Fredag den 25. Oktober 2002


Medicinsjusk på flere af Gladsaxes plejehjem.

Mindst én gang om året skal der foretages ét anmeldt og ét uanmeldt tilsyn på kommunens omsorgscentre. Og det seneste besøg for bare få uger siden efterlod alvorlige minusser i karakterbogen fra embedslægen, der har tilsynet med de sundhedsfaglige forhold på plejehjemmene, herunder altså medicinen.

Flere steder blev der fundet medicin i opholdsstuer og på andre fællesarealer, hvilket ikke må forekomme - medicin skal være låst inde – ligesom der blev fundet medicinæsker uden navn på.

Derudover bemærkede embedslægen, at de skriftlige instrukser og vejledninger for håndtering af medicin i flere tilfælde ikke var gode nok.

Kommunen har indskærpet overfor de pågældende plejehjem, at forholdene skal bringes i orden.

Men det har ikke været muligt at få oplyst, hvor mange plejehjem der i dag har efterlevet det krav.


Frifundet for socialt bedrageri

Den 44-årige kvinde fra Søborg, der i de sidste tre dage har været på anklagebænken for socialt bedrageri i Gladsaxe, blev i går eftermiddags frifundet.

Gladsaxe Byret fandt ikke, at det blev tilstrækkeligt bevist, at kvinden havde snydt kommunen for omkring 200.000 kroner dels ved en revalideringsydelse, dels i boligsikring.

En lang række vidner blev afhørt i sagen, men ingen af dem har altså kunne overbevise retten om, at kvinden ikke bor alene og derfor ikke har ret til de ydelser, hun modtager.

Det var aktionsgruppen i Gladsaxe kommune, der stod bag anmeldelsen, lige som gruppen har afsløret en del andre lignende sager i nyere tid. Men denne gang faldt dommen altså ikke ud til kommunens fordel.


Varevogn brugt som rambuk

Kriminalpolitiet i Gladsaxe søger vidner eller folk med kendskab til et forsøg på et rambuktyveri mod varehuset LIC, Lærernes Indkøbs Central, på Turbinevej i Mørkhøj ved halv tretiden natten til i går.

To mænd blev set luskende rundt omkring varehuset, men da en patrulje kort efter nåede frem for at se nærmere på sagen, var de to forsvundet.

Foran indgangen fandt betjentene en hvid varevogn, der var blevet brugt som rambuk i et forsøg på at trænge ind. Inde i varevognen var der fire indkøbsvogne, den almindelige type kendt fra supermarkeder, som sandsynligvis har skullet bruges til at fylde op med stjålne varer fra hylderne.

Varevognen var i øvrigt blevet hugget på Frederiksberg tidligere på natten.


Nye tanker i beredskabet

Beredskabet i Gladsaxe skal nu revideres og målrettes mere til dagligdagen.

Det betyder, at beredskabskontoret nu snarere skal være forberedt på daglige ulykker og katastrofer, og ikke så meget den gammeldags opfattelse om, at den største trussel er krig, fortæller brandchef Ole Nedahl:

- I dag handler det mere om terrorangreb, flystyrt, oversvømmelser og den slags. Vi har ikke længere en umiddelbar krigstrussels hængende over hovedet. Det er ikke sådan, at vi i morgen lige pludselig ligger i krig, det vil blive varslet lang tid i forvejen. Derfor skal vi mere fokusere på ulykker og katastrofer, mener Ole Nedahl.


Biltyve anholdt

En 18-årig københavner blev onsdag aften anholdt i Kastrup på Amager af kriminalfolk fra Gladsaxe, der dermed mener at have fået fat i begge gerningsmænd til et tyveri af en splinterny Mercedes til en værdi af over en million kroner.

Den blev stjålet fra en bilforhandler på Generatorvej i Mørkhøj den 3. oktober, men allerede et par dage efter blev den ene biltyv anholdt.

Onsdag blev der så sat en større eftersøgning i gang, og på en af den søgte adresser var der altså bid.


Nyt tilbud til sindslidende og alkoholikere

Et nyt tilbud til unge sindslidende og alkoholikere er måske på vej til Gladsaxe.

Regeringen har de næste tre år afsat en pulje på 120 mio. kroner, der skal være med til at forstærke indsatsen over for de svageste grupper, og dén pulje vil kommunen gerne have del del i.

Projektet der søges om midler til hedder "En To Tre Smil", og det skal være et supplement til de eksisterende tilbud i kommunen, f.eks. Kagsåhuse og Buddinge Hovedgade

"Det retter sig mod mennesker, som måske har brug for at få en større medbestemmelse, og det skal være med til at styrke deres sociale kompetencer og livskvalitet", fortæller frivillighedskoordinator i Gladsaxe, Annette Skov:

Projektet skal have base i det nye frivillighedshus på Taxvej, og til aktiviteterne hører blandt andet en selvhjælpsgruppe, en mad- og aktivitetsgruppe og en telefonrådgivning.

Gladsaxes ansøgning om økonomisk støtte til "En To Tre Smil" mangler endnu at blive godkendt i økonomiudvalget, før den bliver sendt afsted til Socialministeriet.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)