Fredag den 18. Oktober 2002


Flere børn i klasserne

Der kommer til at gå flere børn i hver børnehaveklasse og 1. klasse i Gladsaxe fra næste skoleår.
Som de lokale skoleregler ser ud lige nu, så må der maksimalt indskrives 26 børn i hver klasse.
Men i et nyt forslag, der skal diskuteres i børne- og undervisningsudvalget på tirsdag, lægges der op til at udnytte folkeskolelovens maksimum, som er 28 børn i hver klasse.
Baggrunden er et ønske om et såkaldt friere skolevalg, altså det at give mulighed for at vælge anden skole, end den, barnet distriktsmæssigt hører til. Og med to mere i hver klasse bliver der jo chance for, at flere kan få opfyldt ønsket, lyder argumentationen blandt andet i forslaget.
I sidste ende er det dog skoleforvaltningen, der bestemmer udfra folkeskolelovens bestemmelser, og umiddelbart ser forslaget ikke ud til at skabe større frihed, end det at proppe flere børn ind i klassen giver.

Bedrageri på internettet

Internettet bliver i stigende grad brugt til økonomisk kriminalitet og forsøg på samme.
For kort tid siden fik sportsorganisationen FIG i Gladsaxe tilbud om at komme med i en international guidebog. Det skulle ikke koste andet end nogle få tusinde Euro.
Problemet var blot, at bogen er ikke eksisterende.
Sagen blev anmeldt til politiet af FIG, der har sendt den videre til Interpol.
 
Det nyeste forsøg på bedrageri via internettet handler om en tilsyneladende lykkelig lottomillionær på Værebrovej i Bagsværd, fortæller leder af bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi Henning Nielsen:
"Manden får en mail fra Holland om, at han har vundet en million Euro i lotto. Hollænderne skal blot bruge personlige oplysninger samt et bankkontonummer til at sætte millionen ind på. Manden har aldrig deltaget i lotto, men lod sig friste og sendte oplysningerne af sted. Det hollandske firma skulle så lige derudover bruge et gebyr på små 3.000 Euro, men så ville den store gevinst også blive indbetalt. Og så var det, at manden henvendte sig til os med en bedragerianmeldelse".
Også denne sag er givet videre til Interpol og politiet i Amsterdam.

Overfaldet med kødøkse og jernstang

En 20-årig mand slap onsdag i Bagsværd mirakuløst med lettere skader efter et slagsmål, der ellers indebar brug af både en jernstang og en kødøkse.
Ifølge kriminalkommissær Søren Sørensen fra Gladsaxe politi fik den 20-årige besøg af to andre mænd, hvoraf han har gæld til den ene.
De to medbragte både jernstang og formentlig også kødøkse, som begge blev taget i anvendelse overfor den 20-årige.
Han satte sig imidlertid til modværge og fik tildelt de to besøgende tilstrækkeligt med hug til, at de valgte at stikke af.
Politiet kender identiteten på den ene af gældsinddriverne, som vil blive sigtet efter den skærpede voldsparagraf, der har en straframme op til seks års fængsel.

Forurenet jord på legeplads

Jorden ved institutionen Lauggården i Søborg er så forurenet, at enkelte områder på legepladsen skal afskærmes, indtil jorden kan udskiftes.
Det viser en jordbundundersøgelse, som Københavns Amt har foretaget, og heri konstateres det, at jorden er lettere forurenet af bly og stoffet benzapyren.
Embedslægen og miljøafdelingen i Gladsaxe kommune har derfor anbefalet den integrerede institution at følge visse forholdsregler.
 
Pædagog ved Lauggården, Sannie Nielsen fortæller: "Vi har talt med børnene om, at det nu er endnu mere vigtigt at vaske hænder, både når man har været ude, og inden man skal spise. Så prøver vi at undgå at slæbe alt for meget jord med ind, så de små ikke kravler rundt i det. Dertil har vi forbudt børnene at spise nedfaldsæblerne i haven. Vi samler i stedet frugten op, skyller grundigt og lægger dem i en kurv. Det er de forholdsregler, vi tager", siger Sannie Nielsen fra Lauggården og hun fastslår, at jordforureningen derud over ikke påvirker hverdagen i institutionen, som tager sig af børn fra nul til seks år.
 
Gladsaxe kommune går nu i gang med at lave en plan for, hvordan den forurenede jord skal udskiftes og i hvilket omfang, at legepladsen skal genopbygges.

Regnvejr skyld i falske brandalarmer

Otte kældre med vand, tre falske brandalarmer samt trafikale gener på Buddingevej.
Det var resultatet af det voldsomme regnvejr, som ramte Gladsaxe i går nat og i går formiddags. Med risiko for akvaplaning måtte bilisterne, der skulle ad Buddingevej, fare med lempe, da vejbanerne stod under vand.
Vandet i kældrene var af en beskeden karakter, men dog aldrig særligt sjovt for dem, der står i vand til anklerne, lyder det fra Falck i Gladsaxe.
Brandvæsenet blev sendt på spøgelsesjagt tre gange i går formiddags, fordi regnvandet udløste alarmen på såkaldte brand-meldere rundt omkring i kommunen.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet