Tirsdag den 29. Oktober 2002


Unge skaber frygt i Høje Gladsaxe

En gruppe unge 2. generations indvandrere skaber frygt i Høje Gladsaxe og nu går kommunen ind i sagen.
På boligselskabernes årlige møde med byrådet mandag aften appellerede formanden for Fællesdriften af Høje Gladsaxe, Flemming Larsen, til politikerne om at gøre noget ved problemet.
 
"Vi har i aften fået lovning på et møde med socialforvaltningen og børne- og kulturforvaltningen og politikerne ser også ud til at være interesserede i at løse problemet omkring de her voldelige og kriminelle elementer vi har i Høje Gladsaxe. Vi har en 10 – 12 stykker som går rundt og laver meget hård kriminalitet, det er noget med trusler og knive og en masse vold og tyverier. Og det giver utryghed i hele området og det er vi selvfølgelig ikke interesserede i", siger Flemming Larsen, hvis appel blev hørt af blandt andre socialudvalgsformand Erling Schrøder, som promte foreslog et møde i nær fremtid mellem Fællesdriften af Høje Gladsaxe og socialforvaltningen og børne- og kulturforvaltningen.
 
Problemerne i Høje Gladsaxe blev som nævnt diskuteret på boligselskabernes møde med byrådet i går aftes, hvor også emner som takster på affaldsområdet og et nyt sæt retningslinier for skillevægsændringer var til debat.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Røveri af mobiltelefon med knivtrusler

En ung mand modtog mandag en dom på 10 måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste ved retten i Gladsaxe. Dommen blev afsagt af domsmandsretten efter indlæg fra anklager og forsvarer og en halv times votering. Anklagede var d. 1. oktober blevet kendt skyldig i tyveri, forsøg på røveri og overtrædelse af våbenloven.
 
Anklageren lagde især vægt på grovheden i røveriforsøget, som var et forsøg på under trusler med en kniv at frarøve en mindre dreng en mobiltelefon. Anklageren foreslog en ubetinget fængselsstraf i 10 til 12 måneder.
Dommeren understregede også grovheden i røveriforsøget, men begrundede den betingede dom i en undersøgelse, som kriminalforsorgen havde fremsendt. Ifølge undersøgelsen er anklagede relativt velfungerende og vil kunne rette sig. Det havde forsvareren også fremført.

Mørhøjvej på vej i udbud

Ombygningen af Mørkhøjvej kan nu snart gå i gang.
Projektet, der går ud på at indsnævre kørebanen og lave en midterrabat, har ellers været livligt debatteret, både af politikere og blandt borgerne i Gladsaxe, men nu skulle projektet være på vej i udbud.
Forvaltningen skønner, at ombygningen af vejen kan sendes i udbud i starten af det nye år og udføres i løbet af forår og sommer 2003.
 
Projektet har været i offentligt høring, deriblandt blev der afholdt borgermøde i sommer.
Og de indsigelser, der er komet ud af det, har gjort, at projektet er blevet en anelse justeret. Blandt andet vil udkørslen fra Mørkhøjvej ske før krydset ved Novemberve,j og der er blevet plads til et par ekstra parkeringspladser foran forretningerne. Til gengæld kommer der ikke flere advarselstavler med skolebørn, ligesom busstoppestedet ved Mørkhøjvej 137 ikke flyttes.

Ny kredsbestyrelse i Kristeligt Folkeparti

Kristeligt Folkeparti i Gladsaxse kredsen har valgt Eskil Holm til ny formand efter Ane-Mette Kamstrup-Jørgensen, der efter 5 år på posten ikke ønskede genvalg. Det skete på den nyligt afholdte generalforsamling , hvor Frank Dahlgård også blev nyvalgt til kredsbestyrelsen som næstformand. Ove Arberg, Poul Erik Jørgensen og Lily G. Nordstrøm blev genvalgt.
 
Partiet giver i en pressemeddelelse udtryk for positive forventninger til den nye borgmester og glæder sig over den midtsøgende politik i kommunen. Medlemmerne på generalforsamlingen udtrykte tilfredshed med, at planerne om "det grønne hus " på Søborg Torv er taget af bordet.
På generalforsamlingen drøftede man, hvad partiafdelingen kan gøre for de dårligst stillede borgere i Gladsaxe, og et udspil er nu på vej.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet