Tirsdag den 24. September 2002


Tre ændringsforslag for Gladsaxes budget

Drop det grønne aktivitetshus, Kulturhuset, Gadeaktion Gladsaxe, oprensningen af Bagsværd Sø og modersmålsundervisningen.
Det foreslår Dansk Folkeparti i Gladsaxe, der i sit ændringsforslag til budgettet for de kommende år mener, at der på den måde vil være råd til at tilgodese pensionister, børnefamilier og handikappede og oven i hatten anlægge et par cykelstier.
"Der er en del penge at spare ved ikke at bruge penge på Bagsværd Sø, kulturhuset og det grønne aktivitetshus. De midler kan man i stedet bruge på at fastholde prisen på Skolefritidsordningerne og tøjvaskeordningen for pensionister", siger Klaus Kjær, medlem af byrådet for Dansk Folkeparti.
 
Forvaltningen har endnu ikke regnet på forslaget, men Klaus Kjær tror ikke umiddelbart, at hans ændringsforslag vil komme i karambolage med den aftale, som regeringen og Kommunernes Landsforening har indgået om ikke at lade serviceudgifterne stige mere end 0.7 procent. Han mener selv, at hans ændringsforslag skaber balance i driftsudgifterne.
 
Det var i går sidste frist for at aflevere ændringsforslag til budgettet, som skal behandles igen på byrådsmødet den 9. oktober.
Enhedslisten og Skraldelisten er sammen kommet med et ændringsforslag, lige som SF har formuleret sine ideer til et budget. Det betyder, at Det Radikale Venstre er det eneste parti af byrådets i alt ni, som ikke har luftet sine meninger i et decideret ændringsforslag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

16-årige: Fra frifundet til 60 dages fængsel

En blev frifundet, to skal i en periode være under opsyn af socialforvaltningen, og en har en 60-dages fængselsstraf hængende over hovedet i en to års prøvetid.
Det blev enden på en større gruppe 15-16-årige unges trusler, voldelige optræden og røveri overfor tre yngre drenge en juni aften i år på Niels Finsens Allé i Søborg.
En gruppe på 10-15 større drenge slog den aften ring om de tre, tvang dem til at kysse den enes fod, og da de tre stak af, blev to af dem løbet op, og den ene tvunget til at udlevere en pung.
 
Der var som nævnt en større flok involveret den aften, de fire stod anklaget i retten i Gladsaxe i går, og alle kunne forlade retsbygningen på fri fod.
Med i lommen var der dog, bortset for den frifundne, de nævnte betingelser med.
Anklager i sagen, vicepolitimester Ole Weikop, havde ellers plæderet for ubetinget frihedsstraf for i hvert fald de tre af de fire, men det var en enig domsmandsret, der stod bag kendelserne.
To af de dømte udbad sig i øvrigt betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Tilladelse forældet

Får man en tilladelse fra kommunen, skal man ikke tøve for længe med at benytte sig af den.
Det må ejeren af en bygning på Onsbjerg Alle i Mørkhøj sande, efter han for fire år siden fik dispensation til en tilbygning af ejendommen.
Den benyttede han sig ikke af, og efter tre år bortfalder dispensationen, så man må søge på ny.
 
Dengang fik ejeren lov til at udbygge med 30 kvadratmeter, svarende til en bebyggelsesprocent på cirka 30.
Men nu har han fået afslag på næsten samme ansøgning, denne gang om en tilbygning, der vil svare til en bebyggelsesprocent på cirka 32.
Det skyldes, at siden han i 1998 fik tilladelse til at bygge, har Gladsaxe kommune ændret beregningsmetoderne, og reglerne nu er, at man ikke må opføre tilbygninger, der overstiger en bebyggelsesprocent på 25.

Børnefilmklub fejrer jubilæum

Gladsaxe Børnefilmklub kan i år fejre jubilæum.
I år er det 50 år siden, en kreds af børnehaveledere fra Høje Søborg fik den idé, at starte en filmklub for børn. Siden er det gået slag i slag og i dag har klubben ca. 1300 medlemmer og interessen for den lokale filmklub er stor, fortæller formand Liselotte Nielsen.
Og 50-års jubilæet det bliver fejret med en særlig fødselsdagsforestilling i Gladsaxe Bio lørdag den 2. november.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Tung sæsonstart i Gladsaxe Teater

Gladsaxe Teater kan få svært ved at lokke kunderne indenfor i den sæson, der er ved at tage fart, ikke bare i salen i Buddinge, men også rundt omkring på landets teatre.
I hvert fald hvis de potentielle teaterkunder fæstner lid til Ekstra Bladets Gregers Dirckinck-Holmfeld, der i går anmeldte tre premierestykker i Københavnsområdet.
 
"Becket" på Gladsaxe Teater får to ud af seks stjerner, hvilket næsten er det bedste, der er at sige om anmeldelsen.
"Der er ikke jordisk frelse til os publikummer under denne tanketunge cementblok af et skuespil", konkluderer anmelderen, der dog lader sig delvis formilde af nogle sekunders gode skuespilpræstationer.
Kim Bodnia og Nikolaj Coster Waldau spiller de altdominerende hovedroller.

Grønlandsk musik i Gladsaxe

Hvad har Gladsaxe Rådhus, Regatta Pavillonen i Bagsværd og omsorgscentret Møllegården tilfælles?
Ikke meget, umiddelbart, men forleden fik de alle tre besøg af en gruppe musikere fra Gladsaxes grønlandske venskabsby Narsaq.
I sidste uge var det Narsaq-uge i Gladsaxe, og i den anledning var det grønlandske orkester "Lone, Kattie og drengene" i byen for at give smagsprøver på den grønlandske musik.
Og besøget i Gladsaxe bød på flere store oplevelser for de grønlandske musikanter, især gjorde et arrangement på omsorgscentret Møllegården stort indtryk.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet