Onsdag den 27. November 2002


Hashklub skaber utryghed

En række beboere på Andersen Nexø Vej i Søborg er så utrygge over en hashklub på vejen, at de nu har lavet en underskriftsindsamling for at få politiet til at lukke klubben.
Om der reelt er tale om en hashklub ligger endnu uklart hen, men faktum er, at beboerne føler sig truet af de mennesker, der kommer på lokaliteten. Senest understreget af et røveri mod en ung beboer fra vejen, der angiveligt skulle være blevet begået af en af klubbens kunder.
Den formodede hashklub er formentlig opstået i kølvandet på en lignende klub, der tidligere på året blev lukket på Solnavej i Søborg.
Faktisk har der været formodninger fremme om, at der i den ene nu lukkede klubs sted er trådt tre nye ind på markedet.
Narkotikaafdelingen hos Gladsaxe politi bekræfter underskriftindsamlingen og et ledsagende brev fra beboerne, men er endnu ikke nået så langt i efterforskningen, at den administrative procedure imod en lukning er sat i gang.
Først skal det nemlig overhovedet konstateres, at der er tale om en hashklub.

Christianehøj i kommunens søgelys

Dagcentret Christianehøj i Søborg står over for ændringer til næste efterår.
Gladsaxe kommune vil nemlig opsige og genforhandle driftsaftalen med den selvejende institution.
Christianehøj er et dagtilbud for ældre fysisk- og psykisk handikappede samt lettere sindslidende. Dagligt bliver centret besøgt af 50 til 60 mennesker
Men på grund af en ændring i fordelingen af udgifter mellem amter og kommuner får Gladsaxe nu mindre refunderet fra Københavns Amt per bruger på dagcentret. Derfor ser den kommunale socialforvaltning gerne, at udgifterne til Christianehøj ikke overstiger det beløb, som andre tilbud i kommunen koster.
Samtidig foreslår forvaltningen, at det ikke kun er dagcentret selv, der skal vurdere, hvem der kan komme på Christianehøj, men at kommunen også skal kunne henvise eller afvise.
En konsekvens bliver sandsynligvis, at brugere over 67 år på længere sigt ikke længere vil få tilbud om at komme på Christianehøj, men derimod bliver henvist til kommunens egne tilbud.
Politikerne i socialudvalget skal i dag tage stilling til embedsmændenes forslag, inden de kommer med en anbefaling til deres kolleger i økonomiudvalget.

Medlemmer af integrationsråd udpeget

"Grundlaget for at udpege personerne er stadig for spinkelt – vi kender ikke de enkeltes baggrund for at stille op til integrationsrådet, derfor har vi stemt imod", siger Dansk Folkepartis medlem af økonomiudvalget i Gladsaxe, Klaus Kjær.
Det er specielt de seks medlemmer med indvandrerbaggrund eller blot med interesse for integrationsarbejde, der rent udpegningsmæssigt har voldt problemer.
Eksempelvis har en Gladsaxe-borger med færøsk baggrund fra starten af gerne villet med i rådet.
Men først mente flere politikere ikke, at han så at sige var indvandrer nok til at komme med.
Efter en længere politisk diskussion blev kandidatkredsen så udvidet til også at indeholde folk med interesse for integrationsarbejde, uden at de nødvendigvis selv behøvede at være flygtninge eller indvandrere.
Dermed var færingen kvalificeret på flere måder, men ved den nyligt afholdte valghandling skete der det uheldige, at brevet med hans kandidatur blev væk.
Derfor blev den foreløbige politiske udpegning af rådsmedlemmerne i første omgang udskudt, og da økonomiudvalgets medlemmer i går pegede medlemmerne ud, så blev der ikke plads til færingen.
Integrationsrådet består af 14 medlemmer, hvoraf de seks altså skal have flygtninge/indvandrerbaggrund eller have interesse for integrationsarbejde.
De otte øvrige medlemmer kommer fra skoleråd, sportsverdenen, boligselskaberne og arbejdsmarkedets parter.

40 dage i fængsel for at spytte på betjente

Retten i Gladsaxe har idømt en 24-årig mand 40 dages ubetinget fængsel for vold og injurier mod tjenestemænd.
Politiet blev en aften midt i juni kaldt ud til en golfklub. Meldingen i politiradioen lød "mand amok". Ved ankomsten holdt to mand den 24-årige nede, mens han blev lagt i håndjern af politiet. Da han tidligere havde skåret sin hånd i et forsøg på at komme ud af en glasdør, ringede de efter en ambulance. Den tiltalte udspyede alle sprogets mest fornærmelige gloser imod de to betjente, og i ambulancen lykkedes det ham at aflevere en ordentlig spytklat på den ene betjents uniformsjakke.
Den læge af anden etnisk oprindelse, som behandlede ham på skadestuen, overfusede han med racistiske kommentarer.
Og den overordnede politimand, som senere fulgte den ophidsede unge mand til detentionen i Gladsaxe, blev også udsat for den 24-åriges hang til at spytte, da en spytklat ligeledes havnede på hans uniform.
Den 24-årige forklarede, at han havde været sanseløst beruset og kun huskede at have knust en rude. En enig domsmandsret mente dog ikke, at beruselsen på nogen måde fratog ham ansvaret og lagde vægt på, at politiet ikke skal stå model til hvad som helst.
Den tiltalte ankede dommen.

Forening risikerer udelukkelse fra lokalelån

Et økonomisk mellemværende på godt 4000 kroner mellem Gladsaxe Kommune og Sammenslutningen af Unge Individer kan betyde, at den lokale forening bliver nødt til at stoppe sine aktiviteter.
Sammenslutningen af Unge Individer har gennem en årrække arrangeret ungdomsfester på henholdsvis Egegård og Stengård skole, men på trods af flere rykkerbreve, så mangler foreningen stadig at betale en regning på ca. 4000 kroner for leje af lokaler efter klokken 23.
Men foreningen har simpelthen ikke pengene. Der er nemlig underskud på kontoen, forklarer formand Esben Berger.
"Vi har lavet nogle fester, som har været for dyre i forhold til de indtægter, vi har haft. Det skyldes ikke, at festerne har været forsømt eller der ikke kom mennesker, men det har simpelthen været
sådan, at der har været for mange mennesker, dvs. de aktiviteter vi har haft i forbindelse med sikkerheden, har været forhøjet".
Folkeoplysningsudvalget skal på sit møde i dag beslutte, om foreningen nu skal udelukkes fra at låne lokaler og søge om tilskud indtil regningen er betalt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet