Tirsdag den 1. April 2003


Dyr lukning af vandværker

Colibakterier lukkede sidste år Gladsaxes to vandværker i en samlet periode på fem måneder, hvilket forårsagede en ekstra regning på næsten fire millioner kroner til indkøb af drikkevand fra København.
 
Det var ikke kvaliteten af det oppumpede vand, der var noget i vejen med, men rødder, der var trængt ind gennem betonen i beholderen til rent vand.
 
Bagsværd vandværk måtte lukkes tre måneder på den bekostning, mens skaderne blev udbedret. Søborg vandværk måtte samme tur igennem på to måneder.
Imens drak Gladsaxeborgeren altså mere af det dyre vand fra København, mere præcist for 3.799.000 kroner.

Tilsynsråd afviser varmeklage

Tilsynsrådet afviser alle klagepunkter omkring kommunens forvaltning af Gladsaxe Fjernvarmeforsyning.
Men manden bag klagen, det socialdemokratiske byrådsmedlem John Brown Brabrant Althoff-Andersen er stadig overbevist om, at fjernvarmetarifferne bliver udregnet forkert, så svaret fra den amtslige ankeinstans får ham ikke til at strække våben.
 
"Jeg tolker svaret fra Tilsynsrådet derhen, at de henviser mig til andre klageinstanser, så mine planer er nu at klage til Energitilsynet og Konkurrencerådet. Jeg har sat fire år af til det her, og tager hver klage et års tid, så kommer det jo til at passe meget godt med byrådsperioden", siger John Althoff-Andersen.
 
"Jeg er stadig sikker i min sag om, at det er forkert selv at fastsætte administrationsudgifterne, og at man ikke vil have en særskilt revisorbemærkning om, at det er en hvil-i-sig-selv forretning, hvor der ikke må være overskud. I svaret fra rådet hedder det, at det må man da godt have, men man behøver det ikke, så det svar er bestemt ikke noget, der har fået mig til at ændre min opfattelse af situationen", siger han.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Mulig svindel med auktion på internettet

På opfordring fra østrigsk politi er bedrageriafdelingen i Gladsaxe gået ind i en sag om mulig svindel i forbindelse med en on-line-auktion på internettet.
Foreløbig tre østrigere har nemlig betalt for computere købt på auktionen, men som de aldrig har set skyggen af.
 
"Vi skal afhøre den person, som har den konto, hvor pengene for computerne er indbetalt. Først da ved vi, om der er tale om misforståelser eller bedrageri. Det østrigske politi er dog ikke i tvivl, siden de nu har henvendt sig til os. Men det må vores efterforskning altså klarlægge", siger vicekriminalkommissær Henning Nielsen, der er leder af Gladsaxe politis bedrageriafdeling.

Grundejerne i dialog med byrådet

Spørgsmålene var mange og diskussionslysten stor, da der i går aftes var møde mellem Gladsaxes grundejerforeninger og byrådet.
Især trafikstøj, indsamling af papiraffald og oprensningen af Bagsværd sø blev diskuteret livligt.
 
"Det er en god lejlighed til at have en direkte debat med de lokale politikere. Man får direkte adgang til at rejse nogle problemer, og man får svar med det samme", sagde Pernille Dueholm fra Bagsværd Grundejerforening.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

83 millioner i inkasso

Gladsaxe kommune fik sidste år indkrævet 83 millioner kroner i restancer via sin inkassoplan.
Og med det er kommunen nået op på målet for 2002, nemlig at inddrive mellem 83 og 85 millioner kroner.
 
Beløbene kan både stamme fra borgere, der skylder i skat eller arbejdsgivere, der eksempelvis ikke har betalt arbejdsmarkedsbidrag.
 
I alt har Gladsaxe fra sidste år 181,6 millioner kroner ude at svømme i restancer, et beløb, der er blevet næsten 15 millioner kroner lavere sammenlignet med året før.

Kræftens Bekæmpelse søger indsamlere

I skyggen af krigen i Irak kniber det for Gladsaxeafdelingen af Kræftens Bekæmpelse med at få indsamlere nok til den årlige landsindsamling, der løber af stabelen på søndag.
I forhold til tidligere års landsindsamlinger mangler der på nuværende tidspunkt omkring 50 indsamlere, især kniber det med at få folk til distrikterne Høje Gladsaxe og Buddinge, siger Käte Poss Andersen fra lokalafdelingen.
 
"Jeg håber da, selvom der er så meget fokus på ufred og usikkerhed, at folk vil være med til at gøre en forskel lokalt med så god en sag som Kræftens Bekæmpelse. I år vil en del af pengene gå til kræftpatienter i Grønland. Alle bliver i dag fløjet til Danmark. Det er hårdt først at få en så alvorlig diagnose og så fløjet til et fremmed land for at få behandling. Vi håber, at pengene rækker til, at tyktarmskræft, lunge- og brystkræft kan behandles på hospitaler i Nuuk", siger hun.
 
Indsamlere kan henvende sig på et af følgende to telefonnumre for at melde sig til: På 44 98 66 44 får man fat på Käte Poss Andersen, og på 44 98 03 56 er det Kirsten Hansen.
 
Indsamlingen er som nævnt på søndag, og lokalafdelingen vil være glad for blot et par timers hjælp, skulle vi hilse at sige.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

En gymnasial rettelse

I omtalen i går i Nyhedsmagasinet af de konservatives 90-årsdag i Gladsaxe fremgik det, at en af festtalerne, SFs Peter Brooker, som ung havde været medlem af en konservativ gymnastikforening.
At bringe de konservative og Peter Brooker sammen er rigelig stærk kost – så også at inddrage gymnastikelementet ville være langt ude på den anden side af overdrevet.
Lad os derfor, med hjælp fra kyndige konservative, slå fast, at SFeren aldrig har gået til konservativ gymnastik, men så sandelig har været med i den langt farligere og meningsdannende organisation konservative gymnasiaster

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet