Onsdag den 11. September 2002


Tæt på budgetforlig

I går aftes var repræsentanter for de politiske partier i Gladsaxe byråd samlet til 2. runde af årets budgetforhandlinger.
Første gang partierne mødtes omkring forhandlingsbordet var i fredags, og spørgsmålet er naturligvis, hvor langt- eller hvor tæt partierne er på hinanden efter det andet budgetmøde.
 
"Forhandlingerne de foregår i en usædvanlig positiv atmosfære, og det er min fornemmelse, at vi er meget tæt på et forlig", siger Venstres gruppeleder, Bjarne Rasmussen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Ingen kommunal sponsoraftale til AB

Fodboldklubben AB A/S får ikke Gladsaxe kommune som sponsor på superligamandskabets spillebluser. Det besluttede et enigt økonomiudvalg i går, og dermed er der foreløbigt lukket for den indtægtsmulighed på halvanden million kroner årligt for den økonomiske trængte fodboldklub.
Men ved samme lejlighed besluttede et flertal af økonomipolitikerne at arbejde videre med et forslag fra AB om at udvikle det kommunalt ejede Gladsaxe sportscenter.
 
I AB´s planer indgår blandt andet et trestjernet hotel, et sportscollege, et fitnesscenter, overdækning af stadion og nye parkeringspladser.
Og den plan er politikerne ikke afvisende overfor, selv om den socialdemokratiske borgmester og formand for økonomiudvalget, Karin Søjberg Holst, er noget forbeholden. Derfor skal en arbejdsgruppe nu kigge nærmere på forslaget.
"Det er ikke en politisk stillingstagen, men blot et udtryk for, at flertallet af økonomiudvalget betragter det som et interessant forslag, som vi gerne vil have undersøgt nærmere", understreger borgmesteren.
AB´s forslag indebærer et tredelt ejerskab af sportscenteret, der i dag er ejet af kommunen. Det renoverede sportscenter mener AB skal ejes af kommunen, private virksomheder og fodboldklubben selv.
 
De radikale og SF stemte imod forslaget om at nedsætte en arbejdsgruppe, SF´s Peter Brooker med den begrundelse, at han først vil se, hvad undersøgelserne omkring et muligt kulturhus i Gladsaxe fører til. Og så mener han i øvrigt, at skulle et sådan samarbejde komme på tale, skal AB lægge penge på bordet for at sikre, at Gladsaxe ikke en dag står med aktier i et selskab, der går konkurs.
Og kiggede man på aktiekurserne i går er der ikke grund til at være optimist på AB´s vegne. Fodboldklubbens aktier falder nemlig stadig.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Tilsynsråd afviser klage

Gladsaxelisten får ikke hjælp af Tilsynsrådet til at forhindre oprensningen af Bagsværd Sø.
Lokallisten har ellers klaget til rådet og bedt det suspendere Gladsaxe byråds afgørelse tilbage i maj.
Her vedtog byrådet, at en første fase af oprensningen af søen skulle påbegyndes.
Gladsaxelisten er af den opfattelse, at det først og fremmest sker for at tilgodese rosporten i kommunen, og ikke er af almen interesse for borgerne.
 
Men tilsynsrådet afviser at suspendere byrådets beslutninger med den forklaring at; "der ikke på det foreliggende grundlag er rejst en sådan mistanke om, at Gladsaxe byråd har handlet ulovligt, at der er grundlag for at suspendere beslutningen om at iværksætte første etape af projektet til forbedring af vandkvaliteten i Bagsværd Sø samt uddybning af søens rostadion."

Ny legeplads indviet

Vadgård skoles yngste elever var spændte til bristepunktet, da der i går eftermiddag var indvielse af en sprit-ny SFO-legeplads på stedet.
Men den nye naturlegeplads er ikke bare en gevinst for eleverne på Vadgård skole, den har
også inddirekte fået stor betydning for forholdene på andre skolers legepladser, fortæller formand for børne- og undervisningsudvalget, Trine Græse.
"Da vi fik skolens ansøgning i september 2000 havde der været nogle diskussioner om legepladser, ikke bare på Vadgård skole. Og så blev vi enige om at sætte en undersøgelse af forholdene på alle kommunens legepladser i gang. Og da undersøgelsen så forelå, fik vi på budgettet for 2002 og frem 1. mio om året til skolernes legepladser", fortæller udvalgsformand Trine Græse, som i øvrigt stod for den officielle indvielse af legepladsen på Vadgård skole.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Terroraktion fik minimale konsekvenser for Novo

I dag er der årsdagen for terrorangrebet mod USA. Begivenhederne den 11. september sidste år og den efterfølgende Krig mod terror har siden fået konsekvenser for flere store internationale virksomheder. Men for medicinalgiganten Novo Nordisk med hovedsæde i Bagsværd har de forretningsmæssige konsekvenser af terrorangrebet været minimale, siger Novos kommunikationschef, Mike Rulis. "Det har heldigvis ikke medført nogen væsentlig ændring i den måde, vi driver vores forretning på. Vi er for det første en type virksomhed, som ikke er så konjunkturfølsom fordi, medicin har folk altid brug for, både i de gode og de dårlige tider. Men det har heller ikke medført nogen ændring i forhold til, om vi f.eks. driver forretning i nogle lande og ikke andre. Vi driver forretning som vi altid har gjort, og sælger de produkter, vi altid har gjort", siger kommunikationschefen.
 
I programmet Den Varme Stol i dag onsdag klokken 17.30 får vi besøg af enhedslistens Søren Søndergård, der befandt sig i USA i Washington lige over for Pentagon da angrebene kom, i dag for præcis et år siden.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Integration og lokalplaner

Fem gange har integrationsrådet i Gladsaxe været til behandling i et politisk udvalg indenfor det sidste halve år, og i aften skal det for anden gang diskuteres i byrådet.
Den megen mødeaktivitet om integrationsrådet skyldes, at der har hersket tvivl om, hvem der er opstillingsberettigede til rådet. Og efter en del parlamentering frem og tilbage er flertallet af politikerne i socialudvalget og økonomiudvalget kommet frem til et forslag, som går ud på, at de seks medlemmer i rådet, der skal vælges og ikke udpeges af byrådet, ikke længere nødvendigvis skal findes i indvandrer- og flygtningemiljøet, men også blandt borgere, der blot er interesserede i integrationsarbejdet.
 
Men integrationsrådet er langt fra det eneste, de 25 byrådsmedlemmer skal have under behandling i aften. De skal også tage stilling til en række forslag til forskellige lokalplaner, lukning af halvdagsbørnehaven ved Torvet i Høje Gladsaxe og den såkaldte tilfredsundersøgelse blandt fjernvarmekunderne.
 
Byrådsmødet begynder klokken 18, hvor vi transmitterer direkte indtil mødet slutter. Og skulle man gå glip af det i aften, så genudsender vi byrådsmødet i fuld længde i morgen fra klokken 09.30.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet