Torsdag den 17. Oktober 2002


Smadrede ruder for 200.000 kroner

Gerningsmændene bag smadrede ruder for omkring 200.000 kroner i Værebro-området i Bagsværd er nu fundet, og det har vist sig at være meget unge gerningsmænd på ned til 11 år.
Det foretrukne mål for de rudesmadrende unge har været institutioner og skoler, men hele området har været generet af det.
Derfor blev de knuste ruder taget op på et netværksmøde i sommer, og siden da har vinduerne kunne være i fred. På mødet deltog blandt andre repræsentanter for ordensmagten og boligforeningerne, fra sidstnævnte kategori fortæller Egil Dræger, beboerformand for Værebro Park-bebyggelsen, hvad der er sket siden mødet:
"Dem, der har stået bag de knuste ruder, er nu fundet, og vi har derfor grund til at håbe, at vi har fået sat en stopper for det foreløbigt. Det er ikke til at sige, om det vil gentage sig, men forhåbentligt vil andre unge tænke sig om en ekstra gang, når det rygtes, at der er blevet grebet ind overfor det", siger Egil Dræger.

Stak af fra røveriforsøg

Kiosken på Buddinge Hovedgade 221 blev tidligt i går eftermiddag udsat for et røveriforsøg.
En ikke-dansktalende mand iført lyst jakkesæt og slips henvendte sig til ekspedienten og spurgte, om han måtte få lov til at vise nogle vareprøver, hvorefter han åbnede en rejsetaske og trak en kniv frem. Han forsøgte at true sig til kassebeholdningen, men da ekspedienten satte sig til modværge og påkaldte kolleger i kælderen, valgte gerningsmanden at stikke af.
Han beskrives som værende mellem 30 og 35 år, 175 – 180 cm høj og almindelig af bygning og mørkblond kort hår. Og han blev set køre afsted i retning mod Bagsværd i en rød bil, formentlig af mærket Volvo, og med hollandske nummerplader. I bilen sad yderligere to personer.

Vejledningscenter i Gladsaxe

Folkeskolerne skal ikke selv bestemme, hvor mange penge og tid, der skal bruges på vejledning af eleverne i forhold til valg af uddannelse.
Det ligger der i et reformforslag fra undervisningsministerens side. Et forslag, der hvis det vedtages, træder i kraft fra august 2004.
Som noget nyt er det tanken at etablere 50 fælleskommunale centre, hvor ekspertisen samles, og som får ansvaret for vejledningen.
Et af centrene kunne meget vel komme til at ligge i Gladsaxe, hvis det står til børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase: "Hvis loven vedtages, så vil det da være interessant med et center placeret og drevet her i kommunen. Vi har i forvejen en lang og god tradition for et velfungerende skole- og ungdomsvejledningssystem, lige som vi kører flere forsøg i det regi".

Spunsvæg på banen

Der er ikke rejst erstatningskrav fra naboerne til ABs baner i Bagsværd efter forårets oversvømmelser.
Heftige regnskyl sendte masser af vand ned i baghaverne hos villaejerne på vejen Haremosen, nabo til fodboldbanerne.
Det resulterede i, at der blev rokeret godt og grundigt rundt på et sæt nylagte havefliser, at et havehus på det nærmeste blev undermineret og at jord, muld og grus blev skyllet bort.
Et par læs kommunal ral og muld samt en fliseomlægning har tilsyneladende foreløbig tilfredsstillet hus- og haveejerne, og med den kommende spunsvæg, så skulle vandpantomimen være ovre for denne gang.
På tirsdag har Gladsaxe kommune inviteret de små 20 naboer til informationsmøde om projektet med spunsvæggen og faskinen, der til sammen skal sikre mod fremtidige oversvømmelser.

Konservative klar til at generobre taburetter i byrådet

Det konservative folkeparti i Gladsaxe er trukket i arbejdstøjet – målet er at generobre taburetter i byrådet.
Selvom der er tre år til det næste kommunalvalg, så er de konservative allerede i fuld gang med at tænke valgkamp. Og derfor har partiet nu nedsat et udvalg, med én klar mission.
"Vi er kede af, at man af vores trofaste vælgere ikke stemmer på os mere. Dén negative spiral skal vi have vendt. Borgerne i Gladsaxe skal vide, at der er et konservativt folkeparti, og når de stemmer borgerligt, så er det dér, de skal sætte deres stemme, og ikke på Venstre, som de har gjort ved de sidste valg, så vi kan få ligeså mange medlemmer af byrådet, som vi havde i vores storhedstid, hvor vi besad 9 pladser", siger medlem af aktivitetsudvalget, Eva Michaelsen.
Hun skal i den kommende tid sammen med de iøvrige medlemmer af udvalget have lagt en stategi for, hvordan de konservative kan markere sig i Gladsaxe, og i overvejelserne indgår blandt andet aktuelle debatmøder med konservative ministre som trækplastre, nyhedsbreve, og endelig så skal aktivitetsudvalget udpege en håndfuld mærkesager som i tiden frem mod næste kommunalvalg skal markedsføres overfor vælgerne i Gladsaxe.
Det konservative folkeparti har i dag to mandater i Gladsaxe byråd.
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Røg uden brand

Der var kun tale om tobaksrøg og ikke røg fra en brand – det kunne brandvæsenet i Gladsaxe konstatere, da det søndag aften rykkede ud til Værebro Park i Bagsværd.
Her sad seks personer fast i en elevator samtidig med, at der kom en kraftig røglugt.
Det var derfor frygtet, at der var tale om en ulykke.
Men elevatoren havde blot sat sig fast, fordi der var for mange i den, og røglugten kom altså fra et par rygere ombord på elevatoren.
En elevatormontør fik sat gang i maskineriet igen og lukket de seks personer ud.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet