Onsdag den 18. September 2002


Utilfredshed med SFO-takststigning

Takststigningen fra næste år på SFO-området i Gladsaxe vækker meget lidt begejstring hos både forældre, pædagoger og skoleledere.

Som en del af budgetforliget mellem Socialdemokraterne, Venstre, CD og Det Konservative Folkeparti hæves den månedlige betaling med 150 kroner i de offentlige SFOer, og det årlige tilskud på 3.000 kroner til privatskolernes SFOer fjernes helt.

Henning Neerskov, der er leder af SFO Svinget ved Høje Gladsaxe, siger: "Jeg kan godt frygte, at mindre velstillede familier vælger SFOen fra. Det kan resultere i, at flere børn render rundt og kommer i uføre. Måske kan det endda ende med, at vi bliver nødt til at tilbyde pædagogiske fripladser, som er endnu dyrere".

Tilskuddet på 3.000 kroner til Gladsaxebørn, der går i privat SFO, bortfalder helt, og det er en forligsdel, og et regnestykke, der ikke hænger sammen, mener Per Toni Hansen, skoleleder på Kvikmarkens privatskole: "I forvejen får de private SFOer kun en tredjedel af det tilskud, der gives til de offentlige, så det her kommer til at få stor betydning, enten i form af øget forældrebetaling eller ringere pædagogisk tilbud".

Fra forældreside, der nu må se frem til en stigning på 250 kroner om måneden, er der forundring over specielt de liberale forligsparter.

Holger Kortbek, der har barn i en privatskoles SFO: "Det er forkasteligt, at CD, Venstre og Konservative med deres ellers liberale holdninger på den her måde skaber ulig konkurrence. Jeg kunne forstå det, hvis der var tale om lige vilkår, men som det ser ud nu, så straffes privatskoleforældrene hårdere".

(Det samlede kommunale budget er i øvrigt emnet i programmet Den Varme Stol i dag her på frekvensen, hvor borgmester Karin Søjberg Holst, Socialdemokraterne, Venstres Bjarne Rasmussen og SFs Peter Brooker bemander de varme stole).


For få kandidater til forskønnelsespris udsætter overrækkelsen

Overrækkelsen af Gladsaxe forskønnelsespris er blevet udsat på grund af manglende forslag.

Det er meldingen fra Nordea, der finansierer prisen. Der er ikke bredde nok i forslagene, derfor er både overrækkelse og tidsfristen for at indstille kandidater til prisen rykket.

Så står man lige og har en god ide til, hvem i Gladsaxe, der fortjener en forskønnelsespris kan man altså stadig nå det. Den nye tidsfrist er den 3. oktober og man kan foreslå emner indenfor nybyggeri, ombygninger og renoveringer, både til privat og erhvervsformål. Det kan også være åbne arealer så som parker, pladser og haver eller dreje sig om skiltning eller andet gadeinventar, der har forskønnet kommunen.

Kanditatforslag skal sendes til Nordea på Søborg Hovedgade, og det altså senest den 3. oktober.


Uventede badegæster

600.000 kroner er på helt uventet vis dumpet ned i skødet på politikerne i kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Gladsaxe.

I forbindelse med budgetplanerne for næste år havde kommunen simpelthen glemt alt om den nye svømmehal i Bagsværd – i hvert fald hvad angår indtægter.

I budgettet er der på udgiftssiden afsat penge til personale, vand, varme og så videre, men at der også skulle komme betalende badegæster, det havde man ikke lige taget højde for.

Indtægten er beregnet til de nævnte 600.000 kroner, og heri er oven i købet indregnet, at der nok kommer færre i Gladsaxe svømmehal som følge af den nye i Bagsværd-området.

Men altså godt nyt for badeglade – hallen i Bagsværd ventes også åben for gæster.


Grønlandsk uge – også for de yngste

Hvis det skulle have forbigået nogens opmærksomhed, så er det lige nu Narsaquge i Gladsaxe.

Rundt omkring i hele byen er der masser af udstillinger og optrædener fra Gladsaxes grønlandske venskabsby.

At Narsaqugen også er for de yngste, det blev bevist i går, hvor 3. – 4. klasser fra bl.a. Værebro skole var inviteret en tur i teatret for at se en forestilling om Hans Egede og sønnen Poul.

Det var Musikteatret Undergrunden der spillede for de begejstrede 3. – 4.klasseelever

tirsdag formiddag på Gladsaxe Hovedbibliotek.

(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Radioudsendelse udløser gave på 10.000 kroner

Kan der komme noget godt ud af radiolytning?

Ja, det kan der. I hvert fald i dette tilfælde, hvor omsorgscentret Kildegården i Søborg bliver 10.000 kroner rigere efter at have optrådt i en radioudsendelse.

En mand i Vallensbæk hørte centrets leder, Anni Funk, fortælle om blandt andet aktiviteten ture ud i det grønne for beboerne.

Det blev manden så begejstret for, at han nu vil give de 10.000 kroner, så beboerne kan komme endnu mere ud.

"Beløbet rækker både til indgangsbilletter, fortæring og chauffør til et par ture, så det skal være mere end velkomment", siger Anni Funk.

Et kommunalt omsorgscenter må dog ikke sådan uden videre modtage gaver, så nu er det op til politikerne i socialudvalget at afgøre, om det rare runde beløb skal indgå på kontoen.

Og så skylder vi lige at fortælle, at da manden nu bor i Vallensbæk, en anelse udenfor denne radios sendeområde, så var det en udsendelse i DR, der udløste begejstringen for Kildegården.