmer blev valgt ind i byrådet for CD ved kommunalvalget, men siden da er hun blevet så glad for samarbejdet med Venstre, at hun i går aftes meddelte sin vælgerforening, at hun nu er venstrekvinde, fordi hun ikke længere er enig med CD´s udlændingepolitik.

- Man må tage det alvorligt, hvis det danske samfund ikke kan tage flere flygtninge og indvandrere, og den udvikling synes jeg ikke, at CD har taget til efterretning. Jeg er mere enig med Venstre, også omkring spørgsmålet om modersmålsundervisning, som jeg ikke er sikker på er vigtig. At CD´s formand siger, mit skift også skyldes, at jeg ikke mener, jeg har haft indflydelse nok på landsplan, må stå for hans regning. Jeg har stået stærkt i CD, og jeg går ikke, fordi jeg er sur. Det har været længe undervejs, og nu har jeg truffet en beslutning, siger Lone Yalcinkaya, som mener, at de vælgere, der stemte på hende sidste år, vil kunne acceptere hendes nye politiske tilhørsforhold.


Forsker langer ud efter folkeskolen

De unge er alt for dårligt uddannede fra folkeskolen. De har så ringe kundskaber, at mange ikke kan gennemføre, endsige påbegynde en erhvervsuddannelse.

Det mener i hvert fald forskningsleder fra Amternes og kommunernes forskningsinstitut, Torben Pilegaard Jensen. Han er foredragsholder, når Gladsaxe Erhvervsråd i aften holder konference om "De unge og erhvervslivet":

- De unge har så dårlige kundskab indenfor for eksempel matematik, at de ikke kan gå på en erhvervsuddannelse. Og en tredjedel af de unge, der stopper uddannelsesforløbet efter folkeskolen kommer aldrig i arbejde. Og det er et stort problem, både for den enkelte unge, der bliver marginaliseret, men det er så sandelig også et samfundsøkonomisk problem, især som arbejdsmarkedet ser ud i dag, hvor der indenfor mange områder er mangel på kvalificeret arbejdskraft, siger Torben Pilegaard Jensen.

Han mener, der er al grund til at sætte ind på området. Han nævner blandt andet vigtigheden i at have en velfungerende skolevejledning og henviser i øvrigt til det uhensigtsmæssige i, at 11.000 unge står i kø til en erhvervsuddannelse. Det fortæller han mere om ved erhvervskonferencen i aften, og det er ved samme lejlighed, at årets virksomhedspris bliver overrakt. Hvem det bliver, fortæller vi i Nyhedsmagasinet i morgen.


Andenplads til brass-band

Sølvmedaljer ved dette års danmarksmesterskab får ikke FDF Gladsaxe Brass Band til at miste jordforbindelsen, selv om dirigent Carl Viggo Jespersen naturligt er glad for resultatet i 3. division:

- Det giver da selvtilliden et hak opad, men vi har altså ikke fået større ambitioner. Vi vil gerne øve og blive bedre, men det skal stadig være sådan, at det er indenfor rækkevidde for de nye og unge at komme med, når de har øvet og at de ikke føler, det er for svært at komme med i orkesteret, siger Carl Viggo Jespersen.

Han mener, at målet for FDF-orkestret er at blive bedre selv, snarere end at blive bedre end andre.

Skulle man have lyst til at opleve det 36 mand store orkester, så vil der være lejlighed til det mandag den 9. december, hvor brass-bandet giver koncert i Søborg Kirke.


Ingen badedyr i svømmehal

Rygerne skal placeres i et glasbur, og så man ikke medbringe sit badedyr eller sin snorkel.

Sådan lyder nogle af ønskerne til reglementet for den nye svømmehal, der åbner i Bagsværd midt i næste måned.

Det med glasburet til rygerne bliver nu nok ikke til noget, men erstattes formentlig af røgfri områder og måske et lille særskilt lokale til rygerne.

Men forbudet mod badedyr og snorkler kommer til at holde stik – de må ikke tages med ind i svømmehallen.

Til gengæld må man så meget andet, ifølge det reglement, der er på vej til at blive vedtaget, fx bade i varme bade og medbringe mad, blot det ikke overstiger madpakke-niveau.

Reglementet for svømmehallen er en sag, der skal afgøres politisk.


Med på en kigger

Risikoen for frost er som bekendt overhængende på denne tid af året, men hvorfor ikke få det bedste ud af det?

Man kunne for eksempel spejde mod stjernerne, som kan ses i al deres glans på en frostklar aften.

Og i Gladsaxe kan man oven i købet få en guidet tur til stjernerne i Gladsaxe skoles observatorium, man skal bare ringe til Volmer Hegvad, som er stjernekigger om en hals:

- Man kan jo kigge på stjerner hele året, bare ikke i de lyse nætter, men når frosten sætter ind, er det oplagt, for så er det stjerneklart. Man kan bare ringe til mig og aftale en tid, så tager jeg med op til observatoriet og fortæller mere om stjernerne. Det er ligegyldigt, om man er alene eller flere, men helst ikke over 15, siger Volmer Hegvad.

Hans telefonnummer er 44 98 98 65.