Mandag den 2. September 2002


Nyt brev til modersmålsundervisere

Var der tale om et opsigelsesvarsel eller var der blot tale om en orientering?

Det har været spørgsmålet for modersmålsunderviserne i Gladsaxe, deres fagforening og den kommunale forvaltning hen over sommeren.

Lærerne modtog i begyndelsen af juli et brev, der fortalte om mulige nedskæringer ved årsskiftet.

Lærerne skulle kvittere med underskrift, og det faktum blev opfattet som en accept af en mulig fyring.

Danmarks Lærerforening anbefalede forvaltningen at trække brevet tilbage, og det er det, der nu ser ud til at blive iværksat.

I morgen skal politikerne i økonomiudvalget i Gladsaxe nemlig diskutere et forslag om, at der sendes et nyt brev til lærerne – et brev, der udelukkende er af orienterende karakter og derfor ikke kan misforstås.


Tasketyve bag foreløbig 34 tyverier

34 tasketyverier fra gående eller cyklende kvinder – det er den lidet samfundsvenlige præstation to unge på en scooterlignende knallert har nået på blot 20 dage.

Vicekriminalkommissær Michael Liebst Sørensen fra Gladsaxe politi siger om tyverierne:

"Der er tale om samme fremgangsmåde hver gang. To mørkhudede unge mænd på en larmende rødlig scooter kører op på siden af kvinderne, stjæler tasken fra cykel- eller rolatorkurv og forsvinder ud i det blå, hidtil videre i hvert fald. Jeg vil opfordre folk, især kvinder, til at dække tasker i kurve til, så de ikke lige kan spottes eller tages op. Vi hører også meget gerne fra folk, der kan sætte os på sporet af de to tyve".

Gladsaxe politi har telefon 39 6914 48.


Nedsættelse af hastighed udsat

Politikerne i Københavns amtsråd har nu sendt forslaget om en hastighedsnedsættelse på hovedgadestrøget i Bagsværd og Søborg tilbage til den amtslige tekniske forvaltning.

Det flertal i det politiske udvalg, knyttet til samme forvaltning, havde ellers sagt god for en nedsættelse på ti kilometer i timen.

Der er tale om i alt fire kilometer vej fra rundkørslen i Buddinge til ringvejen i Bagsværd, hvor især strækningen igennem Bagsværd bymidte med 60 i timen har vakt bekymring blandt de lette trafikanter.

Men de konservative medlemmer af rådet mener ikke, at sagen om fartbegrænsningen er blevet belyst ordentligt.

Bagsværd-borgeren Lars Abel, der både sidder i by- og i amtsråd for det konservative parti, siger:

"Der er tale om dårlig sagsbehandling, hvor vi ikke har fået alle de relevante oplysninger, fx uheldsstatistikkerne. Det kan jo ikke nytte noget, at vi nedsætter hastigheden, hver gang en borger henvender sig, der skal et ordentligt beslutningsgrundlag til".

Halvdelen af de tilskadekomne gennem de seneste fem år er nemlig enten cyklister eller fodgængere.

Hver dag året igennem passerer der i en gennemsnitsberegning 8.000 køretøjer på hovedgadestrøget.


Overfaldet med kniv

En 32-årig mand blev i går aftes ved 22-tiden fundet stærkt blødende bag Høje Gladsaxe.

Han var blevet stukket alvorligt med en kniv i siden, men hverken han selv eller hans kammerat, der fandt ham, har indtil videre ville fortælle Gladsaxe Politi nærmere om hændelsen, endsige hvem, der førte kniven.

Kammeraten er dog vidne i sagen, som politiet nu efterforsker.

Manden har ikke på noget tidspunkt været i livsfare, men blev i går kørt på skadestuen og er nu indlagt.


Lavine på vej mod Gladsaxe Bio

Der er en lavine på vej, og den styrer lige i retning mod Gladsaxe Bio i Bagsværd.

I aften har biografen forpremiere på den nye film fra instruktøren Susanne Bier – den med spænding imødesete dogmefilm "Elsker dig for evigt". Og dén begivenhed er blevet et tilløbsstykke.

Susanne Bier kommer selv forbi biografen i Bagsværd og introducerer filmen, og bagefter får de ca. 400 publikummer så mulighed for at se filmen før resten af Danmark.

"Det kan næsten ikke undgå at blive at en stor oplevelse for de 400 der har tilmeldt sig. Og eftersom filmen er fremragende, så vil der formentlig være 400 der går ud og fortæller til 4.000 eller måske 10.000 hvilken fantastisk oplevelse, de har haft i Gladsaxe Bio. Så jeg forventer egentlig, at der bliver starten på en lavine af folk, der kommer væltende til Gladsaxe Bio for at se filmen", siger

biografleder Per Grunnet.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Ny bygning på vej til Søborg Hovedgade

Søborg Hovedgade får efter al sandsynlighed opført en ny butiks- og beboelsesbygning ved nr. 35 til 37.

I første omgang gav Gladsaxe kommune afslag på byggeansøgningen med den begrundelse, at en al for stor del af grunden ville blive inddraget i byggeriet, efterladende blot en meget lille del til et frit areal.

Men nu har bygherren været i tænkeboksen og er kommet op med et nyt forslag, som bedre kan gouteres af kommunen. De nye byggeplaner lægger nemlig op til, at der kommer parkeringskælder i bygningen i stedet for en parkeringsplads, og på den måde bliver der mere plads til at boltre sig udenfor.

Dermed skulle problemet være løst, lige bortset fra, at husdybden overstiger den tilladte grænse. Men det er trafik- og teknikudvalget til gengæld indstillet på at dispensere for.

Bygningens stueetager bliver forbeholdt forretninger, blandt andre en spillecafe for Dansk Tipstjeneste.