Fredag den 29. November 2002


Millionbedrageri hos bilhandler

Kriminalpolitiet i Gladsaxe har nu indledt efterforskningen af et muligt bedrageri og underslæb i størrelsesordenen 8,4 mio. kroner mod et større automobilfirma i Søborg.

Firmaet gik i betalingsstandsning i starten af november, og en tilsynsførende udpeget af Sø- og handelsretten indledte derefter en nærmere undersøgelse af firmaets regnskaber.

Det har nu ført til en anmeldelse mod den tidligere daglige leder, der også er en af autofirmaets aktionærer.

Gladsaxe politi har fået 170 bilag i sagen, og to mand er sat på efterforskningen, oplyser bedrageriafdelingens chef, Henning Nielsen, til Nyhedsmagasinet.


Skuffet over sommerlukning

"Meget, meget trist".

Sådan lyder reaktionen fra beboerformanden i Værebro Park på perspektivet om, at den nye svømmehal i Bagsværd på grund af personalemæssig underdimensionering skal holde lukket i juli måned.

Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så er den nye svømmehal udstyret med tre bassiner, men personalenormeringen er opgjort ud fra, at der kun var et bassin.

Nu er der altså tre, og af sikkerhedshensyn skal der derfor være flere på arbejde, end de første beregninger angav.

Personalet skal som andre holde den lovbefalede ferie, og dermed er der lagt op til en sommerlukning af hallen.

Det vækker ikke stor begejstring hos formanden for de knap 3.000 beboere i Værebro, Egil Dræger: "Det er jo ikke ligefrem, fordi børnene herude rejser voldsomt meget om sommeren, og det ville jo være alle tiders tilbud til dem i lige præcis den periode".


Ung kvinde tiltalt for vold mod taxachauffør

En ung kvinde stod i går tiltalt i retten i Gladsaxe for at have slået og sparket en taxachauffør.

Kvinden tog en aften i september en vogn hjem fra København til Høje Gladsaxe, men ved ankomsten opdagede hun, at hun ikke havde penge nok med, og hun bad derfor taxachaufføren om at gå med op i lejligheden for at hente restbeløbet. Her opdagede hun, at hun havde glemt sin jakke og sine nøgler på diskoteket inde i København. Chaufføren truede med at melde sagen til politiet, men hun bad ham lade være, da hun har en dom i forvejen. Det nægtede taxaføreren, og herefter opstod håndgemænget.

Kvinden forklarede i retten, at hun havde følt, manden overskred hendes personlige grænse ved at fastholde hende i armene og at det var derfor, hun slog og sparkede ham.

Retten nåede ikke af afsige dom i går, da det eneste vidne i sagen ikke var mødt.

Den unge kvinde fik i 2000 en psykiatrisk behandlingsdom for et røveri. Og udover skyldsspørgsmålet skal retten senere tage stilling til, om præmisserne for at anvende en lignende dom i denne sag er tilstede. Anklageren mener, den tiltalte er egnet til en almindelig straf efter straffelovens voldsparagraf.

Sagen afgøres ved et retsmøde kort for jul.


Hjælp på vej til demente

Efter tre års planlægning får Gladsaxe nu en demens-politik.

Den indebærer blandt andet et øget samarbejde med de praktiserende læger og generelt mere information om demens.

Det er en sygdom, som rammer cirka hver 15. dansker over 65 år og i Gladsaxe-tal svarer det til godt 700 borgere, der er demente.

Og for de borgere og deres pårørende kan de kommende tiltag være en stor hjælp, men hvorfor det har taget tre år at finde frem til en demenspolitik, fortæller næstformand for socialudvalget, Jens Thind-Andersen fra Socialdemokraterne:

- Ting tager tid, og det har været vigtigt for at få belyst sagen til grunds først. Det er især væsentligt få diagnosticeret demensen, for i nogle tilfælde kan der være tale om andre årsager til, at den ældre bliver lidt diffus, for eksempel dehydrering. Men nu har vi fastlagt indsatsområderne og det skulle meget gerne give de demente og deres pårørende trygge rammer, siger Jens Thind-Andersen.

Gladsaxe kommune tager hul på demenspolitikken med møder med praktiserende læger, information og styrkelse af personalets uddannelse i løbet af næste år, og i 2004 vil forvaltning og politikere etablere støtteordninger for pårørende samt undersøge mulighederne for alternative dagtilbud til demente.

Det kan for eksempel være naturoplevelser i skoven eller i en kolonihave.


Mere politik fra Klaus Kjær

Dansk Folkepartis Klaus Kjær bliver mere synlig i det politiske billede det næste lille års tid.

Klaus Kjær, der i dag er medlem af Gladsaxe byråd, sad også frem til valget sidste år i folketinget.

Alle folketingsmedlemmer, der ryger ud af tinget, får et såkaldt eftervederlag i to år. Det første år er skattefrit, mens vederlaget i år to modregnes i lønnen.

Derfor har Klaus Kjær besluttet at tage orlov fra sit civile job og i stedet kaste sig over politikken fuldtids, også udenfor kommunegrænsen.

Et af målene er at få et kredsmandat. I øjeblikket er han opstillet i Slagelse i Vestsjællands amt, men andre kredse, eksempelvis et af de ni i Københavns amt kunne også være interessant.

Som da Klaus Kjær selv sad i folketinget, så er det skattepolitikken og skattereformer, der er den store interesse.


Julen kan begynde

Gløgg, varm kakao og Gladsaxe Pigegarden er i dag med til at festliggøre tændingen af årets juletræ på Gladsaxe Rådhusplads.

Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst tænder træet klokken 17 i dag, men også andre prominente gæster har lovet at dukke op.

For de mindste vil det nok være julemanden, der uddeler slik, som vil begejstre mest, men både de og andre kan også nyde synet af det 14 meter høje træ, der har boet i Gribskov i Nordsjælland hele sit 35-årige liv.

Nu står det altså ved Gladsaxe Rådhus og får tændt sine 400 pærer i dag.