Tirsdag den 15. Oktober 2002


Trusler mod vidner

To 16-årige piger er blevet truet af et par unge voldsmænd til at trække vidneudsagn tilbage.
Pigerne har overfor politiet vidnet om, hvordan de to unge mænd på henholdsvis 17 og 18 år tidligere på måneden havde slået et par festdeltagere på Dickens Allé i Søborg.
I weekenden opsøgte mændene den ene pige for at true hende til at ændre forklaring.
Samme blev forsøgt overfor den anden pige, men da hun ikke var at træffe, gik det i stedet ud over en lillebror, der i utvetydige vendinger fik fortalt, hvad der ville ske med søsteren, hvis hun fastholdt sin vidneforklaring.
 
Begge forsøg på at true vidnerne blev anmeldt, og i weekenden blev mændene anholdt og varetægtsfængslet. Den 17-årige for tre gange 24 timer, den 18-årige i 11 dage.
Begge bliver nu sigtet efter straffelovens §123, der kan give op til seks års fængsel eller bøde under formildende omstændigheder.

Problematisk placering af tørringsanlæg

Selvom Venstres gruppe i Gladsaxe byråd går ind for oprensningen af Bagsværd sø, så er samme medlemmer langt fra enige i placeringen af det anlæg, hvor til bundslammet suges op og udtørres.
Det skal nemlig stå ved en lille parkeringsplads ved Frederiksborgvej og Helmsvej i udkanten af skoven, hvor det ifølge Venstres Ebbe Skovsgaard kan få uheldige konsekvenser for mennesker og miljø: "Den foreslåede placering ligger tæt på en drikkevandsboring og en mose, så hvis uheldet er ude, kan der ske store skader. Den større parkeringsplads lidt længere ude af Frederiksborgvej er en bedre placering. Der er ingen naboer og ej heller skrøbeligt miljø som eksempelvis en vandboring".
Ebbe Skovsgaard har nu stillet en række spørgsmål til den tekniske forvaltning om anlæggets placering.

Sikrere skolevej – mere støj

Beboerne omkring skolerne i Gladsaxe kan godt begynde at forberede sig på en ugentlig dag med støj mellem kl. 4-7 om morgenen.
I hvert fald frem til den 1. juli. Så længe har skraldevognsfirmaet HCS nemlig fået lov til, på prøve, at samle dagrenovation ind på det meget tidlige og skæve tidspunkt.
 
Dispensationen er blevet givet, fordi flere skoler har beklaget sig over de store skraldevognes tilstedeværelse, mens der er børn på vej til skole.
Ordningen evalueres til juli, og vejer børnenes sikkerhed større end antallet af mulige støjklager, så bliver der formentlig givet yderligere en dispensation.

Blindekampagne rettet mod cyklister

"Ser du stokken – så ring med klokken".
Sådan lyder der mundrette slogan for årets store kampagne fra Dansk Blindesamfund.
Kampagnen den starter i dag og er især målrettet cyklister, fortæller Mette Olsen fra Dansk Blindesamfunds Gladsaxe-kreds. "Det er som regel cyklisten, der kan være vanskelig at høre i den almindelig "gadestøj". Man kan altid høre, når der kommer en bus, bil eller knallert, men cyklisten er meget ofte svær at høre. Og hvis man så står og venter og skal krydse en vejbane eller cykelsti, så vil man meget ofte være i et eller andet faremoment, fordi man ikke kan høre noget og tror der er fri bane. Så går man, for måske et øjeblik efter at opdage, at der er en cykel i fuld fart på vej i retning mod én".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Miljøkonference for boligselskaber

Hvordan står det til med miljøet i boligselskaberne i Gladsaxe?
Det spørgsmål skal en konference senere på måneden være med til at give svar på.
De enkelte afdelingsbestyrelser ude i boligafdelingerne og ejendomsfunktionærerne er alle inviteret af Projekt Grøn Guide, der vil sætte fokus på mulighederne for at få renere luft, jord og vand, og så måske oven i købet få forbedret økonomien.
Konferencen byder på inspiration fra flere beboelsesområder i Gladsaxe, der har gjort erfaringer med grønne omgivelser og med forsøg med anderledes affaldshåndtering.
Konferencen holdes i Borgernes Hus den 30. oktober.

Einsteins Hjerne på hovedbiblioteket

Hvem kunne ikke godt tænke sig at låne selveste Einsteins Hjerne, om ikke andet, så bare for en enkelt dag.
Drømmen bliver nu til virkelighed, når der i næste uge er indvielse af et nyt område på hovedbiblioteket forbeholdt de yngste lånere.
 
"Dét, det primært er tænkt til er, hvis der kommer en gruppe og skal skrive projektopgave, så har vi sørget for, at der er god plads til det og vi har ryddet rundt på bøgerne, så meget af dén faglitteratur man normalt skal bruge til opgaver, den står lige omkring området. Og så har vi fået to nye computere med internetadgang, scanner og printer, så det simpelthen er muligt at lave sin opgave færdig her på stedet", fortæller bibliotekar Birgit Hald.
 
Det nye område Einsteins Hjerne er indrettet i samarbejde med hovedbibliotekets kontaktgruppe for børn og unge.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet