Torsdag den 14. November 2002


Tillidsmand købt ud af skraldefirma

Den politisk aktive skraldemand, Ole Rasmussen, bliver nu købt ud af det vognmandsfirma, han gennem 22 år har kørt skrald for.
Firmaet, Christianslyst, er nemlig sat til salg, men købelystne kunder har sat som betingelse, at den handlekraftige tillidsmand ikke følger med i købet.
"Jeg har været langt fremme i skoene omkring udliciteringen af skraldeordningen, jeg har været efter det nye firma, HCS, for at de skulle opfylde kontrakten, jeg er gået til tilsynsrådet med samme kontrakt, og så er jeg faglig aktiv som brancheklubformand for alle skraldemænd i Danmark. Der er derfor ingen, der vil købe Christianslyst, så længe jeg er der. Så nu er jeg blevet købt ud med en fratrædelsesordning", siger skraldemand Ole Rasmussen, der ud over at være brancheklubformand også har tillidshvervet som byrådsmedlem for liste Å, Skraldelisten, i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Plejehjemsbeboere skal give skriflig samtykke til samarbejdsbog

Nu bliver der strammet op på reglerne for den såkaldte samarbejdsbog, der bruges til kommunikation mellem pårørende og ansatte på Gladsaxes plejehjem.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så har embedslægeinstitutionen netop vurderet, at samarbejdsbogen klart overtræder plejehjemsbeboernes rettigheder både når det gælder hensynet til privatliv, retten til tavshedspligt og retten til at frabede sig, at oplysninger bliver givet videre.
 
Om 14 dage skal socialudvalget diskutere kritikken, og på byrådets møde i går aftes afslørede udvalgsformand Erling Schrøder, hvad det er for nogle ændringer, der kan være på vej.
"I dag er borgerne informeret om samarbejdsbogen via det man kalder informeret samtykke. Vi vil nok fremover kræve en skriflig samtykke, sådan at alle har skrevet under på, at de har modtaget denne samarbejdsbog og at den kan bruges til formålet", sagde udvalgsformanden..
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Utryg aftenåbning på bibliotek

De ansatte på Høje Gladsaxe bibliotek må fortsat leve med en aftenåbningstid, der er utryg for personalet, i hvert fald indtil videre.
Grupper af unge chikanerer i perioder bibliotekets kunder og især personale ganske groft f.eks. ved at blive tiltalt som "luder" og få tildelt lussing og verbale udgydelser af værste skuffe.
 
I øjeblikket er det specielt i den sene åbningstid, og når butikkerne i det øvrige center er lukket, at de hærgende unge dukker op.
Derfor var der fra den kommunale forvaltnings side i første omgang lagt op til en politisk beslutning om at lukke biblioteket tidligere på aftenen.
Men da sagen skulle behandles i kultur-, fritids- og idrætsudvalget tirsdag, var sagen pillet af dagsordenen for at afvente resultatet af et fællesmøde, hvor også socialforvaltningen og fællesledelsen i Høje Gladsaxe deltager.
 
Kunderne i biblioteket er for længst begyndt at lugte lunten og bliver i stigende grad væk fra bogreolerne på de tidspunkter, hvor de unge er kendt for at husere.

Dankorttyv videofilmet

Et stjålet dankort fra en kunde i en motionsklub i Gladsaxe sportscenter er på mindre end et døgn blevet misbrugt for mere end 4.000 kroner.
Motionisten opdagede, at kortet var væk mandag aften, men selv om han hurtigt fik spærret kortet, så er der blevet kørt taxa og overnattet på hotel i København for i hvert fald det nævnte tusindbeløb.
PBS eller banken holder efter de gældende regler den frastjålne skadesløs, mens både taxaselskab og hotel selv kommer til at hænge på regningerne, fordi de ikke tjekkede dankortindehaverens pinkode.
I øvrigt er det kun et spørgsmål om tid, førend dankorttyven bliver anholdt – politiet har nemlig fået de fineste optagelser af manden fra hotellets overvågningskamera.

Det feminine amt

Kvinderne er stærkt i overtal i Københavns Amt.
Hver fjerde amtslige ansatte er mand, mens resten, det vil helt præcist sige 74 procent, er kvinder.
Det viser en ligestillingsredegørelse, som den amtslige forvaltning er i gang med at lægge sidste hånd på. Af den fremgår det endvidere, at statistikken også er gældende for lederposterne. Kun på det allerøverste lederniveau, der tæller i alt 26 mennesker, er der en overvægt af mandlige chefer.
Og alt tyder på, at mændene også i de kommende år er i undertal på amtets arbejdspladser, for ser man på de nyansatte, er kønsfordelingen den samme.
 
Københavns Amt skriver hvert andet år en ligestillingsredegørelse, som ikke kun beskriver kønsfordelingen blandt amtets ansatte, men også ser på den etniske baggrund. Og i år viser tallene, at 3,8 procent af den amtslige medarbejderstab er indvandrere og efterkommere fra tredjeverdenslande, mens den gruppe i befolkningen udgør 8,6 procent.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet